שאלה..

Duder22

New member
שאלה..

שלום. רציתי לדעת, מי היו המנשביקים שלחמו נגד הבולשביקים במהפכה ה(פאשיסטית)קומוניסטית ב1917? תודה.

עו1

New member
תשובה

אם אני לא טועה, אתה מתכוון למלחמת האזרחים הרוסית שנערכה בין השנים 1918-1920 ומי שלחם נגד הבולשבקים היה "הצבא הלבן", חשוב לציין כי לא כול הצבא הלבן מורכב מן המנשבקים, אלא מקבוצות נוספות. למידע נוסף עיין בקישור מתוך ויקפדיה על "הצבא הלבן".

berlinale

New member
מנשביקים (והמון טעויות)

א. הפירוש של המילה ברוסית היא "המיעוט" ("בולשביקים" הם "הרוב") וזאת מכיוון שהם היו בעלי דעת המיעוט במפלגה הסוציאליסטית הרוסית. המנשביקים, בניגוד לבולשביקים (בראשות לנין), סברו כי יש לצבור כוח תמיכה המוני עד למהפיכה, ולא ליצור "ראש חץ" מהפכני שייצור את המהפיכה (ואח"כ "ישכנע" את ההמונים שזה באמת רעיון טוב). ב. כדאי שתלמד את המושגים שלך. המהפיכה ב - 1917 לא הייתה בשום אופן "פאשיסטית". אתה יכול לבדוק בויקיפדיה מה פירוש המילה פאשיזם.

Duder22

New member
וכשלנין הוציא את כל המפלגות האחרות

מחוץ לחוק, סגר את כל העיתונים או השתלט עלייהם, ירה ב"אויבי" המהפכה תקף והשתיק את כל מי שלא חשב כמוהו.. זה בכלל לא היה פאשיסטי נכון? אולי המהפכה לא התכוונה להיות פאשיסטית אבל זה מה שיצא להם.

MCCCCP

New member
מה הקשר פאשיזם?

זה לא קשור לפאשיזם! האקט של הוצאת כל המפלגות מחוץ לחוק והשתקת קול העם היא פעולה של משטרים דיקטטורים טוטאליטרים. גם סטאלין עשה את זה אז מה? גם הוא פאשיסט? תקרא באמת מה זה פאשיזם אם אתה קורא לכל דבר שדומה לדבר שהתרחש בגרמניה או איטליה פאשיסטי. פבל

פאשיזם

איך אפשר להסביר פאשיזם בשפת היו היום ולא עפ"י מונחו של מילון או אינטרנט??

lithium1914

New member
למה אתה מתכוון?

קשה מאוד להסביר מונחים פוליטיים בלי להזדקק ל"מונחים טכניים מסובכים".

lithium1914

New member
שים את זה בפרספקטיווה נכונה.

אל תבלבל את השימוש התכוף והרדוד שעושים כיום במלה "פאשיזם\פאשיסט\פאשיסטי" עם הכרונולוגיה ההיסטורית. לא קם עדיין השלטון הפשיסטי באיטליה, כאשר פרצה מהפכת אוקטובר 1917 (מצעדו של מוסוליני לרומא היה רק באמצע מלחמת האזרחים ברוסיה, ב-1919), כך שהתיוג "פשיסטי" לגבי איזושהי מדיניות בולשביקית הוא לא רלוונטי ואף שגוי. שני השלטונות אולי דומים בשאיפתם להומוגניות אידאולוגית ונקטו בטרור, אבל הממדים של כל אחד שונים לגמרי, והאידאולוגיות לא מקבילות כמעט באף פן אחר. תקרא את הלינק שסיפק לך berlinale, הוא מסביר בצורה תמציתית את עיקרי הפשיזם.

עו1

New member
טעות קלה.

מצעדו של מוסליני לרומא היה ב1922 אחרי מלחמת האזרחים הרוסית. עוד אני רוצה להוסיף לתגובת כול האחרים שאין שום קשר בין הפשיזם למהפכה ב1917, והשואל כמובן טעה בשאלתו, בכך שהכניס את את הפאשיזם לשאלה, וגם אני חושב שהוא לא התכוון למהפכת אוקטובר ששם לא הייתה הרבה התנגדות, אלא למלחמת האזרחים הרוסית.

tmaz

New member
לא הבנתי את ההבדל???

קראתי את הקישור המצורף בויקפידה (תודה רבה), ואני לא בטוחה שהבנתי את ההבדל בין פאשיזם לבין דיקטטורה סתם. או.קיי, אז הפשיזם קרוי על שם משטרו של מוסוליני, ודיקטטורות היו עוד קודם. יפה. וגם נדמה לי שדיקטטורה יכולה להיות דיקטטורה גם בלי לעודד מלחמה מתמדת כלפי חוץ, שהיא אחת מעקרונות הפאשיזם. אבל האם זה כל ההבדל? נשמע לי מינורי משהו, ובטח לא באותן פרופורציות לצורה בה נזעקתם לתקן את השואל הראשון. אז מה פיספסתי?

MCCCCP

New member
הבדל בין פאשיזם לדיקטטורה הוא יחיד

וענק. פאשיזם היא ראיית עולם שלפיה מלחמה היא הדבר היחיד שמקדם את המדינה והעולם (מה שאגב נכון מאד), וראיית האזרח היחיד כרכוש של המדינה החייב לעבוד רק למען המדינה ואי חשיבותו בקולקטיב החברתי. דיקטטורה היא תורת שילטון שלפיה יש שליט אחד ויחיד שביכולתו להטיל וטו על כל מהלך של הממשלה ולקבוע מהלכים משלו ללא יכולת התערבות מהמשלה-מן שליט עליון כזה שיכול לעשות הכל. אפשר אפילו לדמות דיקטטור למלך מודרני. ההבדל אחד וממש לא מינורי פבל

lithium1914

New member
דיקטטורה זה כינוי, לא אידאולוגיה.

דיקטטורה זה שם למדינה עם דיקטטור בשלטון. "דיקטטור" זה כינוי עם קונוטציות שליליות לשליט\ה עם סמכויות שרירותיות ו\או בלתי-מוגבלות. זה גם לא תלוי בקיומה או אי-קיומה של ממשלה או פרלמנט תחתיו, אם הכלכלה היא קפיטליסטית, סוציאליסטית או פיאודלית, או כל מאפיין אחר. נוסף על כך, אני מגחך לעצמי על החתימה שלך. תתחדש!

tmaz

New member
תודה על התשובות, אך

אתה אומר כי דיקטטורה לא תלויה בקיומו של פרלמנט וכו' או במדיניות הכלכלית. האם יש קשר בסיסי בין הפאשיזם ומנגנונים כלכליים או שלטוניים? אני חולקת על MCCCCP בנושא המלחמה וקידום המדינה. מאיפה אתה יכול להביא עובדות שזה באמת כך?

MCCCCP

New member
אממ עובדות

זה פשוט ככה זו היא ראיית העולם המכונה פאשיזם אין לזה הסבר תשאלי את האנשים שהמציאו את אולי הם יסבירו לך P: פבל

tmaz

New member
באמת, הרי אתה אמרת

שהפאשיזם חושב שהמלחמה היא הדרך היחידה לקדם את החברה ןאז הוספת בסוגריים "מה שנכון מאוד, אגב", ואני שואלת אותך (ולא את מי שהמציא את השיטה) מה גרם לך להגיד דבר כזה? אם תגיד לי "כי אני פאשיסט, זה מה שאני חושב" אני אקבל את זה כמו שזה, אין מקום לוויכוח, אבל אם לא, תצטרך להביא לי משהו הרבה יותר משכנע.

MCCCCP

New member
המלחמה היא הדבר המסובב את העולם

תחשבי שהעולם תמיג התפתח רק במצב של מלחמה לכל אורך ההיסטוריה: בעת העתיקה הדרך היחידה להעשיר את האוצר היתה בכיבושים, בימי הביינים הדבר הכי חשוב היה אדמות, מלחמת העולם הראשונה התחילה בגלל ויכחים על שטחים, מלחמת העולם השניה גרמה לפיתוח מואץ של גרמניה ואחריה פתחה עידן חדש ומדעים חדשים. כל האימפריות הגדולות תמיד התפתחו במצב מלחמה ולא במצב שלום: האימפריות העתיקות, רומא, הערבים, המונגולים, הצרפתים, הרןסים, הגרמנים, ברהמ, ישראל ובעצם עד היום ארהב מתפתח תמיד בהיות במצב מלחמה (ארהב תמיד היתה במלחמה אחרי סוף המלחמה-אם אפשר לקרוא לקונפליקטים צבאים מקומים מלחמה). תחשבי שבלי מלחמה הינו חיים באוטופיה ללא שנאה וללא דת שכל האנשים ממורמרים ומתנהגים כמו רובוטים משועבדים לעקרונות השלום של עצמם. פבל

למעלה