שאלה

matana36

New member
שאלה

לאיזה מדינה שייך החבל נחיצ'וון? ונכון יש לרוסיה קטע בלי רצף טריטורי על גבול פולין-לטביה-ליטא? אז למה הוא נשאר בידיהם? ונכון יש בימת ארל אי גדול? אז הוא מיושב? ולמי הוא שייך? נכ ון במפרץ הפרסי יש כזה חתיכה ששייכת לעומן? בצפון איחוד האמירויות? אז למה הם מחזיקים בו? ממתי? מה הגישה אליו? וראיתי באטלס ישן שהיה פעם מרובעים ענקיים של שטח ניטרלי על גבול סעודיה-עירק ועוד אחד בגבול כווית-עיראק. אז למה הוא ניטרלי? ומה עושים בו? וללפי חלוקת הארץ של האו"ם ב48, האם יפו היא מובלעת ששיכת לירדן? ולמה יוון הצביעה נגד הקמת המדינה? והאם מתישהו היה פיוס בין השתיים?

מה הבעיה?

אם זו כזו לא בעיה, למה לא תמצא את התשובות בעצמך? נראה לי (ובטח לעוד אחד או שניים) שקצת נסחפת עם רשימת השאלות, אין לאף אחד כוונה לשבת ולחפש את כל האינפורמציה הזו במקומך. זה שזה פורום ג"ג ויש פה אנשים שמבינים זה לא אומר שאפשר לבוא ולצפות שמישהו יעשה את כל העבודה בשבילך.אנחנו רוצים לעזור, לא לעבוד.גם שינוי הגישה יכול להועיל בפעם הבאה. הרבה בהצלחה. וכמו שאומרים- "DO NOT N00000000 ME"

matana36

New member
תאמיני לי שאייני כזה

אני אחד שיכול לשרטט לך מהזכרון את כל מפות העולם ואת כל ההיסטוריה של כל מדינה. השאלות ששאלתי זה שאלות שמי שעושה תואר בדמוגרפיה ולמד הרבה יותר ממני יודע. תאמיני או לא, בגיל 8 מצאו שיש לי אייקיו 138, זה אומר משהו לא?! אם אני שואל זה לא כי בא לי לשאול ואני מצפה שיענו אלא בגלל שיש לי 20 אטלסים ולקסיקונים על מדינות, של "מפה" של "כרטא" של "ידיעות אחרונות" והם לא מסבירים את זה. פשוט זה לא כתוב בשום ספר, יכול להיות שיש מישהו שיודע את זה, אבל יש שאלות שאחד מתוך שלוש מאות האיש שגולשיים פה יודע, ונראה לי מוזר שלא הקדישו לי אפילו תגובה אחת.

ש מים

New member
מי שלא עוזר לעצמו...

מי שלא עוזר לעצמו - שלא יצפה לקבל עזרה מאחרים! ובכ"ז: נחיצואן. על כל שאר השאלות נסי לענות לבד! (את יודעת: לפתוח ספר כזה..? יענו "אינציקלופדיה", כאילו כזה..? google כזה דאאא ?

ש מים

New member
מי הפנה אותך לשאלות ההלו?

אני מניח שאם מישהו הפנה אותך לתחומים ולשאלות ההלו - הוא גם יודע שאתה יכול לענות עליהן. בכל מקרה יש די והותר דרכי חיפוש ומקורות בהם ניתן למצוא תשובות. אין ספק שהמורים שלך הפנו אותך גם למקורות (ואם לא - זו לא בושה לחזור אליהם ולשאול). נחיצ'ואן נמצאת בחל נאגורנו-קראבח, השייך לרוסיה.

matana36

New member
די כבר קרצייה!!!

אף אחד לא הפנה אותי מה הסיפור שלך? זה לא שיעורי בית, זה אני שואל שאלות שאין לי עליהם תשובה. אם את חושבת שילדים בני 12 לא מתעניינים בגיאוגרפיה אז את טועה. אני גם מדבר על נחיצ'וואן שזה בין ארמניה אזרביג'אן וטורקקיה, וזה בכלל לא נראה שייך לרוסיה כי היא לא בתמונה בכלל. יכול להיות יש עוד נחיצ'וואן אבל אני מתכוון לזו שעל גבול אזרביג'אן-טורקיה-איראן-ארמניה.

הלו ילד!

אם אתה מתכוון להמשיך עם הגישה הזו, אז אל תתאמץ כי לא נענה לך. יותר חשוב מלדעת גיאוגרפיה זה לדעת נימוסים בסיסיים. שלום.

matana36

New member
שתקי את

למה מה הסיפור? אז עשיתם תואר בגיאוגרפיה, אז מה קרה? אתם לא מבינים, כמה שתתעלקו, ותגידו לי שאני לא רוצה לעזור לעצמי רק מראה על השנאה לילדים שמתעניינים. אני לא חושב שיהיו לכם טענות כלפי הנוער, אם אתם מרחיקים אותו מלימוד.

giba70

New member
נראה לי קטן עליך ללמוד אנגלית...

מה תיתן לנו אם נענה לך על כל השאלות?

giba70

New member
כמה נקודות אייקיו אמרת שיש לך?

138? אז תחלק בינינו כמה, אוקיי?

matana36

New member
מז"א לחלק?

אי אפשר להעביר נכון? מה השטות הזאת? לחלק? מה זה כסף שאפשר להעביר?! אני נולדתי ככה, זה אצלי בגנים.

erez0010

New member
בבקשה ילד

כל הכבוד לך שאתה מתעניין בגיאוגרפיה בגיל 12. אל תתרגש מטיפוסים כאלה בפורומים. והנה התשובות (בקצרה): 1. נחיצ'וון הוא חבל אוטומנומי ששייך לאזרבייג'ן. אין לו רצף טריטוריאלי עם אזרבייג'אן. מרבית תשובי נחיצ'וון הם ארמנים. מחוז אוטונומי נוסף באזאבייג'אן שמרבית תושביו ארמנים הוא מחוז נגורנו-קרבך (לו יש רצף טריטירויאלי עם אזרבייגאן). שני המחוזות הללו מהווים את מוקד הסכסוך עם ארמניה השכנה. ארמניה דורשת לספח את החבל, שנמצא בשליטה אזרית חזקה. העולם מכיר במחוזות הללו כטריטוריה אזרית, למרות המלחמה שהתנהלה בראשית שנות התשעים בין האזרים והארמנים. בניגוד למה שאמרו פה החבל לא שייך לרוסיה ואינו חלק מנגורנו קרבך. 2. מובלעת קלינינגרד - מובלעת רוסית על גבול ליטא-פולין. המובלעת כוללת את העיר קניגסברג וסביבותיה. קניגסברג הייתה עיר פרוסית שהוחזקה ע"י גרמניה עד מלחמת העולם הראשונה, לאחריה הייתה אוטונומית (אוכלוסייתה הייתה גרמנית). לאחר תבוסת גרמניה במלחמת העולם השניה נכבש השטח ע"י בריה"מ ושמו הוסב לקלינינגרד (Kaliningrad) ע"ש מיכאיל קלינין, נשיא בריה"מ לשעבר. בגלל חשיבותו האסטרטגית סופח לרוסיה ונשאר חלק ממנה. כיום הוא מחוז ברוסיה (Kaliningrad Oblast'). 3. לגבי האי ווזרוז'דניה (Vozrozhdeniya) בימת ארל קצת קשה לי לענות לך. מדובר בשטח אוזבקי שנמצא במחלוקת בין אוזבקיסטן וקזחסטן. ימת ארל סובלת בעשרות השנים האחרונות מהצטמקות מהירה וחמורה. בתקופה הסובייטית הוטו הנהרות הנשפכים לאגם ונשאבו מים כדי לפתח חקלאות בסביבה המדברית. לגבי האי (הגדול שבאיי האגם) לפי השמועות ערכו הסובייטים באי ניסויים בנשק ביולוגי, גם על בני אדם, והבסיס הצבאי שם ננטש עם התפרקות בריה"מ. מהסיבה הזו ומסיבת מצבו של האגם קשה לי להאמין שהוא מיושב, אבל אני לא יודע. 4. השטחים הנייטרלים בגבולות עיראק-סעודיה, עיראק-כווית - הגבול נקבע בצורה כזו משיקולים שנבעו מנוכחותם של השבטים הנודדדים באיזור. באיזור המדברי הזה, מעולם לא היו גבולות רשמיים, רק גבולות "מסורתיים" בין השבטים. לא הצליחו לקבוע גבול בין המדינות שלא "יחתוך" את הטריטוריות של חלק מהשבטים או ינתק אותם ממקורות המים שלהם. כמו כן שבטים באיזור היו "בעייתיים" פוליטית.לכן נקבעו שטחים הנייטרליים. היום השטחים הנייטרליים כבר בוטלו. 5. יפו מובלעת ששייכת לירדן? על זה לא שמעתי... לגבי המובלעות העומנית מוסאנדם בצפון איחוד האמירויות - לא הצלחתי למצוא שום מידע מדוע הגבול נקבע כך... מישהו יכול לעזור?? אני מקווה שעניתי לך. שיהיה לך הרבה בהצלחה.

matana36

New member
ZE YAPHE!!

תודה תודה תודה. עכשיו אני יודע טיפה יותר... ואם יש שמועות לגבי ברית המועצות, אני נוטה להאמין שהם מסוגלים לניסויים על בני אדם.

למעלה