שאלה..

kennedy

New member
תשובות ל gilgor ו e dor

א.מטוסי tu54 tu34 yak40 dash7 dash8 או כל מטוסי מדחף או כל מטוס סילון רוסי בגודל של הנ"לים,אינם מורשים לחנות ב"חניית שרוול". ב.היו מצבים (אתמול לדוגמא)שכל עמדות השרוול היו תפוסות,נכון נדיר, אבל קרה וגם יקרה,ולכך בדיוק נבנו עוד 10 עמדות ללא שרוול. ג.ול e dor ,כל מה שציינת,לגבי מרחקים (מרחקי בטיחות ומרחקי הליכה) אכן נכון,וזה בהחלט עומד בסטנדרט העולמי. ד.לא ערכתי חקר סטטיסטי,אך הדיוטי פרי בנתב"ג,הוא אחד הזולים השופע מוצרים והגדול בעולם!באופן ודאי יותר גדול ומשופע מוצרים מ ג'יי אף קיי ,סכיפהול,בריסל ולוס אנג'לס. אגב בניו יורק אחרי 12 בלילה,תלך הרבה יותר רחוק כדי למצוא חנות אחת! פתוחה. ה.בקשר לכשלים בחוזק המבנה של בניין הטרמינל,או מרחקי הבטיחות בין המטוסים,צר לי אך הכל קישקוש עיתונאי.

e dor

New member
וואלה ?

מעניין, כי אזרחים כתבו את זה לעיתונות ... מעניין שזו המצאה עיתונאית ....

kennedy

New member
וואלה וואלה!

מי כמוך,איש שמבין משהו בתעופה,יודע,כמה אזרחים פשוטים לא מבינים דבר וחצי דבר בתחום.בטח יש לך מושג ע"פ כמה ממשתתפי פורום זה,עד היכן מגיע לפעמים בורותם של ה"אזרחים המודאגים"....אז תשמע אותם,בסדר,אבל לצטט את השטויות שלהם?עד כאן.את זה נוהגים לפרסם עיתונאים משועממים שיודעים שכל ידיעה על שדה התעופה,תמשוך קוראים וסתם סקרנים, הלו מדובר בפרויקט שעלה מיליארד.

אני מסכים עם קנדי

דור, כשנח לך אתה אומר "חריג" (על דה גול)ולא מסוגל להתיחס להתנסות ראשונה שלנו בפרויקט כזה שלא תהיה מלווה בכמה חריגים? כנוסע די מתמיד אני מכריז בזאת בקולי קולות שטרמינל 3 הוא מעולה. התכנון שלו ידידותי (ומי שמקשקש על מרחקי הליכה מוזמן ללכת בפרנקפורט או להסתבך עם אוטובוס פנימי בוושינגטון דלאס). אני שמח שהדיוטי כמעט ולא מורגש ואולם ההמתנה ברוטונדה מאפשר שקט ומרחב, שמקום קבלת המזוודות כן מרווח וכו' וכו'. ובקשר לכתבות העיתונאיות, לך תאמין לכל מה שכתוב בעיתון, בעיקר בכל הנוגע להוצאת דברים מהקשר שלהם וכן בכל הנוגע לפרופורציות (מתלונן אחד יקבל הד חזק יותר מאלף לקוחות מרוצים...). ואגב, חריגה כספית בפרויקטים בסדר גודל כזה ואפילו איחור בלו"ז מקובלים בכל העולם. ועוד "אגב" דור, מה שלום התקרה שהתמוטטה בשארל דה גול? חאפרים..הא?

HELLAS

New member
מצטרף לבני ולקנדי....

מי אני שאגיד משהו? - מה אני בכלל, סתם אזרח פשוט מן השורה. אבל, נכון שטרמינל 3 לא מושלם,אבל בנמל התעופה של סינגפור (אחד הטובים בעולם) היו לי בעיות למצוא למשל דיאט קולה בשעה 11 בלילה.... דבר שבנתב"ג לא היה קורה. אני יכול להסכים שההליכה מאיזור הDuty free לשערי העלייה למטוס היא די ארוכה, אבל זה בגלל שהתרגלנו למרחקים הקצרים (ואולי קצרים מידי) בטרמינל 1 הזכור לרעה. ועוד משהו, כמה צריך ללכת בHeathrow?, בסאו פאולו, Gatwick? מלבורן? סידני? - אם היה פה מישהו שביקר פעם באחת מנמלי התעופה האלה, הוא יודע על כברת הדרך שיש לעבור שם. אני לא מתיימר להגיד שטרמינל 3 הוא הטוב בעולם, אבל הוא קודם כל הרבה הרבה יותר טוב בהשוואה למה שהיה לנו עד לא מזמן וגם בהשוואה לנמלי תעופה גדולים ומוכרים הרבה יותר, הוא מנצח ובגדול. מי שמעוניין לחזור ל"מעברה" של טרמינל אחד... שיבושם לו. אני נשאר עם טרמינל 3 עם כל ה"ליקויים" שלו. אחלה שבת לכולם.

e dor

New member
רוצה את האמת ?

בטרמינל הקודם היו פחות ליקויים ונבדק שהחדש לא יכל להוציא ולהכניס יותר נוסעים (ברור, הוציאו את המקום החשוב על קניון) אז בשביל מה ? בשביל להתלהב ? בשביל להגיד שגם לנו יש ? ועוד עם ליקויים בסוף .... ישראלים, אני חושב שסיפור הטרמינל הזה מתאר אותנו הכי טוב שאפשר - וחבל שאנחנו אף פעם לא מבינים ומשנים קצת.

daveair

New member
צודק, גטוויק היה לי סיוט

הייתי צריך ללכת עד הסוף הסוף של הטמינל איפה שחיכה לי הטיסה שלי לדאלס. זו הייתה אחת ההליכות הכי ארוכות שלי בתוך טרמינל, מה שאני כן יכול לציין זה שעוברים כמות שטח אדירה במהירות אם רצים על המסועים.

e dor

New member
אז זהו, שאם היית מקשיב, טיפה ...

ממש לא נח לי - יש שדות בעולם שמתוכננים רע - לא אמרתי שאנחנו היחידים בעולם שבנינו בצורה לא טובה - ממש לא אמרתי את זה, ואמרתי שידוע לי ששארל דה גול לא שדה נוח ע"פ הרבה אנשים שהיו שם. אז כשנח לכם אתם אומרים שאנשים יודעים מה הם אומרים (על שארל דה גול הם יודעים שהוא לא טוב והם צודקים) ושנח לכם הם לא מבינים מה הם אומרים כי הם לא מבינים במטוסים (דוגמת טרמינל 3) ? אתה לא יכול להשוות את טרמינל 3 לטרמינלים כל כך גדולים, אתה לא יכול להשוות בגודל - אתה צריך להשוות ביעילות ותחזוקה. המקום ממש לא מרווח - תסתכל על הכניסה אפילו לאולם שחקים, מסדרון קטן - מה הולך שם בקיץ ? במסדרונות הקטנים האלה, זה פשוט בנוי בצורה מטומטמת אבל קשה לאנשים להודות, כי זה שלנו - אנחנו יודעים להתלונן רק על אחרים, אבל כשאנחנו עושים טעויות ... ששש... עם הספר - אנחנו הכי טובים ואין לנו טעויות. וזו הנקודה - רק הקשבה מעטה - אנשים בעצמם אמרו את זה ולא העיתונות, ציטטו שם ! וגם אני הייתי שם ולא התרשמתי, המקום לא ממש נוח, ידוע שיש שם בעיות של יעילות מערכות ועוד הרבה דברים. אבל אין לי מה לטרוח ולחזור על הפירוטים כי בכל הנוגע לפאקים אצלנו - אתם לא יכולים להודות בזה, מכאן מתחילה הבעיה. לגבי החריגה - עשה טובה, באף מקום בעולם זה לא נדחה בכזו צורה ויצא כל כך לא יעיל ונכון. על התקרה בשארל דה גול הגבתי בתחילת התגובה - והבא שחוזר על מה שהוא אמר לא יקבל תשובה, נמאס לי מאטימת האוזניים הזו.

e dor

New member
מה אתה אומר

ואזרחים לא יודעים להגיד האם השטיחים מתפוררים ויש לכלוך ? אני לא בטוח שצריך להיות גאון תעופה בשביל זה....

לא אמשיך להתוכח אתך, דור

(אזכיר פעם שלישית את התקרה..) אני לא יודע כמה פעמים עברת ובכמה שדות תעופה. (סתם כך, עברת בפרנקפורט? בש"ת החדש במינכן, ולא בטרמנל ה"ישראלי"? בוינה?) אבל יפה אמרת שהשדה החדש משקף אותנו. לכבוד הוא לי, ישראלי, שיש לי ש"ת כזה.

הנכד של

New member
../images/Emo15.gifמלבד בזבוז הכסף,הדבר היחידי כנ

כנגד טרמינל 3 הוא מרחק ההליכה לשבים. סיפורים מחול אינם תופסים כי אף אחד לא משווה גם את מספר הטיסות היוצאות ביום או את מספר השערים.

e dor

New member
זו לא סיבה לכך שהטרמינל

יתחיל להתפורר, שהתחזוקה תהיה לקויה ושתכנון המערכות יהיה לא חסכוני ויעיל. מרחקי ההליכה ? לא ממש נוראים, לא זו הבעיה העיקרית בטרמינל לדעתי.

הנכד של

New member
../images/Emo15.gifטסטי דרך טר' 3 ולא ראיתי סדקים

גם אם יש כמה אז ילד דע לך כי בכל בניין חדש העומד על אדמה כבדה, יש במשך תקופת מה סדקים עד שהיסודות מוצאים את המקום שלהם. גם בוילות יש. לגבי חוסר יעילות, זוהי תכונה ישראלית ולוא דוקא של רש"ת.

e dor

New member
אז ככה

אז איך אומרים שבהתחלה הכל היה טוב והיום כן יש ? לגבי חוסר היעילות - צודק לחלוטין. אבל גם רש"ת מנוהל בצורה לקויה ביותר.

gilgor

New member
אז יום אחד נקווה

שאתה תנהל אותה ונזכה לראות טרמינל כמו שצריך :-S

e dor

New member
לא תודה

אם אתם אוהבים אותו ככה לא נשנה לכם אותו חס וחלילה... שלא יהיה ... חס וחלילה ... רק תרחיש דמיוני ... יעיל וחכם. אני לא מאמין שאמרתי את זה !! נוכל שכמוני ....

למעלה