שאלה

dudi61

New member
שאלה

אני בן 39 התחלתי ללמוד הנדסאות מחשבים/תוכנה (הנדסאי), כאשר אסיים את הלימודים אהיה כנראה בן 43, האם אפשר יהיה למצוא עבודה במהלך הלימודים מבלי שסיימתי את כל התואר. והאם יהיה לי בכלל סיכוי למצוא עבודה בגילי בתחום. מה לעשות? ממשיכים או מוותרים? אומרים שהתחום מתאושש, אולי הביקוש יעלה על העצה, זה מה שאני אומר לעצמי כדי להמשיך.

dudi61

New member
המשך

אני רוצה לעסוק בתמיכה, בנהול רשתות האם, הלימודים של הנדסאות תוכנה מכשירים אותי להיות מנהל רשתות או איש תמיכה טכנית במחשבים. האם כדאי ללמוד את הקורסים של ניהול רשתות של מיקרוסופט בבתי הספר הפרטיים, ג'ון ברייס וכאלה, או שזה לזרוק כסף? אם בכלל אמצא עבודה בזה?

kookamanga

New member
שאלות טובות...

מאוד קשה לדעת מגילך מה כדאי ללמוד . גם מבוגר וגם חסר ניסיון... עובד איתי טכנאי אלק' בן 45 שעבד בפיתוח ופיטרו אותו בשביל מישהו יותר צעיר ומשכורת יותר נמוכה. היום המגמה היא לקחת צעירים , 25-30 ,כי חושבים שיש להם יותר מרץ ואנרגיה אבל מה שלא מבינים זה שהצעירים של היום מחליפים עבודה כול 2,3 שנים וכאילו באים לעבוד בשביל לנצל את מקום העבודה בשביל ללמוד טכנולוגיות חדשות... מצד שני יש את המבוגרים שמוכנים להשקיע את זמנם בעבודה כי אין להם את הפריבילגיה לעזוב אחרי שנתיים למישרה יותר טובה כשמצד שני אומרים שקשה להם ללמוד חומר חדש וקשה להם לעבוד הרבה שעות. שורה תחתונה תסיים את לימודי ההנדסאות תרחרח את השוק ותנסה למצוא עבודה בלי קורס מקצועי . בהצלחה

kookamanga

New member
ואגב

אני במיקרה מהנדס אלק' ולא מתעסק בתחום המחשבים אבל אני יכול להגיד לך ממקור ראשון שיש קצת התאוששות בשוק . שבוע שעבר חבר שלי מצא עבודה בפיתוח במחשבים אבל יש לו תואר ראשון . היום השוק מאוד בוגר ביחס למה שהיה בתקופת הבועה . לא מגייסים מהיום למחר והחברות לוקחות את הזמן שלהם בשביל למיין. מה גם שיש כ"כ הרבה בעלי תואר ראשון שלא מוצאים עבודה ככה שלהנדסאי יהיה בהרבה יותר קשה למצוא. אולי היית צריך ללכת על הנדסה ולא על הנדסאות...

dudi61

New member
אתה אומר שלא כדאי ...

ללמוד בבתי הספר הפרטיים גו'ן ברייס וכאלה, אלא ללמוד בלי הנדסאות בלי קורסים מקצועיים אחרים? לא אלך ללמוד הנדסה משום שזה מסלול אחר מבחינת התכנים, וזה לא יעניין אותי. אני רוצה להיות ריש טכני בתחום המחשבים. ואני מקווה שאמצא משהו. אני מודה לך על התגובה.

kookamanga

New member
איש תכני

יש לי חבר שהוא טכנאי מחשבים שעשה לפני כ 5 שנים קורס של טכנאות מחשבים בסיוון...(והוא עובד בזה) אני בעצמי עשיתי קורס מקצועי למרות שאני מהנדס ודרכו מצאתי עבודה . מצד שני יש הרבה מהנדסים ובעלי תואר ראשון במחשבים שלא מוצאים עבודה. וכמובן שיש אנשים שעשו את כול הקורסים למינהם ולא מוצאים עבודה. זה הכול עניין של מזל וקשרים

Mustang36

New member
עדיף מילימטר מזל מקילומטר מוח !!

חברה.. אני טכנאי מחשבים וMCSE משנת 97 , והיתה לי עבודה פיצוץ , חוזה אישי..רכב..פלאפון..וכו' . והיו אצלנו בחברה צימצומים "קיצוצים" ואת מי פיטרו..את היותר טובים ואת אלו עם היותר נסיון והמבוגרים יותר. והשאירו בצוות רק את הצעירים !! למה..ככה ! פתאום אתה בחוץ,ולך תמצא עבודה ..חבל"ז , רק אם אתה מקושר או שאתה מוכן לנשוך שפתיים ולקבל גרושים וגם אז זה לא בטוח ..אם עברת את גיל 35 הסיכויים ממש שואפים לאפס..וזה לא שייך בכלל לתעודות שיש לך ולנסיון שלך ..השוק פשוט מוצף והחברות מנצלות את זה , אפילו אמרו לי את זה בראיון עבודה שהייתי . בקיצור צריך הרבה הרבה מזל וקשרים !

אבי 8

New member
תגובה

אם אתה מעוניין לעבוד בתור מנהל רשת\תמיכה טכנית, אז הנדסאי מחשבים לא יתן לך כלום. לפי דעתי, הסמכות של מיקרוסופט הרבה יותר יעילות ומכינות אותך יותר טוב לתעשייה. בשני המקרים, יהיה קשה מאד למצוא עבודה ללא נסיון. לגבי גילך, יכול להיות שבחברות הייטק יש נטייה לקחת צעירים, אבל בארגונים אחרים ובתעשייה ,ששם מחפשים איש מחשבים שיעשה את העבודה, הגיל לא כל כך משנה, ואם יש לך מזל ומצאת עבודה במקום כזה אז אתה יכול להשאר שם עד הפנסיה.

dudi61

New member
אבי 8

במה אוכל ללעבוד כהנדסאי, האם יש איזה תפקיד טכני, (לא תיכנות) שאוכל להשתלב בו? כי אם לא, אז לא כדאי לי להמשיך ללמוד הנדסאות תוכנה. תודה על התגובה דודי

אבי 8

New member
זה לא תמיד חד משמעי

בגדול הכל עניין של מזל. אין איזשהו תפקיד טכני ספציפי שתוכל להשתלב בו בקלות. בהנדסאי ( בדומה לתואר ראשון ) לומדים קצת מכל דבר. קצת תכנות, קצת מתמתיקה וכו'. בסופו של דבר אתה לא יוצא עם התמחות ספצפית אלא עם תואר הנדסאי, שלפי תגובות שהיו פה בעבר, התואר הזה לא שווה כלום היום. אחת הסיבות היא שהשוק רווי. יש הרבה בוגרי תואר ראשון ללא עבודה , אז למה שיקחו הנדסאי. אם אתה רוצה להיות מנהל רשת, אז אתה צריך לעשות הסמכה כלשהי כדי להתמקצע בתחום הרשתות, כאשר הנדסאי או מהנדס לא מכין אותך לזה כלל. לא הבנתי דבר אחד: למה תואר הנדסאי יקח לך 4 שנים? לא עדיף אם כבר תואר ראשון? (או טכנאי...) בקיצור, אני מציע שבאמת תתיעץ עם עוד אנשים לפני שאתה מתחיל ללמוד, כי חבל ללמוד 3 שנים ובסוף יתברר שזה לא נתן לך כלום. לי יש תואר ראשון ועדיין אני לא מוצא עבודה במה שאני מחפש.

אבי 8

New member
עוד משהו לסיכום

אם אתה נעול על עבודה בתחום יותר טכני ולא תכנות, אז אני ממליץ לך על הסמכות של טכנאות PC ו\או מנהל רשת - לימודים שיכינו אותךך בדיוק למה שצריך. אתה לא חייב ללמוד בקורס, אתה יכול לבד.

pixiER

New member
התשובה שלי היא לא!!!

הנדסאי הוא תואר חסר תועלת היום, עדיף כבר או לעשות תואר מלא או לא לעשות בכלל... ובמקרה שלך, בכלל לא ברור לי למה אתה רוצה ללמוד הנדסאי תוכנה, אם אתה בכלל לא מתכוון לעסוק בתוכנה, אלא רוצה להיות מנהל רשת וכו'. בשביל ניהול רשתות, אבטחת מידע וכל שאר המקצועות התשתיתיים יותר, רצוי ועדיף לקחת קורס מקצועי שיתן לך כלים פרקטיים. הקורסים של המכללות בסגנון היי טק, גון ברייס וכו'. זה בעצם מה שאתה מחפש וצריך לפי ההגדרות שלך. MCSE, טכנאי רשתות, טכנאי PC וכיו"ב. וקח עוד דבר אחד חשוב בחשבון... זה עצוב, זה נוראי, אבל זו המציאות בשטח... בגיל 40, ללא שום ניסיון קודם, הסיכוי שלך למצוא עבודה גם אחרי 3-4 קורסים הוא כמעט אפסי... במה אתה עוסק היום, אם מותר לשאול, ולמה לך להכנס לתחום חדש שנראה שאין לך הרבה מושג בו?

dudi61

New member
אני רוצה...

להודות לך על התגובה, וכמובן שאקח את דברייך לתשומת ליבי. בקשר לעיסוקי בעבר, אני מעדיף לא לכתוב על זה כאן. תודה דודי

למעלה