שאלה..

שאלה..

למי שזוכר את הראשי תיבות של "לפרק בית". כלומר המצבים שבהם שמים ח"ע. מה שזכור לי זה: לילה, פיגוע המוני, רסיסים וקטיעה.

18 G

New member
לפרק בית

לא ממש מסמפטת את הקיצור הזה אבל שיהיה... ל-לילה פ-פיגוע ר-רסיס ק-קטיעה ב-בטחון לי ולחולה י-יריה ת-תקוע

זה לא זה???

ל - לילה פ - פיגוע ר - ריבוי פציעות באותה גפה ק - קטיעה ב - בעיה החייאתית י - ירך ת - תחת אש דניאל

18 G

New member
הקיצור הזה לא משהו בכלל

יש לזה מיליון ואחד גרסאות וכל אחד מוצא לעצמו מה להגיד ומה שנוח לפי דעתי עדיף לזכור את זה כסיבות להנחת ח"ע ולא כראשי תיבות האלה...

לילה, יריה...?!

חבל שאנשים עדיין עובדים לפי התולי"ם הישנים של צהל... מה הבעיה להדליק פנס בלילה?! למה לשים ח.ע במקרה של ירי?!

Daffynes

New member
../images/Emo80.gifלפרק תבית

ל לילה פ פיגוע ר ריבוי שט"דים ק קטיעה\ חצי קטיעה ת ת"א ומשולש לחץ לא יעילים ב בהחייאה י ירך מבוגר ת תחת אש

נצל"ש

חשבתי שאם כבר מדברים על כל הקיצורים וראשי תיבות, אז אפשר לעשות מסמך כזה שיכיל את הכל.

אם כל אחד ירשום

את מה שהוא מכיר...אז יש מצב. אני למשל לא שמעתי על "לפרק בית"...נראה שיהיה נחמד,כמו התרגומון שהיה פה,אז לעשות אחד של קיצורים וראשי תיבות. לא?

../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

צב"ל - צניחת בסיס לשון לל"ל - לראות להרגיש ולשמוע סילגו"ז - סילוק גוף זר עמש"צ - עמוד שדרה צווארי עמ"ש - עמוד שדרה לו"ג - לוח גב ל"ד - לחץ דם שב"צ - שרירים בין צלעיים פד"ח - פחמן דו חמצני כל"ד - כלי דם שט"ד - שטף דם וכמובן כל הידועים: אט"ן - אמבולנס טיפול נמרץ נט"ן - ניידת טיפול נמרץ תאר"ן - תחנת אירוע רב נפגעים אר"ן - אירוע רב נפגעים והמתנדב נוער הקטן והמסכן - מע"ר - מגיש עזרה ראשונה
מקווה שהתרגומון של הקיצורים יצא לפועל, דניאל

Seidman

New member
המשך קצת של דברים שעלו בראשי

מל"כ-מספריים לכפתורים אט"ה-אירוע טוקסולוגי המוני אירוע חומ"ס-אירוע חומרים מסוכנים

למעלה