שאלה

שאלה

אחרי השיעור הנורא היום אני חייבת לשאול מה עושים עם סוס שבורח המידה מהמכשול לא מסרב מולו אלא פשוט בורח הצידה? ברגע שאני סוגרת צד אחד הוא בורח לשני וברגע שאני סוגרת את שניהם הוא נעצר כי אני מושכת/שוב יש איזון אז הוא מוצא פרצה ובורח.. הסוס עושה דווקא..לאו דווקא אשמת הרוכב אלא כי לא בא לו לקפוץ..איך אפשר לגרום לו להשאר במסגרת??

תשובה

תני לו לעמוד כמה דקות בשקט קרוב למכשול לאט לאט תגבירי את המהירות לכניסה למכשול עד למהירות הרצויה

הסוס יודעכ לקפוץ והוא ג'מפר נהדר

רק לפעצמים יש לו מצב רוח דווקא ואז כשהמדריך עולה הכל טוב אבל ברגע אשני עולה...זה לא שהוא מפחד מהקפיצה..

תשובה מאווווד חשובה

את כתבת "מה עושים עם סוס שבורח הצידה מהמכשול לא מסרב מולו אלא פשוט בורח הצידה" כשסוס בורח עצידה זה ניקרא סירוב כי הוא בעצם מסרב לקפוץ אז במקום לעצור הוא בורח עצידה כי לימדו אותו שאסור לעצור לפני מכשול אבל לא לימדו אותו שאסור לברוח. אז כשהוא בורח לך את צריכה להחזיר אותו למכשול ולתת לו כמה שוטים לא חזקים רק כדי שהוא ידע שאם הוא בורח אז הוא מקבל שוטים וזה לא נעים לו, ואחרי כמה זמן הוא ילמד. זה שאת מנסה לסגור לו את כל הצדדים לו עוזר כי אז הוא יהפוף את המכשול לפחד כי הוא כנראה מפחד אז תנסי ללכת איתו למכשולים את הולכת לקפוץ ואולי זה יעזור!!

למעלה