שאלה

שאלה

שלום, לחבר שלי יש נחשים והוא מגדל עכברים כדי להאכיל אותם, לפעמים הוא לא צריך את כל הגורים של העכברים ולכן הוא מקפיא חלק מהם. השאלה שלי היא זו: האם יש דרך להרוג אותם שתגרום כמה שפחות כאב? הוא טוען שאפשר לחנוק אותם עם מיכל ואקום, האם זה נכון? ואם כן, איפה אפשר להשיג מיכל כזה? טוב, יצאו כמה שאלות. תודה מראש העז.

ינאי 15

New member
איזו שטות...

למה להקפיא אותם....שיחכה עד שהם יגדלו... איזו שערוריה...לא צריך להקפיא ולעשות את כל הדברים האלו... לפי דעתי!

אילון פ

New member
אין בעיה בלהקפיא ולדות

אך יש להרוג אותם בדרך הומנית לפני ההקפאה. אגב, ולדה כל שלושה ימים זה המון. עדיף לתת ארוחות יותר גדולות בתדירות נמוכה יותר.

אפילו לצעירים?

הגופר שלי בת חודשיים בערך והיא מתרחבת ומתארכת מהר עכשיו, כל שלושה ימים בערך עושה צרכים, ונאמר לי שאם עושה צרכים סימן שעיקלה טוב ואפשר להאכיל שוב. אני לא יכולה לתת לה חיים עדיין וגם לא בוגרים.

אילון פ

New member
מה שנאמר לך אינו נכון.

זעמניים (כמו הגופרית שלך) מפרישים צואה במשך תהליך העיכול כמה פעמים, ואין קשר בין הפרשת צואה לזמני ההאכלות, ויכול להיות שהצואה שאת חושבת שהיא של ההאכלה האחרונה היא בעצם מהאכלות קודומות. כמובן שהיא מתרחבת ומתארכת, היא גודלת. האכלת יתר היא אולי טובה לטווח הקצר (וגם בזה אני לא בטוח), אבל לטווח הארוך היא יכולה לגרום להרבה בעיות כמו חוסר פרופורציה בין הראש הלגוף וחוסר פרופורציה (ואף סימטריה!) בין איברים שונים בגוף. אני כבר ראיתי מקרים מאוד לא נעימים של עיניים שלא ממוקמות באותו גובה (אני לא יודע אם זה קשור, אבל נראה לי שכן), עיניים לא באותו גודל (כנ"ל), ראש קטן מאוד ביחס לגוף הענק. את המקרים הנ"ל ראיתי אצך פיתונים בורמזים שהם בעלי גדילה מהירה מאוד, אבל לא הייתי מתחייב שזה לא יקרה אצל זעמניים. הייתי מחכה למומחים על מנת לדעת את כמות המזון המתאימה, אבל בכל מקרה עדיף ארוחה גדולה פעם בשבוע מאשר ארוחות קטנות בתדירות גבוהה יותר, גם על מנת לתת לנחש ומערכת העיכול "מנוחה" בין האכלה אחת לשנייה. שיו, מגילה,
. בהצלחה.

אילון פ

New member
נשמע טוב.

אם כבר האכלת אותה השבוע, אל תאכילי יותר עד שבוע אחרי ההאכלה האחרונה, ואז תתחילי את סדר ההאכלות החדש.

naja

New member
מסכים עם אילון.

אין שום סיבה להאכיל נחש צעיר יותר מפעם בחמישה ימים-שבוע ומידי פעם לתת לו הפסקות ארוכות יותר.

לא הצלחתי להבין משהו-

מה אכזרי כל-כך בלהקפיא אותן ????? ,הרי בשל גילם הצעיר ונפחם הדל הם בתוך כמה דקות (מקסימום 20 .בדוק !!!)פשוט קופאים וזהו . אז אולי קר להם כמה דקות אבל מה עדיף ? להרוג אותם בדרך כלשהיא ? (אין לי אפילו רעיון איך בדיוק לעשות זאת ,הם כ"כ קטנים.....). בקיצור עזבו שטויות עוד חודש חודשיים כבר תצטרך לתת ולדות גדולות יותר ואז לא תצטרך להקפיא אותן פשוט תגדל אותם בנפרד מהשאר וכך הנחש יאכל תמיד אוכל בריא וטרי . אגב עוד כשנה בערך לא תצטרך לדעתי לגדל עכברים. אני הפסקתי לגדל עכברים ,הקינגית כבר אוכלת בוגרים ,אני פעם בשלושה ארבעה ימים עוצר בחנות חיות בדרך הביתה קונה עכבר ומביא לה .

אילון פ

New member
אוקיי...

בוא נעשה ניסיון... כנס לפריזר ל"סך הכל" עשרים דקות... אם תוכל... תגיד לי איך הרגשת... יש הרבה דרכים להרוג בעלי חים למאכל בצורה הומנית, כבר היו על זה שירושרים בעבר...

רן333

New member
בוא נעשה ניסוי אחר:

חכך את עצמך בארנבות, וכנס לכלוב של פיתון מרושת בוגר שלא אכל חודש. יש לי עוד ניסוי מעניין: תפוס את עצמך במלקחיים, ונענע את עצמך מול האף של ביטיס גבוני גדול. וניסוי לדייגים: תקע לעצמך קרס עבה בחך, קשור אותו למנוף בניין, והרם את עצמך. כשתגיע למעלה, תן לעצמך מכה חזקה בראש, נקה את האיברים הפנימיים, וטגן את עצמך בשמן עמוק. תוכל להמציא בעצמך ניסויים נוספים שקשורים בתעשיית העור, בהדברה ובתחומים חשובים נוספים. ויש לי גם אלטרנטיבה לכל זה: בוא נפסיק עם ההשוואות המגוחכות האלה, ונשמור את "מה ששנוא עליך על תעשה לחברך" לבני אדם בלבד. (אם תנסה להחיל את הכלל הזה על כל בעל חיים שהוא תגלה שקשה מאוד לחיות ככה. זה לא טבעי, לא טעים, ולא כיף.) מה אתה אומר? בעניין ההקפאה - אני לא רואה בזה שום בעיה. זו נראית לי דרך מצויינת להריגת גורי עכברים וחולדות. אני גם בכלל לא בטוח שזה גורם יותר מדי סבל לחיות המוקפאות.

אילון פ

New member
המממ...

בקשר לזה שהשוות לחנק ע"י פיתון מרושת... בגלל זה אמרתי להמית בדרך הומנית ולהגיש מת. אם אפשר (ואפשר!), למה לא?! תעשיית העור תחום חשוב?! הא?! איך בדיוק?! בקשר לקטע עם הדג, אני צימחוני בדיוק מהסיבות האלה, ההרג עצמו לא מפריע לי, אלא איך שזה נעשה, והיחס לבעל החיים כשהוא בחיים. במוצרי עור/פרווה/נוצות אני לא משתמש. מה שיוצא מכל ההודעה הזאת, שכל ה"תחומים החשובים" שדיברת עליהם, לא נראים לי חשובים כלל, בטח לא איך שהם נעשים כיום... שנייה, אני אחפש איזה סירטון, אחרי שתראה אותו נראה אם תוכל להגיד לי שתעשיית העור תחום חשוב, ונגיד שהוא כן חשוב, אני בטוח שיש דרכים אחרות לעשות את זה.

BabaGee

New member
תעשיית העור היא תחום לא חשוב ?????

מתי בפעם האחרונה באה אלייך בלונדה מדהימה עם גוף פצצה לבושה במגפי עור שחורים, חצאית מיני מעור שלא משאירה הרבה עור חבוי וחלק עליון מעור שרק גורם לך לרצות לראות את העור שמתחת לעור !!! יוגבר השימוש בעור !!! מה שרן התכוון הוא שאי אפשר למדוד ייחס לבעלי חיים באותו סרגל שאנו מודדים יחס לבני אדם אחרים. כיוון שעולם הצרכים שלהם הוא שונה לחלוטין משלנו (תוכיח לי שצב זקוק לחיבוק לפני השינה כדי שלא יהיו לו חלומות רעים ואני מפסיק להזיל ריר על בלונדות שלבושות בחליפת עור !)

כמו שבטח הבנת מתשובתו של רן....

איילון-לשאלה הטיפשית ששאלת (סלח לי) לא יכולה להיות תשובה יותר רצינית. אתה באמת חושב שאדם ששוקל 80 ק"ג ולעומתו ולד עכבר (מכרסם/מזיק/מזון זוחלים משובח) בגודל אצבע עם מסה של כ-2 גרם יעברו את אותו תהליך בהקפאה? אז זהו, ש-לא ! תקשיב חמוד ,זוחלים ובעיקר נחשים ניזונים לרוב ממכרסמים ,כך היה וכך יהיה ,אנו כמגדלי זוחלים כאלו, מחוייבים לספק לחיית המחמד שלנו את מזונה ורצוי כמה שיותר טבעי ,לכן כל התהליך הזה קורה ,כמובן ללא כל התעללות בבע"ח כלשהוא מצידנו .מי שלא בנוי לכך שיגדל תוכי ויאכיל אותו גרעיני חמניה . ואגב גם אם זה לא לטעמך ,אני חובב חיות מושבע על כל סוגיהן ועם זאת חובב מאכלי בשרים למיניהם (מלבד כבד אווז כמובן....) וכשאני אוכל סטייק אני לא מנסה לברר את שמה של הפרה שממנה אני נוגס . כמוני דרך אגב יש עוד כמה וכמה.

רן333

New member
אני חושב שפספסת את הנקודה שלי.

הנקודה הייתה שכמגדלי זוחלים, וגם סתם כאנשים רגילים, אנחנו עושים לחיות שונות הרבה דברים שלא היינו רוצים שיעשו לנו. למשל, אני לא הייתי רוצה שיישחטו אותי ויעשו ממני שניצל, גם אם מדובר בשחיטה סופר-הומנית. אני גם לא הייתי רוצה שידללו את המשפחה שלי בעזרת הרעלות, או באמצעים אחרים, כמו שאנחנו נאלצים לעשות לחולדות ועכברים (אם אנחנו לא מעוניינים בהתפרצויות של כל מיני מחלות לא סימפטיות). ישנן, כמובן, דוגמאות רבות נוספות, אבל אני מניח שכבר הבנת את הרעיון. לעניין דרכי ההרג: א. כמו שכבר הסברתי, לא הייתי רוצה להיהרג, גם לא בצורה "הומנית", כמו שאתה מציע לעשות לחיות. אני מניח שגם אתה לא היית מתנדב כפציינט להמתת חסד, ולכן - גם אתה מתיר לעשות לחיות דברים שלא היית מוכן שיעשו לך. ב. אני לא מכיר שיטות נטולות סבל להדברת חולדות ועכברים, לדילול האוכלוסיות של מזיקי חקלאות שונים ולהשמדה יעילה של טפילים כמו קרציות או כינים. ואני רוצה לראות איך תסתדר בעולם שבו לא מדבירים חיות כאלה אם אין דרך "הומנית" לעשות את זה.

אילון פ

New member
אבל אבל...

אם ממשיכים להשוות לבני אדם... אם אתה כבר נהרג... לא היית מעדיך שזה יהיה מהיר קל וכמה שפחות כואב? נראה לי שמי שפספס פה נקודה זה אתם...

HOSSSTILE

New member
מוות בהקפאה זה לא מוות כואב.

לעומת זאת מוות בחנק זה כן, אתה גם יכול פשוט לעבור אחד אחד ולשבור להם את המפרקת, למרות שאצל וולדות זה קצת בעייתי.

טוב, אז לסיכום:

לשבור להם את המפרקת אני לא מוכן, ונראה לי שגם הוא. ירדנו לגמרי ממיכל הואקום? ומוות בהקפאה לא כואב? (מנסה לסכם לי תשובה)

רן333

New member
יתכן שמוות בהקפאה זה לא נעים,

אבל את זה אפשר לומר כמעט על כל צורה של מוות. מבין השיטות האפשריות להמתת גורי עכברים - הקפאה נראית לי השיטה המוצלחת ביותר.

למעלה