שאלה..

avi0025

New member
שאלה..

נניח אני מתחיל לעבוד בחברה די גדולה ואני לא מרוצה מהעבודה מבחינה מקצועית (+ משהו נוסף שהובטח לי ולא נתנו). במידה ואעזוב אחרי זמן קצר עד כמה הדבר "ישרוף" אותי? עד כמה זה יכול לחבל בקרריה שלי בהמשך? אציין רק שבמשך הזמן המדובר נתתי להם תפוקה ואפשר לומר שלא השקיעו אפילו שקל בהכשרתי.

זה תלוי

תלוי למה הכוונה בזמן קצר. האם הכוונה ליומיים? שבועיים? חודשיים? וכד'. תלוי גם בשאר קורות החיים שלך. אם למשל עבדת ב3 מקומות, ובכל אחד עבדת 3 שנים ומעלה, אז זה לא יפריע. לעומת זאת אם עבדת ב3 מקומות ובכל אחד לא עבדת אפילו שנה, אז קורות החיים שלך יחשבו כבעיתיים.

avi0025

New member
אז ככה..

אני עובד כמה חודשים..אני לא מוטרד מהקורות חיים שלי איך שיראו, מקסימום לא אכניס את העבודה הזאת לקורות חיים. אני יותר מודאג מזה שהחברה (שהיא גדולה) "תלכלך" עלי במקומות אחרים עקב זה שעזבתי מוקדם. במיוחד לאור העובדה שהבוס לא נראה לי אדם הכי סימפטי ואני די חושש מהעניין. האם כך נהוג?

KajaGugu

New member
אין לך מה לדאוג

קשה לי להבין מדוע אתה מודאג, אתה חושב שהבוס שלך יפרסם מודעות בעיתונים ויספר שהיו לך בעיות איתו? אתה חושב שלחברה יהיה זמן בשביל לבדוק לאן אתה עובר ולדווח שם שאתה בעייתי? עזוב, לא הייתי חושב על זה בכלל, רע לך ויש לך עוד אופציות אז לך על זה בלי לחשוב פעמיים.

® רן

New member
מה האלטרנטיבות?

תראה, אני תמיד ממליץ לאנשים לגמור יפה עם מקומות העבודה, לא לטרוק דלתות ובמידת האפשר להישאר ביחסים טובים. אתה לא מתאר לעצמך איזה הבדל זה עושה בחיפושי עבודה שאני יכול לתת כממליצים את הממונים עלי משני מקומות העבודה הקודמים וכולם נותנים המלצות טובות. מצד שני, אם אתה לא מרוצה ממקום העבודה, ואתה יכול למצוא משהו יותר טוב, אין טעם שתישאר. אתה נמצא בעבודה את מרבית השעות ביום (מינוס שעות שינה), כל יום, ולהיות במקום שאתה לא אוהב ולא מרוצה ממנו זה מתסכל ומיאש. אם החלטת לעזוב, תעזוב. אם אתה יכול לעזוב ברוח טובה, עדיף. אם לא, עדיין עדיף לעזוב מאשר להישאר ולסבול. נכון, יש סיכון שבמקום חדש שתתראיין, אם מישהו מכיר את הבוס הנוכחי שלך הוא עלול לשמוע המלצה שלילית - אבל זה כנראה יהיה נכון גם אם תעזוב בעוד שנה.

avi0025

New member
מסכים בהחלט..

ממש לא הייתי בעייתי ועשיתי את העבודה שרצו וגם הייתי ביחסי אנוש טובים עם האנשים. מה גם שאני צריך לתת להם לפי החוזה התראה לפי החוק שזה הבנתי ממישהו 3 ימים ואני מתכנן לתת 6 ימים. לגבי עבודה חדשה כבר מצאתי וזה היה אחד השיקולים לעזוב שבעבודתי הנוכחית אני לא מרוצה מבחינה מקצועית מהעבודה וגם מהאפשרויות שינוי/קידום בעתיד ובמקום החדש יש לי יותר אתגר מקצועי ויותר אפשרויות. פשוט אני חושש שהוא ירים טלפון ויקלקל לי בממקום החדש (שכבר סגרתי) ו/או אחרים או אף יגיד עלי דברים שלא היו ולא נבראו. שוב, אולי זה סתם חשש שלי.

® רן

New member
החששות נשמעים לי מוגזמים

אבל לך תדע. הכי טוב, אם הוא עדיין לא יודע לאן אתה הולך, פשוט לא לספר לו. כמובן שזה יוודע מתישהו, אבל בינתיים תספיק להתחיל במקום החדש ולהתאקלם בו.

אניטה007

New member
לא הבנתי איך הוא יקלקל לך במקום

החדש? פשוט אל תספר לו לאיזו חברה אתה עוזב.

למעלה