שאלה..

SaRgE

New member
שאלה..

כבר בנו שדה תעופה חדש, מתקדם, יפה, יעיל יותר, אז למה עדיין הגעה למטוסים(אולי לחלקם) מתבצעת באוטובוסים? כמה שרוולים ישנם? אפשרי שכולם יהיו בתפוסה מלאה עדי כדי מצב שצריך את האוטובוסים?

רק כסף

הסיבה היחידה שלא משתמשים בשרוולים היא רק העלות של השימוש בהם, לעומת העלות של האוטובוסים היה שרשור כאן פעם בקשר לכמה זה עולה (אני ממש לא יודע), אבל זו הסיבה.

S o l l y

New member
את זה אני באמת לא מבין...

אם עדיין ממשיכים לנסוע באוטובוסים, ועוד בגלל שזה יותר זול, אז למה בכלל פתחו את הטרמינל החדש ?! גגגרררר. ואמממ אני עוד לא הייתי בו, אבל מה יש לכם כל כך נגדו שאתם אומרים שהוא לא טוב ?

איתי4073

New member
מדובר פה על כל חברה בנפרד.

לא כל חברה היא בעלת אמצעים מספיק כדי להחנות את מטוסיה בשרוולים. יותר זול להחנות אותם בחניות עם אוטובוסים. לגבי הטרמינל עצמו- אני מסכים איתך. אני כן הייתי בו ואני חושב שהוא מדהים, אין לי טענות בכלל. סתם מלכלכים. מה שנכון הוא החאפריות הישראלית הנפוצה בשילוב חוסר ניסיון בשרוולים החדשים יחסית. לא מזמן חזרתי מציריך והיינו צריכים לעמוד ליד הכניסה לגייט ולחכות שיסדרו את הגייט לבואנו. ככה 2 דקות וקצת.

e dor

New member
טוב, אז על השאלה ענו לך ...

אבל יש משהו שלא הבנתי לאיזה שדה דיברת לגביו ... משהו כמו .... מתקדם, יעיל ...... לא לא לא ..... לא ... הבנתי על מה מדובר - איזה שדה יעיל ומתקדם ? הכי קרוב שעולה לי בראש זה עקבה.

eagle701

New member
הלכת רחוק השדה בבירות נראה לי יותר

קרוב גם בלי להעליב כנראה לא ראית את השדה בעקבה אם אתה אומר יעיל ומתקדם

kennedy

New member
מדוע לא כולם חונים ליד השרוולים

יש לכך שתי סיבות : 1.יש רק 24 מקומות חניה "שרווליות",אז כשכולן תפוסות, חונים בעמדות ללא שרוול. 2.יש מטוסים שע"פ החלטת מבצעים רשות שדות התעופה, אינם רשאים להתחבר לשרוולים(טופולובים,מטוסי טורבו פרופ,ומטוסים קטנים ונמוכים)

gilgor

New member
אף פעם...

כל 24 השרוולים לא תפוסים...לא קרה כזה דבר בהיסטוריה של השדה. שים לב שרק טופלבים מתחברים לשרוולים, העניין עם הטופולבים שבשלוחה C ושלוחה B יש רק גייט אחד מתאים לסוג מטוס הזה... ולפעמים הוא תפוס, אז הם מקבלים WH או EH, ונכון זה גם קשור לכסף. בקשר לטרמינל, אחד הטובים באירופה ללא ספק, זה כפיות טובה פשוט להגיד שזה לא "מספק" "לא רציני.." וכו... אני הייתי בכמה שדות תעופה בעולם האחונים היו ברלין ופריז ערי בירה של מעצמות טכנולוגיות והיה שם גועל נפש פשוט. אפשר לחשוב... אולי במקום להתלונן תתחילו להנות ממה שיש..וזה הרבה מאוד ביחס למה שהיה קודם.

e dor

New member
הכל יחסי עוז....

לגבי הכפיות טובה - אם לא היו מבזבזים פה זמן וכסף מיותר - מילא. אם אחרי חצי שנה לא היו בטרמינל תקלות בכמות של זבל בחיריה - מילא. אבל אלה כן קיימים - לכן קשה לי להסתפק. מה לעשות ? אני מעדיף טרמינל ישן ונורמלי כמו סכיפהול ... למה ? כי הוא יעיל, מתקדם, נוח וחכם. אם אתם חושבים אחרת - לבריאות שיהיה. אבל עד עכשיו התרשמתי אחרת מהעובדות (והייתי בכמה וכמה שדות תעופה בעולם, גם במזרח אירופה - ה"לא מתקדמת").

gilgor

New member
ואני מעדיף..

שתהיה כאן איכות חיים כמו בהולנד, שנהיה חייבים לבנות סכרים כי הכנרת תעלה על גדותיה, ובשבת בבוקר כולנו נלך לחלוב פרות. פה זה לא סכיפול, בטח שלא הולנד.

e dor

New member
גם אני הייתי רוצה

אז מה אם לא פה הולנד ? אז פה דברים לא צריכים להעשות ברמת הסטנדרט לפחות ? פה לא צריך לחשוב ורק אז לעשות ? פה לא צריך לבנות בצורה נכונה וחכמה ? פה לא צריך לקיים מה שמבטיחים ? פה לא צריכים להשתמש במיליארד שקל בשביל טרמינל אחד שלא תורם יותר מהקודם, ולפחות שיבנה בלי עיכובים של שנים ארוכות ובחוסר יעילות ? זה שאנחנו לא אירופה לא נותן לנו תירוצים לכל אלה .... אנחנו עושים דברים בטמטום - לא כל כך קשה להקים טרמינל שלא מתקלף אחרי חצי שנה, עם חצי מיליארד שקל.

eagle701

New member
יחסי למה??? השדה בעקבה לא מתקרב

אפילו לשדה בשדה דב או אילת אם היתי אומר לבנון אז בסדר כי לפי מה שראיתי יש שם שדה תעופה מפותח מאוד ויפה

e dor

New member
אחח עוז ... מה היינו עושים בלי

ההתפלצפויות שלך ? בוא אבהיר לך את הנקודה כדי שתוכל גם אתה להבין - השדה אינו מפותח בכלל לדעתי, בכלל בכלל לא. עד כאן, לא מסביר לך ברמה יותר נמוכה מזאת, כשתבין תרים אליי צלצול.

gilgor

New member
מאיפה החלטת שהשדה לא מפותח?

ראית פעם את מערכת הנחיית המטוסים וההתחברות לשרוולים? כל הטרמינל מואר באור השמש בלבד ומעוצב באופן חדשני ויפה. השטח שלו גדול פי 4 וסוף סוף יש קצת אוויר לנשום שעומדים בדלפקי צק אין, הדיוטי הפרי הוא מהיפים שראיתי ובהחלט ברמה עולמית. לך ב6 בבוקר בטרמינל 1 בשארל דה גול, בידוק ביטחוני כמובן שלא מתחיל בגלל שרק ב6:30 נפתחים השערי בידוק, בית קפה? שו הדה? הם לא מכירים כזה דבר.. יש מכונות ולך תשרוד בעייה שלך. דיוטי פרי? אין כזה דבר שם.. יושבים על כוסראות עם 500 סינגפורים נחדמים ו200 ישראלים ומחכים ומחכים... מערכת כריזה על טיסות יוצאות או זמן עלייה למטוס? אין חייה כזאת שם. כנ"ל בברלין. לא דברים פה על שדה התעופה באדיס אבבה, אלא על השער הרשמי לעיר פריז.

e dor

New member
אז ככה

ראיתי את הרווח בין המטוס לשרוול ושמעתי באינטרנט על התקלות שפורסמו בתקשורת (ובטוח היו כאלה שהסתירו) אז אני רואה כמה שהם "טובים".... העיצוב לא מזיז לי .. אתה יודע את מה - אם השדה לא טוב ולא נוח. השטח שלו גדול ? היית שם פעם בהמתנה למזוודות ? חור - אין שם אוויר, אני לא מפסיק להודות לאמא שלי על שהיא לקחה אותי לטרום טיסה לפני, אם לא - הייתי נחנק שם למוות ולא הייתי כותב לך כאן. הדיוטי יפה ? אתה הולך בדיוטי פרי פשוט בעיגולים - והדיוטי מרוחק מהשרוולים, יש לך מרכז אחד - וממנו הליכה לשרוולים, רוצה לחזור ? קח 10 דקות בשעון על הדרך. אבל שם מוגדרות שעות וכולם יודעים - הכל על השנייה, לא מפתיעים אותך ולא כלום, מה שעם החאפריות הישראלית אפשרי ביותר. נ.ב - אח שלי היה בשארל דה-גול, כנ"ל על אמא שלי - שניהם אמרו שזה ממש לא שדה משהו, כמובן שיש חריגים. הייתי בהרבה שדות שעליהם אני מעיד - שארל דה גול לא ביניהם ! ועוד לא דיברנו על הכתבה שהייתה לאחרונה על זה שהטרמינל מתפורר, לא מחזיק מעמד - לא מתוחזק ומלוכלך (אמנם זה בגלל שהעם שלנו לא יודע להתנהג ולשמור על כלום, אבל נקיון מינמלי).

למעלה