שאלה..

tmaz

New member
הייתי מקבלת את זה (באופן זמני)

אלמלא המשפט האחרון והמופרך מכולם. קודם כל, אם מוציאים את המלחמה מהמשוואה זה לא אומר שהשנאה נעלמת. להיפך: רק אם מצליחים להוציא את השנאה והפחד, גם המלחמה תימוג בעקבותיהם, כי בלעדיהם אתה פשוט לא תרצה להילחם באנשים. ומה הקשר למרמור ושעבוד?? אני לא מדברת על שלטון מרכזי שכופה בכוח אי-לוחמה. אבל אם אדם מחליט, מרצונו החופשי, שבא לו להיות נחמד לזולת לשם שינוי, מה פה "שיעבוד"? נכון, זה דורש. זה מתסכל לפעמים. זה מחייב אותך למשמעת עצמית ולא להיכנע לפרובוקציות של אנשים אחרים. אז מה? הבחירה היא שלך, ולטעמי יש בזה הרבה חופש והרבה מאוד תענוג (מדברת מניסיון, תאמין לי).

טרה10

New member
שהמלחמה מקדמת..היתה השקפתו של

בניטו מוסוליני- מייסד הפאשיזם.אלו היו תכני נאומיו בפרלמנט ובפני מפלגתו בספר הביוגרפי שאני קורא בשם 'מוסוליני'. לגבי ההקשרים הכלליים-איטליה של מוסוליני נבנתה-כשהסמכויות יורדות מלמעלה מהשלטון- כלפי מטה. למזלו הרע- הוא הצטרף להיטלר וכך בא סופו. לגבי המבנה השלטוני- לא הוכח שזה רע- לגבי איטליה- אבל בבריה"מ נתינת הסמכות הבלעדית למדינה- הוכחה כמוטעית.

MCCCCP

New member
לא עשו שום משפט גדול

לקומוניזם כמו שעשו בנירנברג. אם היו עושים היתה יכול לקבוע כי בשיטה בברהמ היתה מוטעת ופושעת, אבל בגלל שלא היה כזה משפט הטענה שברהמ היתה פשיסטית לא נכונה. תלוי בהשקפה שלך... פבל

yaniv192

New member
אם בערוץ ההיסטוריה עסקינן

הייתה תוכנית יפה מאוד על הנושא : ככול הנראה הבולשיביקים והמנשיביקים הינן סיעות שונות במפלת האופוזיציה הרוסית , הסיבה שהבולשיביקים נקראים כך (הרוב) נעוצה בפרובוקציה של לנין בה נעל ישיבת אופוזיציה סוציאליסטית בפני כל אלו שלא הסכימו עם דרכו, אז נוצר באולם רוב מכריע לתומכי לנין , זאת למרות שהתמיכה בלנין הייתה מועטה ולנין היה ידוע כהגרעין הקשה והפנאטי של החבורה , ברבות הימים עם פרוץ המלחמות וההשתלטות של הקומוניסטים , כבר איש לא זכר כי בתחילת דרכה היתה תנועת הבולשיביקים תעונה צרה של מספר פנאטים.

mishauli

New member
בכנס ה-2 של המפלגה הסוציאל-דמוקרטית

הרוסית בלונדון, 1903, 28 איש הצביעו נגד הצעתו של לנין, 22 בעדו ואחד נמנע. זה לא הפריע ללנין להדביק למתנגדיו כינוי "סיעת המיעוט" - MENSHEVIKI.

טרה10

New member
המילה פאשיזם מקורה באיטליה של

מוסוליני-שם כונתה קבוצת המצדדים בו- בשם 'פאשיסטי'. מכאן צמח הכינוי כתיאור גנאי-ולצורת ההשתלטות שלו על איטליה בשנים 1922-4. המלך ויטוריו עמנואל מינה את מוסוליני לראש ממשלה למרות שהיה רק מנהיג של סיעת מיעוט בפרלמנט. המינוי היה בגלל שראשי הממשלות התחלפו שם בקצב. לאחר מינויו- הוא נקט באלימות נגד יריביו והנהיד דיקטטורה באיטליה כולה. יש לציין שגם קודם המפלגה-בהנהגתו והוראותיו לא בחלה ברציחות של יריבים. כעת לקשר של זה עם המהפכה הרוסית שהוא כזה. באיטליה המלך לא נרצח-אלא הוגלה. ואילו ברוסיה נרצח הצאר אלכסנדר ה-2 [ע"י מחתרת קומוניסטית בתוכה פעל אחיו של לנין שנתלה]ב-1881 [כשמוסוליני היה בן 10] קבוצתו של לנין תפסה את השלטון ב-1917 דאגה לרצוח את הצאר ניקולאי ה-2 ובכך שמה קץ לשלטון הצארים. --------------------- מכאן שהמונח פאשיזם-אינו שייך בכלל לרוסיה.כפי שגם אינו שייך למהפכה הצרפתית. --------------- פאשיזם- מסמל אלימות פוליטית- כשהמקור הוא איטלקי.

Duder22

New member
אז גם תגיד לי שצפון קוריאה לא

פאשיסטית! ברית המועצות הייתה אמפרית קומוניזם פאשיסטי! הם הוציאו להורג מליונים, אהבו מלחמה, וכפו את דעת הממשל על כל "חבר". .וחוץ מזה מה לנין הגה? ("לניניזם") המהפכה צריכה להיות אלימה ומונהגת על ידי מיעוט! ודבר שני- אחרי המהפכה הפרולטריון יהיה דיקטטורה! אמנם הפרולטריון הוא הרוב אבל זה עדיין לא מצדיק דקטטורה. סוציאליסטים אמיתיים לא עושים מהפכה עם 20 איש שקוראים לעצמם "רוב"!

למעלה