שאלה

David Hillel

New member
שאלה

אל חברי הפורום,רעולי הפנים וציבור הצוללים מאחר שבפירסומת עניינינו , ברצוני לשאול כדלקמן: נניח שיש לי מועדון צלילה. נמאס לי להתחרות בשוק הורדת המחירים- הורדת האיכות וכו´ ברצוני לתת מוצר מצויין ולקבל בעדו תמורה הולמת. אני מפרסם פרסומת בזו הלשון: אצלנו הקורס יותר ארוך אצלנו תנאי הקבלה יותר נוקשים אצלנו תתאמן ותצבור יותר ניסיון אצלנו תרכוש יותר ידע אצלנו תבצע יותר צלילות לפני ההסמכה ואז אני אכתוב- המחיר XXXX לצערנו אין הנחות- כי אין פשרות (הרי הנחה באה על חשבון משהו או מישהו) איזה תגובה אקבל?... איזה נתח שוק? הנה לכם אתגר- איך לצלול נגד הזרם ,לצאת בחיים, וליהנות בזמן החווייה?

morena

New member
לא הייתי פוסלת את הרעיון

כמו שיש מי שמוכנים לשלם קצת יותר כסף על ציוד - ושיהיה בטיחותי, אני בטוחה שיהיו כאלה שיהיו מוכנים לשלם יותר כסף על קורס שיוציא אותם צוללים טובים יותר... ובכלל לדעתי - מה שזול בסוף יותר יקר...

קותי

New member
דיויד, לדעתי זו תהיה פרסומת

בדיוק כמו ההודעות עם ההנחות (שלדעתי האישית היו צריכות להימחק, אבל מנהל(י) הפורום קובע). מצד שני, אם תפרסם את המודעה הזו בתשלום, במקום שמפרסמים הודעות בתשלום, אני בהחלט אמליץ לאנשים ששואלים אותי לבחור בקורס שדורש יותר ונותן יותר.

ר פ י

New member
../images/Emo45.gif הייתי ממליץ

על קורס שכזה כי בהחלט חשוב לצאת מהקורס עם יותר ידע כללי בנושא הצלילה ואז יוצאים צוללים מיומנים יותר. כמובן שהמחיר חייב להיות הגיוני ולא מחיר בשמים
אין הצלילה צלילה בטוחה רפי

menimm

New member
זה לא רק פונקציה של מחיר..

גם ככה קורס צלילה עולה לך בשבוע מחייך, וזה בדרך כלל מתאים לתוכניות כי שבוע חופש זה לא דבר נדיר.. לפחות בהשוואה לשבוע פלוס. ותוכנית מורחבת עלולה לגרום לחניכים לסיים הקורס, להשאיר את ההדרכות המתקדמות להזדמנות אחרת, ובינתיים החניך ללא תעודה.

David Hillel

New member
שאלה

הי קותי שאלתי כפי שבודאי נוכחת איננה פרסומת למוצר. היא פרסומת לרעיון. הרדיפה אחרי "הנחות" היא חלק מן הבעיה. אין יכולת של אף מועדון צלילה, או ספק שירות אחר, לתת "הנחות" מבלי לעשות הנחות גם לעצמו. ההנחות הללו באות לביטוי ברמת השירות, טיב המוצר, ואיכותו. מאחר שהעלויות קבועות, הדרך היחידה לקצץ עלויות היא להוריד את הרמה! חומר למחשבה.

קותי

New member
כמובן שזה בסדר

ברור שזו לא היתה פרסומת למוצר. אני מסכים איתך לגבי כל מה שכתבת. הבעיה שנשארת היא איך לשכנע את ציבור תאבי ההנחות, המחיר הזול, והמבצעים לקנות את המוצר הטוב יותר. גם אם היית מצליח לשכנע אותם שהמוצר באמת טוב יותר ולא רק מתיימר להיות כזה.

שרקי..

New member
צה צה צה צה... הרגת את כל תורת

השיווק במכה אחת. לא תמיד נותן ההנחה מספק שירות או מוצר פחות טוב על זה מבןססת צרכנות נכונה.

קותי

New member
שרקי, במקרה הזה דיויד הלל צודק

בגלל התחרות הפרועה בענף הצלילה המחירים של הקורסים באמת מגרדים את מחיר העלות למועדון. במקרים מסוג זה, הנחות מוכרחות לבוא על חשבון פשרה במוצר.

שרקי..

New member
קותי דברי לא התיחסו רק לענף הצלילה

אלא באופן כללי. ראה את דברי חייבר שלמעשה הסביר בפירוט מה שאני רציתי לומר במשפת אחד

javierg

New member
תשאל את האמירקאים, הם המציאו

מחדש את המילה "הנחה". יצא לי לקנות הרבה מאוד דברים בחצי, שליש, רבע מחיר עם שירות מצוין ומוצר מעולה. למה? אלו כבר השיקולים שלהם. אולי כי הם חושבים שעדיף למכור 1000 יחידות עם רווח של 50% בלבד, במקום למכור 10 יחידות עם רווח של 400% כמו שנהוג אצלנו, למשל. עבור חנות טובה, הנחה בהכרח לא צריכה לבוא על חשבון שירות ולא על חשבון טיב המוצר. ומי שלא מצליח לעמוד בכלכלת שוק חופשי ולהתחרות עם נותני שירות טוב ונותני הנחות, אז שיתייעל או שייעלם מהשוק. זוהי טיבה של תחרות. דרך אגב, בארץ קיים חוק נגד תיאום מחירים. אם מועדונים למשל מתאמים מחירים ביניהם לגבי מחירו של קורס או של פריטי ציוד צלילה, אז הם גם עוברים על החוק (נניח שזה פחות מעניין) אבל בעיקר פוגעים בנו הצוללים. אם תעשה סיבוב במספר מועדונים תגלה כמה דברים די מעניינים...

David Hillel

New member
האמריקאים

לידיעתך, מחירי שירותי צלילה בארה"ב יקרים. הנחות בשוק האמריקאי עם 300 מיליון ותחרות בשוק כזה שונות משוק של צלילה בישראל. מחירים בשוק האמריקאי תלויים בהצע וביקוש ללא זיקה לעלות המוצר. דוגמא מכירות אחרי קריסמס שבו המחיר נופל לחצי בן לילה.

javierg

New member
So what?

גם אצלנו יכלו לעשות "הנחות חורף" או "הנחות אין תיירים בכלל" בדומה להנחות של אחרי חג המולד, ובכלל לקיים תחרות של שוק חופשי לפי היצע וביקוש. מה שעושים כיום בנושא הזה זה מגוחך. כשבא מעדון מסויים והציע קורס חינם תמורת שימוש בשירותים שלו, איזה עליהום עשו עליהם. מזל שלא באו מה"איגוד" לשבור להם את הרגליים על שבירת השוק או שלא שרפו להם את המועדון. התחרות החופשית בענף היא חצי וירטואלית. לדוגמא, אפשר להוציא צלילות מסירה במקום פעם בשבוע 10 פעמים ביום. כי אם המחיר של צלילה לא היה 150-180 שקלים אלא הרבה פחות מזה, היו מוציאים הרבה יותר צוללים. אז היו מרוויחים קצת פחות על כל צולל, אבל מוציאים כל כך הרבה צלילות שזה היה משתלם אפילו להעסיק עוד מדריכים. כנ"ל לגבי קורסים.

David Hillel

New member
so what

כנראה שאתה לא בדיוק בקיא בעלויות, ובבעיות הכרוכות בהפעלת כלי שייט. מי אמר שצריך שיהיו הרבה צוללים? הרבה צוללים גורמים הרבה נזקים-ראה סיני. צריך שהצוללים יהיו טובים-ולא מרובים

javierg

New member
המצב בסיני לא כל כך נורא, כי אין

להם עיריה שמזרימה שפכים, אין להם כלובי דגים ואין להם נמל פוספטים. מה שכן יש להם זה הרבה צוללים, שני נמלי תעופה בינלאומיים, הרבה מועדונים, הרבה תיירות וערי תיירות ששמות את אילת בכיס הקטן של המאזן. הלוואי עלינו שמצב הריף היה אחוז ממה שיש שם כולל כמות הצוללים שיש שם בכל יום. ואם רוצים להרוויח כסף אז צריך הרבה לקוחות, או פעם בשנה מילינור פראייר שמוכן לשלם מאה אלף דולר לצלילה. אבל האחרונים קיימים רק באגדות. לגבי הרמה זה סיפור אחר, ברור שהכי טוב זה הרבה צוללים וטובים. הרבה צוללים זה טוב גם למועדונים וגם לצוללים כי זה אומר שהמחירים יהיו עממיים יותר. לסביבה זה פחות טוב, אבל אנחנו די יודעים שהנזק העיקרי לסביבה מקורו לא בצוללים כלל וכלל, וזה כבר ממש ויכוח אחר ועדיף לשרשר כהודעה נפרדת.

David Hillel

New member
המצב בסיני

אני סבור שאתה לא מכיר את סיני, אינני יודע מתי צללת שם בפעם הראשונה, ואם יש לך בסיס להשוואה. צוללים, וספינות צוללים גורמים נזקים כבדים לסביבה באם הם זורקים עוגנים, וזורקים זבל. גם בנושא הדיג אתה טועה, הם דגים אפילו בראס מוחמד, והתוצאות נראות היטב. המלונות, חלקם כיסו את הריף בחול כדי לקבל גישה נוחה לים. הראות ירדה, וכמות הדגים ירדה בצורה משמעותית. על המיליונר.... אני לא מגיב.

javierg

New member
פעם ראשונה שצללתי שם הייתה

בשנת 1988. עד לאינתיפאדה הנוכחית הייתי יורד לשבוע צלילות בממוצע שלוש עד ארבע פעמים בשנה. במשך השנים שמתי לב להרבה שינויים, החל מבנייה מוגברת לכל אורך החוף, יצירת הפארק בראס מומחד, סגירת אזורים מסויימים לכניסת צוללים בפארק, יצירה של אתרי איסוף זבל, פקח שבא לוודא שסירות עוגנות על הבויות ולא על הריף ועוד כהנה וכהנה. בכללי, נראה לי שהיחס בין מצב ההרס לעומת כמות הפיתוח שיש שם, עלינו רק לקנא. נכון, הם עשו כמה טעויות חמורות מאוד כמו בניית מלון על מפתן הטאואר, שלעולם לא ישוב להיות מה שהיה לפני עשר שנים. אבל בגדול, לקנא במצרים על מה שהחזרנו להם. ואת זה יאמר לך כל מי שהיה אי פעם בסיני גם אם לא היה שם בשנות הששים או השבעים. לגבי הדייגים: אני לא מאמין שמישהו דג בראס מוחמד מאז יצירצ הפארק. בכל פעם שהייתי שם ראיתי פקחים שנעים לאורך החופים בג´יפ ובודקים כל דבר. הם אפילו עשו תעלות לצידי הכביש כדי שיהי אפשר לנוע רק לאורך השבילים המסומנים. גם לוקחים כמה דולרים דמי כניסה לפארק ונראה שהם מושקעים בדברים הנכונים. למי שיוצא לנוע לכוון נאבק גם צפויה הפתעה. המקום הוגדר גם הוא כשמורת טבע, אסור יותר ללון שם, אסור לפתח שם בנייה, והמקום נשמר בצורה מצויינת. יש גם פיקוח על הבאים ויוצאים לאורך הצירים (גם דרך החוף וגם דרך ואדי כיד), יש שם מרכז מחקר חדש וזה נראה לא רע בכלל. בכל מקרה, אין באזור שארם דייג מקצועי, ואת הדגים שאתה רואה במסעדות בשארם לא תפסו הילדים הבדויים אלא מביאים במשאיות ממקום אחר, כמו גם את שאר הירקות ומוצרי הצריכה בכלל. אני מחזיק בדיעה שהמקום הרבה יותר שמור ממה שאצלנו ובודאי שהרבה יותר שמור ממה שהיה נראה אילו היה עדיין שלנו. אם כל הפיתוח שלהם, הקצב שם הרבה יותר איטי ממה שישראלים היו עושים אילו יכלו.

David Hillel

New member
סיני

מה שרואים מכאן.... פעם הייתי מבלה בין 30-35 שבועות בסיני בשנה, לרגל עבודתי כמפעיל ספינת צוללים. במשך הרבה שנים, ראיתי לנגד עיני את ההרס ואת חוסר היחס לסביבה. כל הפקחים, וכל האידיליה שאתה מתאר לנו היא פיקציה, כמו דמוקרטיה במצרים. ספינות הדיג מגיעות לראס מוחמד בלילה ועוזבות לפנות בוקר. 50 ספינות צלילה בראס מוחמד ביום עם עשרה צוללים בממוצע מבצעות שתי צלילות, בכל ספינה יש רק צולל גרוע אחד, כל יום בשנה צולל גרוע אחד גורם נזק, תאר לעצמך. אותו דבר גם באתרים המרוחקים יותר, גם בדרום מצרים, מרבית הספינות לא בטוחות, עשויות מעץ, ושואבות בילג´ים בשביל לצוף. עוגני חתול תולשים אלמוגים יום יום, רק הזמן יספר את הסיפור, בינתיים, לראות ולבכות.

javierg

New member
נדמה לי שגם הספינות הישראליות

(כשעוד היה מותר להן להפליג בסיני למטרות ספארים) היו עוגנות עם עוגן חתולי או פטנטי או כל סוג אחר של עוגן על הריפים, כי המצרים עוד לא שמו אז בויות. לגבי המצב של הספינות המצריות, אין עוררין, למרות שאם הן שואבות מים כל הזמן זה עדיין לא מזיק לריף. אפרופו ספינות, גם יאכטות "שלנו" נשארו מתחת למים או על שרטון, לא פעם ולא פעמיים. לי יצא לישון לא פעם על החוף בראס מוחמד, ובאיזורים סמוכים ולא זכור לי שראיתי ספינות דייג בלילה שעוזבות בבוקר, או שהן היו באות בלי מנועים ובלי אורות, ונניח שהתגנבו כך בלילה, לא עוד כי האזור בכל מקרה מזה כשש שנים תחת פיקוח. ואם כל הנזקים שאתה מתאר, של צולל גרוע אחד מעשר, של יאכטות שמורידות צוללים עם כפפות עבודה (כן, ראיתי גם את זה) כדי שלא יקבלו שריטות בידיים מלהחזיק אלמוגים, עדיין אין להם את המזיקים העיקריים שאנחנו רואים אצלנו ובוכים כל יום ועוד נבכה הרבה זמן: הכלובים, הביוב, הבנייה, הפוספטים וגם השחיתות. למרות הכל, אני עדיין מחזיק בדיעה שאצלנו יותר גרוע ויותר מסכן...

שרקי..

New member
יצא לי לצאת עם ספינות ישראליות

כגון הפנטזי של אוורד רוזנשטיין ואחרות... מעולם לא הושלך עוגן באיזור שיש בו ריף ואלמוגים או שניקשרנו לבויה שההיתה שם או שמישהו היה צולל וקושר את הספינה בחבל..

למעלה