שאלה

ינאי 15

New member
אם כבר מדברים על הקפאה....

קודם כל זה סיפור אמיתי... אח שלי פעם עשה ניסוי עם נחש צפע ארצישראלי: הוא הכניס אותו למקפיא (לפריזר) למשך חודש או אולי 3 חודשים (אני לא ממש זוכר)ואז הוא הוציא אותו אחרי חודש או 3 חודשים והנחש היה חי... הקיצר זה הכל. זה מאוד דומא כאילו הם נכנסים לתרדמת חורף אבל בסגנון אחר קצת... סיפור אמיתי תאמינו או לא...

etay983

New member
זה לא סיפור אמיתי וזה לא סיפור

אפשרי. בעלי החיים המורכבים ביותר שיכולים להשאר בחיים לאחר הקפאה הם חרקים מסויימים שמותאמים לכך משום שהם חיים בסביבה שקופאת בחורף, הם קופאים איתה ולכן יש בדמם חומרים מיוחדים אשר מאפשרים להם לקפוא ללא נזק לתאים אין סיכוי שנחש ישאר בחיים לאחר הקפאה אל תאמין לכל סיפור שאתה שומע

nevs

New member
חחחחח בדיוק מה שעלה לי בראש...

ינאי שום נחש לא יכול לשרוד בטמפרטורה של מתחת ל0 (טמפרטורת קפיאה) אפילו העכסנים בצפון אמריקה ששורדים את החורפים הקפואים עושים את זה במחילות תת קרקעיות ששומרות על טמפרטורה מעל קפיאה. בגלל שלגוף זוחל אין מערכת ויסות בכלל, כניסה למקום עם טמפרטורה מתחת לאפס יגרום לנוזלים שנמצאים בתוך הגוף לקפוא (בדומה לתהליך שקורה לוולדות רק בקצב מואץ ביחסית למסה) מה שגורם בסופו של דבר להגעת נוזל על סף קפיאה למוח וכשילה של כל המערכות. אחיך אולי הכניס את הנחש למקפיא אבל שמר את הטמפרטורה במקפיא מעל טמפרטורת קפיאה (הדליק לא הדליק לא יודע).

אילון פ

New member
גם אני שמעתי על סיפור כזה,

אם אותו סוג של נחש, שהוקפא למשך שבוע ונשאר בחיים... גם אני ניסיתי למצוא כל מיניי הסברים... לא מצאתי... וגם שמעתי שהצפעוניים הם מין הנחש עם הסבילות בין הגבוהות לקור...

naja

New member
אין סיכוי.

אני לא חושב שיש נחש שיכול לשרוד יותר משעה במקפיא.

Nailicq

New member
לא אפשרי ביולוגית

ירידת הטמפרטורה אל מתחת ל-0 גורמת לנוזלים לתפוח, תהליך ההפשרה גורר התפוצצות התאים ומוות. ישנה אפשרות להקפאה מהירה שאינה גוררת התפוצצות התאים בהקפאה (הקפאה עמוקה) אבל בתהליך ההפשרה קרוב לטמפרטורת ה- 0 קורה התופעה. ולכן הקפאת רקמות או תאים טפשרית כיום. לא הצליחו מעולם להפיא חיה כל שהיא ולהפשירה! הצלחה זו תומנת בחובה נובל!!!! מצד שני לא ידוע על חיה ממשפחת הזוחלים המסוגלת לשרוד בתנאי טמפרטורה של מתחת ל-0

tomer ravid

New member
יש צפרדע שקופת ב -6

הכל שאלה של איך בעל החיים מונע מהנוזלים בגופו (להלן מים) מלהתגבש, יודעים או לא יודעים אבל למים יש נטייה להתגבש בצורה של גבישים, שאחת התכונות שלהן, אגב, זה להיות חדים. תכונה של דברים חדים זה לקרוע דברים רכים (יענו סכין ועגבניה) ז"א להרוס את ממברנות התא, למשל, א סתם לפגוע בתא ברמה מולקלורית. פיתרון: שיחרור נוזל אנטי הקפאה (כמו זה שיש לכם ברדיאטור) אגב, ריכוז גבוהה של סוכר פשוט (יענו חד מבני - נגיד גולוקוז) מאפשר הקפאה של מים ב מינוס שלוש. כאשר יש הקפאה מהירה בטמפרטורה נמוכה אין התגבשיות. אז אולי אפשר -- מי פה רגב המעדן - שוב פעם כולם כמו ילדים בני 15 שלא יודעים או רוצים לקרוא ורק להתנצח על ינאי המסכן - שאב הסיפור שלו בלי תעוד מעשי שווה ערך לתנ"ך ולסיפורי אלף לילה ולילה. אבל איש באמונתו יחיה.

salingre

New member
אני מכיר

מישהו שהיקפיא צפע על מנת לבחון את מערכת הארס שלו מקרוב.. הצפע קפא לא יודע אחרי כמה זמן אבל מקסימום יום...

תחפשי בחנויות שמוכרות אביזרי מטבח

אבל כדאי שתדעי שהכל הזה בסך הכל זה כלי פלסטיק עם מכסה אטום ולא שום דבר מיוחד. יש כלים כאלו שבאים עם משאבת וקום ואז זה כבר עולה יותר ואני לא יודע איפה אפשר להשיג אותם.

דעתי בעניין

למה לגרום סבל לחיה אם אפשר למזער אותו? אני לא מבין מה זה הזלזול הזה בחיים,החיה מרגישה,כואב לה ואם אפשר למזער את הכאב ואת הסבל למה לא? לעניין,ניתן להשתמש בגז סי או 2 ,שאופן השימוש הוא כזה,מכניסים לשקית ניילון את המכרסמים,מוציאים אויר מיותר וממלאים עד אפס מקום בגז מהבלון,אחרי 30-50 שניות הכל מת. אם זו כמות קטנה יותר מ50 אפשר פשוט לתפוס במלקחיים ולדפוק על שולחן אם הוא לא ימות ממפרקת שבורה הוא ימות נשטף דם במוח עניין של 20 שניות.לעניות דעתי זה עדיף על התרחבות כלי הדם לאט לאט עד למצב של קפיאה.

רן333

New member
1. אתה בטוח שמוות בחנק מכאיב פחות

ממוות בהקפאה? (ככל שידוע לי, בהקפאה בעלי החיים מאבדים את ההכרה הרבה לפני שהם ממש קופאים. התרחבות וקריעה של ממברנות שונות כתוצאה מקפיאת הנוזלים שבתוכן מתרחשות בשלב שבו החיות מחוסרות הכרה.) 2. לתפוס במלקחיים ולדפוק על שולחן זה לא דבר שאתה יכול לעשות ביעילות כשהפציינט הוא גור עכבר שרק נולד.

Itamar Levy12

New member
אבל זריקה על הרצפה

תעשה את העבודה עם ולדה,המה תהרוג אותו במקום הרבה לפני שהוא ירגיש כאב

למעלה