שאלה?

N D R

New member
וואלה כמה שהכללת כאן.....

יש כאלו שעד יום מותם מאמינים שהנישואים שלהם הייתה המערכת הכי טובה שהייתה להם איי פעם בין אם הם יזמו את פירוקה ובין אם נכפה עליהם. יותר מכך, לא חסרות דוגמאות בהן הפעם השנייה יותר מפחידה מהראשונה. אמנם גרושים הם "בעלי תעודה" אבל בהחלט לא בעלי תעודה. הסטיגמה קיימת ונובעת מסיבות אחרות לגמרי. טפי......

תלתליפז

New member
יקירתי

את זו ששופעת סטיגמות. לפעמים עדיף להיות נשואה בשקר מאשר גרושה. כן, יש מצבים כאלה. ולגרושה יש סטיגמה לא טובה אם היא טרחה ועבדה על זה.

מצוטטת

New member
לי......

בשביל פחות מ'זה קראו וולגרית נטולת כ-ב-ו-ד מעניין אופו את תמוקמי?

תלתליפז

New member
אולי היא צריכה לקרוא שוב את

דבריה לפני שהיא משגרת אותן לציבור. על אחת כמה וכמה אם דבריה כוללים התקפה.

מצוטטת

New member
היאמזיע|

תנסה להסביר <שוב> לאט בחיי שבת היום<קצת התחשבות> הנה זו התייחסותי הראשונה כאן תגובת פותחת השרשר זה המענה ע"פ הבנת הנקרא שברשותי........ להמשיך? או שהובנתי?! רוצה להאמין שכו!

Mastul4u

New member
שפע של סטיגמות...

ולגרושה יש סטיגמה לא טובה אם היא טרחה ועבדה על זה. המשפט הזה הוא גם סטיגמה.... ואני לא יודע אם את שופעת.....

LIZIM2

New member
יקירתי שלי..

אני באופן אישי ממש לא שופעת סטיגמות. ואני חושבת שגרושות הן נשים עים ביטחון ועים ידע רב. פשוט מאוד ואי אפשר לברוח מזה במדינה שלנו יש אנשים רעים. שמרכלים ומדברים גם אים אתה הבן אדם הכי טוב שיש. תאמיני לי.

תלתליפז

New member
יש בהחלט סטיגמות

לא תמיד מדברים על זה בגלוי, אולי יש אנשים שנוח להם לחיות בהכחשה. לנשים נשואות יש חשש מפני גרושות. גרושות מצטיירות כגוזלות גברים בפוטנציה. ("...מה יש לה להפסיד...") נתקלתי באמירות אלו ואחרות עוד כשהייתי אישה נשואה .חלקנו גרים בסביבות ליברליות, חלקנו בסביבות שמרניות יותר, וזו כנראה אחת הסיבות לדעות השונות .

דינה41

New member
ברור שיש סטיגמות

כל אדם וכל חברה נושאת סטיגמות, דעות קדומות וערמה של סטריאוטיפים כלפי אנשים אחרים. גם גרושות עושות את זה לאחרות: לרווקות "שגונבות" לנו את הגרושים, לנשואות "שלא יודעות מה טוב להן...". וודאי לא אומרת שאנחנו כאלה. לא! בטח שלא... אבל בטח שיש סטיגמות כלפי גרושות. כשאנחנו התגרשנו ועדיין גרתי בישוב קטן בגליל, מיד נפוצה שם שמועה מאוד עקשנית שהתגרשנו כי אני לסבית. נו. שיהיה להם לבריאות... אבל היה להם קשה לקבל את הרעיון שלא רציתי להמשיך להחזיק "במציאה" ההיא. לגרושות, כמו לכל אדם או אישה אחרים בחברה, יש סטיגמות שונות ומשונות: גונבות הגברים הנשואים, מזיינות כל גבר שזז, הוללות ולא שובעות, מסיטות וסוחטות מזונות, מסיטות נשים נשואות לעזוב, או סתם "כישלון". ברור שכל אחת (ואחד) יודעת מיהי ומה היא שווה. כל אחת עושה את הדרך והתהליך שלה, אבל לפגוש את הדעות האלה (לא תמיד, אבל מדי פעם) זו חוויה מאוד מבאסת. שבוע טוב ושלום - אני חדשה :)) דינה

שחר חדש1

New member
זה בערך כמו......

מרוקאי - סכין. פרסי - קמצן. הכל תלוי בסביבה בה גדלת ועל איזה תפיסת עולם חונכת.

שחר טל1

New member
אומנם אנו במאה ה20

אך בהחלט יש מעגלים חברתיים שמשדרים (כל מעגל ומה שהו משדר) לעיתים המשפחה משדרת גם..........מסרים הפוכים מהחברה המודרנית? חבל שבשלב זה אינני בתחושת ביטחון כזה כמו שלך בתחום הסטטוס והזוגיות . אכן זה טיבעי לי במצב המציאותי שלי וברור שלא אשאר במצב זה לתמיד. בתחומים אחרים יש לי ביטחון נהדר ואני מפגינה כישורים ומקבלת מחמאות רבות ו"קבלות בשטח" ברור שאם מביטים על החיים בפרופורציה אז....לכל אחד יש אתגרים להתמודד איתם יש הורים שהאתגר שלהם הוא לקדם את הילד המשותף יש מבוגרים שהאתגר שלהם הוא לבנות זוגיות חדשה ובריאה יש אתגרים נוספים לילדים ולמבוגרים בהצלחה לכולנו

דינה41

New member
ואני הייתי

בחשכת הישובים הקהילתיים. סטיגמה - האים-אמא של הסטיגמות!

LIZIM2

New member
זה אמיתי???

טוב מה לומר בסה"כ כתבתי כמה דברים שרציתי שנדון עליהם. שאלתי למה יש סטיגמה על גרושות. לא אני אמרתי באופן אישי שאני חושבת שיש סטיגמה. אני יודעת מי אני ומה אני בדיוק. העניין הוא שרציתי את דעתכם. אני שוב יגיד את דעתי אנו הגרושות יותר מאושרות מכל נשואה טרייה אפילו. אז שיהיה לכם עוד מעט שבוע טוב ואל תחשבו שאני בן אדם רע.

למעלה