שאלה?

anais18

New member
אני

21, אני מרגישה זקנה אימים פה לעומת כולם... מה איתך?

גדולים ממני ב3 שנים וכבר רוצים

להשתלט
...חוצפה של קיבצניקים

MsUnderstood

New member
למה יש פה דיקטטורה?!

אתם לא תצליחו להשתלט!
למרות שאחרי שאני אתגייס(עוד שנה ומשהו) תעשו מה שבראש שלכן
חחח

טרה10

New member
אני אני..עד 69 הייתי בקיבוץ..שנת 69

אם כי בגילי היום כבר מתקרב גם למספר המסמל עוד כמה דברים. חבל שלא מצליחים לשמר את הקיבוצים כמו למשל בקהילת האמיש. ובדיוק אתמול דיברנו על זה אני ואשתי שהיא גם בת קיבוץ..רמת דוד ועבדכם מגבעת חיים. היום בערד.אגב עמוס עוז..מחולדה. [תקראו את 'מנוחה נכונה' ואת הביוגרפיה שלו- שהיא לא על הקיבוץ. 'מנוחה נכונה' היא על בת דודתי..ז"ל. חתם לי על זה.] עכשיו לסיבה שלא מצליחים לשמר..את הקיבוצים. לדעתי כשנותרים בקושי עשרה מחבורה של 100 בנים ויותר-זה אומר שזה בגלל היחס של קיבוץ לפרט. או ליחס השונה מתגלה בין החבורות השונות,שבקיבוץ והיחסים הפנימיים. כשלאחד נתנו ללמוד- לשני לא. כי מישהו גם צריך לעבוד. אחד נבחר תמיד למוסדות הקיבוץ-וכשגמר תפקיד יצא לתנועה. ואכן אלה שעזבו-וזה כמעט כולם-לא הצליחו כל כך-מחוץ לקיבוץ-כי שם לא היו להם חברים כאלה..! ואני דוקא לא מהמקופחים-יצאתי רק כדי לברר את סוגית הקיבוץ. והתברר שאפשר גם אחרת. רק שחסרה תחושת הבית,החגים,והאוריה. ולילדים זה בכלל גן עדן..עד שמבינים.!! שבת שלום.

9910

New member
עכשיו אפשר לצאת מהארון

הייתי בטוח ש29 זה קשיש :) גם אני נכנסתי בהתלהבות בימים הראשונים...עד שראיתי שנושאי הדיון איך לומר,כבר לא לגילי מקווה שבאמת יהיה פה על מה לדבר למרות הביקורת הרעיון מעולה והפורום בהחלט חביב גם אם הוא לא מדבר בדיוק אלי.

כנראה בתפוז לא ממש מתייחסים ברצינות

לנושא הקיבוצים, אם נתנו את ניהול הפורום לבני 16 ו-17 (אין לי שום דבר נגדכם, חבר'ה, באמת שיהיה לכם בהצלחה. אבל אני באמת חושבת שאם פותחים ברצינות פורום בנושא כזה, המנהלים שלו צריכים להיות עם קצת יותר פרספקטיבה ונסיון חיים). אני בת 31, בוגרת קיבוץ, גם אני הגעתי דרך שער "תפוז", שמחתי לשמוע שיש פורום כזה, חשבתי שזה מקום נחמד לדבר על איך זה לגדול בקיבוץ ומה זה אומר לגבי המשך החיים. אבל כנראה שזה לא המקום... עובדה שבני 20 נחשבים פה זקנים... להתראות

תגובה ../images/Emo13.gif

הרוב שגולש בתפוז הוא בערך בטווח הגילאים האלה (תקני אותי אם אני טועה), לכן מטבע הדברים שהרוב בפורום הזה יהיה בטווח הגילאים הזה, וכך בהתאם נושאי השיחה. איני חושב שזה אומר שתפוז לא מתייחסים ברצינות לנושא הקיבוץ, משום שאם תקראי את מכתב הפתיחה של הפורום תווכחי לדעת כי יש כאן מקום גם לנושאים שמעבר לסגיטמות משעשעות, סוג המוזקיה האהוב על קיבוצניקים וכיו"ב. אני חושב שיש מקום לפן נוסף לפורום, הפן היותר "רציני" של המשמעות של לחיות בקיבוץ, אך משום שמרביתנו כאן מתחת לגיל 20, הוא לא בא עד כה לידי ביטוי בפורום. פן כזה יוסיף לרבגוניות בפורום, לכן אשמח אם כן תשארי פה ונחשוב יחד איך אנחנו משלבים אותו כך שיהיה מעניין לכולם, ויביא עמו גם גולשים משכבות גילאים כשלך.

matmas

New member
אתה טועה ומטעה בקשר לגיל הגולשים

האתר תפוז ישנם הרבה פורומים שגילאי המשתתפים הוא בהחלט מעל לגיל הנערות

אמרתי "בערך", כמובן שמעל לגיל

הנערות, אבל גם זה היה ניתוח פזיז מדי-קיבלתי. ובכל זאת, רב הגולשים כאן הם עדין בטווח ה12-20.

למעלה