שאלה

שאלה

אשמח לקבל התייחסות מתוך מודעות רחבה מעט והסתכלות גם רוחנית - איך ניתן להניע מצב שבו יש אמביבלנטיות ותקיעות. סיטואציה מסוימת שרוצים לצאת ממנה ולשנות ובאותו זמן יש רגש אחר חזק ורצון לגיטימי באותה מידה להשאר במצב, לשמור על אספקטים מסוימים. אמביבלנטיות שבה הרגשות לכאן ולכאן לגיטימיים וכנים.

התשובה לשאלתך לא טמונה במהלך

החיים הנוכחי שלך - המצב שאת נמצאת בו זה משהו שהבאת איתך מחיים קודמים וזה קשור לקארמה שלך. ואפילו אם מישהו יוכל לראות לתוך החיים הקודמים שלך הוא מנוע מלומר לך באופן ישיר את הפתרון (כמו עשי א' או עשי ב').

שלום יואל משה סלומון

תודה על תגובתך. יכול להיות שמדובר במשהו מין העבר הרחוק. לא שאלתי איזה דבר לבחור (מה עוד שלא תארתי את האפשרויות..) וגם לא הייתי שואלת או מבקשת 'פתרון' (מה זה 'פתרון' - מילה מוזרה וסוגרת ..). השאלה שלי היא מה ניתן לעשות במצב של אמביבלנציה? כאשר יש קושי לעשות בחירה. כאשר יש רצון לשנות מצב מסויים ובמקביל יש התקשרות לגיטימית ושאיננה של פחד לאספקטים מסויימים בסיטואציה. ויש תחושה פנימית של אי השלמה עם עצמי, וללא תחושה של בחירה נכונה גם בלהשאר במצב כמו שהוא וגם כשמתחילים במהלך לשנות אותו. ואז המצב הוא של on hold. אני מציגה את הדברים בצורה כללית. אני מקווה שגם כך אפשר להתייחס. איך אפשר להגיע לאיזו תזוזה - לאיזו בהירות? איזו התקדמות ברמה הרגשית.

מי רוצה מה

אנחנו פשוט פשוטים ממה שניתן היה לחשוב. יש בנו הרבה חלקים וכל חלק עשוי לרצות דבר מסוים. יש חלקים בריאים וחלקים חולים, חלקים בוגרים וחלקים ילדותיים, חלקים שמחים וחלקים עצובים, חלקים מודעים וחלקים לא מודעים, חלקים רציונליים וחלקים רגשיים וכן הלאה. מהנסיון שלי בעבודה עם אנשים מה שעוזר הרבה פעמים לדעת מה הכוחות שפועלים בנפש שלנו בסיטואציה מסוימת זה בעזרת מישהו, או לבד אם את מנוסה לעשות תהליך של דמיון מודרך בו את מזמנת את שני החלקים, רואה אותם משוחחת איתם, מבינה את המקור שלהם ומנסה לראות האם מהידע הכולל שלך אפשר למצוא פשרה שתענה על רצונות שניהם לרוב זה אפשרי כי הסיטואציה בה את נתקלת היא רק סימפטום למשהו נניח חלק אחד מאד רוצה אהבה והשני רוצה מערכת יחסים בריאה וכד'. אפשר לספק לחלק שרוצה אהבה מערכת יחסים אחרת שבה הוא יוכל לקבל את האהבה שהוא כה צריך הרבה פעמים זו את שתצטרכי למשל ללמוד להעניק אהבה לעצמך ואז התקיעות עשויה להשתחרר. כל עוד לכל חלק יש צורך ורצון לגיטימיים שאת עוד לא מודעת להם קשה לך להבין את התמונה המלאה ואת עצמך. תנסי

אמביבלנטיות/תקיעות/דפוסים...

את המצב הזה הכרתי דוקא במהלך השימוש בשיטת טיפול המשחררת ממצבים אלו - במשך הרבה שנים ניסיתי להסביר את המצב והרי חלק מההסבר: ההסבר המופשט לתהליך היווצרות הבעיה: בעת העיבור הדבר הראשון שמתהוה כעובר הוא תא מוח, נוצרים תאי המוח המפתחים את השלד ושאר ההיבט הפיסיולוגי של העובר. כמו מחשב על, תאי המוח הם החומרה והתוכנה המושלמים שנועדו לפתח וליצור עבורך חיים מושלמים, בכל הרבדים. תאי המוח אינם סלקטיבים ולכן קולטים את כל המידע הקיים במוח של ההורים, את כל הזכרונות של שושלות ההורים לדורותיהם. תאי המוח קולטים את כל הקורה בסביבת האם, לא רק מחשבות אלא פעילות ממשית בסביבה: יחסים, כלכלה, פוליטיקה, אורחים, סרטים צבעי בגדים וכו'. כל דבר שהוא טוב נמצא בהתאמה עם תא המוח הרלוונטי ומחזק את האמת ואת יכולת הפעולה העתידית של אותו תא מוח. כל איכות שנקלטת ואיננה טובה לכאורה, גורמת לצמרמורת בתא המוח שהיה אמור לעשות את הטוב והתוודע למהות ההפוכה. הצמרמורת הזו יוצרת מעין הולוגרמה מגנטית של האירוע שאיננו טוב, דפוס ממגנט. ההולוגרמה עוטפת את תא המוח, חונטת אותו ופועלת במקומו. לא נעשה כל נזק לתא המוח הוא נמצא במצב שינה בגלל חניטה זו. גם לאחר הלידה המוח ממשיך לקלוט דברים. כל אירוע לא טוב חדש יוצר הולוגרמה מגנטית חדשה. כל אירוע שקורה וההולוגרמה שלו כבר קיימת הוא הופך אותה לפעילה יותר והאירועים שאינם טובים יעלולים לחזור על עצמם בתדירות תכופה יותר. ההטבעה של ההולוגרמה המגנטית פועלת כסערה מגנטית אשר שולחת סלילים מגנטים וגורמת לך לעשות ולהגיד דברים שאינם לטובתך ומושכת אל חייך אנשים ואירועים לא טובים. התכיפות של האירועים שאינם לטובה גוברת בהתאם להתחזקות העוצמה/הדחיסות של ההולוגרמה המגנטית. כאשר אדם מגיע למצב טוב אך יש עליו הולוגרמה לא מיטיבה הפוכה למצב הטוב הספציפי הרי שהמגנטיות שלה תתחזק ותגרום לאדם להגיד או לעשו דבריםשלא לטובתו, תעורר חרדות ופחדים, פקפוקים והססנות ואפשר ותכניס אנשים לא מיטיבים לחייו. כאשר 'משרברבים' את ההפרעות האלו החוצה משתחררים מהגורמים לבעיות ולקשיים ולאחר מכן יש לתאי המוח את המרחב העצמאי הנדרש להתעורר אליו ולפעול בדרך המיטיבה.

אהלנים גולשת../images/Emo6.gif

אוכל לספר לך רק מנסיון שלי, במצב של "תקיעות", כאשר אני נמצאת בסיטואציה שאני מבקשת למצוא מוצא ממנה, הדבר הנכון ביותר שאני מוצאת לעשות הוא פשוט לשחרר את הצורך, וראי זה פלא, כאשר אני משחררת את הצורך להניע קדימה, המוצא הזה מגיע מעצמו, הנושא נע קדימה כמו היו לו "חיים משלו"... מבלי שאתערב במהלך, רק ארשה לעצמי להיות, להיסחף לאן שלוקח הזרם...

Tal_Ya_Tal

New member
איזה יופי../images/Emo23.gifגילי../images/Emo24.gifפשוט נהדר!

כאשר קיים קונפליקט, קיימת נפרדות. בדרך כלל הקונפליקט מראה כי סטינו מן הנתיב שלנו. לכן זה מאד חכם לשחרר את הצורך של האגו. מעבר לכך, כשקראתי את שאלתה של הגולשת, עלתה לי אסוציאציה אסטרולוגית. הרבה פעמים, במפות לידה, רואים מצבים אמביוולנטיים כאלו. ליתר דיוק ברוב המקרים של היבטי ה 90 מע' ומה שאני בדר"כ ממליצה לבעל המפה לעשות, הוא למצוא את נקודת האמצע, שהיא בדר"כ נקודת שחרור הקיטור. או מה שנקרא להגיע ל'עמק השווה'-משם רואים איך אפשר לממש את הפשרה. אך העיצה שלך מוצאת חן בעיני הרבה יותר
L&L TALYA

אז הנקודה לשיחרור הסקוור...

היא המעלה של המיד פויינט שבין הפלנטות שמרכיבות אותו? טרנזיט או קידום על המעלה הזאת (כשנוצרת זווית של 45 לכל אחד ממרכיבי הסקוור) יכולה לשחרר אותו?

Tal_Ya_Tal

New member
ב-ה-ח-ל-ט../images/Emo45.gifהמיד פוינט היא נקודת

שחרור ה STEAM של הסקוואר. אך לא רק בסקוואר אלא בכל ההיבטים הדיסהרמוניים אפשר למצוא את המיד פוינט ולממש אותו. כמובן שזה עוזר כשיש שם פלנטה. אך גם טרנזיט או קידום(אני משתמשת לרוב בסולאר ארקס) יכולים כמובן להפעיל את היישום של המיד פוינט. אוךךךךך כיף לדבר אסטרולוגית
גילי
מואאאה L&L TALYA

../images/Emo140.gif תודה למגיבים - המשך

שמחתי על התגובות והעיצות.
תודה. התגובות מעניינות ומעוררות עוד שאלות. והייתי שמחה להמשיך לדון בעניין אתכם. זה יהיה קצת בעייתי כאשר לא מתאים עבורי להסביר ספציפית יותר במה מדובר - כאן כך באינטרנט. ליפית - מה שדברת עליו מדבר אלי - מתוך האינטנסיביות של תחושת ה'פלונטר' ומידת התקיעות ברור לי שיש דברים - מקורות הרצונות והרגשות - שהיה כדאי לפרום קצת ולהרחיב את המודעות שלי לגביהם. וזה, סביר, היה מביא לתזוזה לאוורור.. לדר' אסתיה - תודה על התגובה - חשתי שהדברים זרים עבורי. לגילי - אני יודעת על מה את מדברת וגם יש מצבים כאלו שאני מוותרת על הצורך. ואני מכירה את התהליך שאת מדברת עליו - בד"כ ביחס לדברים פחות מהותיים. בעקבות הדברים שכתבת ניסיתי לחשוב איך אני יכולה לעשות זאת בהקשר הזה. ראשית - חלק מהקושי הוא שמדובר בסיטואציה שההשפעה של להשאר בה או לשנות אותה היא מהותית - או לפחות כך זה נתפס בעיני. לכן לוותר על הצורך נראה לי קשה, ואני מאוד טעונה רגשית בעניין. נאמר - בדו שיח פנימי: - זה מעיק, מעכב, הייתי רוצה לעזוב, מקשה ללכת הלאה, לא רציתי בכל ההשלכות של זה מלכתחילה - ובמקביל: עולה אצלי ואני חשה בתחושה עמוקה ש"זה וזה" יקרים לי ובעלי ערך ייחודי עבורי ואני נהנית מחלק מהעניין ואיך אוכל לשנות. הטעינות הרגשית מקשה על הישום של הויתור, על לראות בהיר - האם לוותר על הצורך אומר לקבל את המצב? כשמוותרים איך זה מסתדר עם ההרגשה הקיימת שאני לא שלמה עם עצמי לגבי המצב שיצרתי ואני נמצאת בו - הרגשה שמלווה וברקע כל הזמן? לטליה - אני לא יודעת לגבי המפה האסטרולוגית שלי - מסקרן. כתבת על הנתיב - ואכן זה פן חשוב בעניין. לא הבנתי מה זה אומר 'נקודת האמצע' ו'נקודת שחרור הקיטור'. והכתיבה כעת מדגימה לי את השאלה של איך ניתן לגשר בין דיון אינטימי ומהותי וההזדמנות למפגש שהאינטרנט מאפשר לבין העובדה שהאינטרנט הוא מדיום כזה פתוח ולא אינטימי. וזה גם לימוד. תודה שוב (-: ג.

לכל דבר,לפחות שתי זוויות ראיה../images/Emo62.gif

האם לוותר על הצורך אומר לקבל את המצב? כשמוותרים איך זה מסתדר עם ההרגשה הקיימת שאני לא שלמה עם עצמי לגבי המצב שיצרתי ואני נמצאת בו - הרגשה שמלווה וברקע כל הזמן? את יודעת, מאד מאד קשה להתייחס למשהו כאשר אין מספיק פרטים לגביו, אפילו לא נושא ספציפי, ולכן כשאני כותבת לך, אני לוקחת את דברייך אל חיי שלי, מן הסתם למקום מאד מקביל, ומספרת לך מה אני עושה עם זה. ייתכן וזה לא מתאים לך, אולי אני טועה.. ויחד עם זה, לא יכולה שלא לחשוב שהמצב מאד דומה. אגב, אחד מנפלאות הגולם הוא היכולת לחשוף פרטים ולא להיחשף
על כל פנים, ציטטתי משפט או שניים מדברייך, ואני אתייחס אליהם: אני משתדלת להיות עדה, כלומר, להוציא את עצמי לרגע ארוך ככל שניתן מהסיטואציה, ולראות את התמונה מהצד בפרספקטיבה רחבה ככל שאוכל. אני ממשילה את עצמי, זו שעומדת בתווך, לחברה טובה, אחות או מה שלא יהיה, שבאה לבקש ממני עצה, ונוברת בעצמי אחר דברים שהייתי אומרת לה, כפי שהם נראים בעיני לטובתה הגבוהה. כן, זה לא קל ואולי אפילו קשה שלא להיות מעורבת רגשית, משום שלפני הכל מדובר בי, ואולם זה עדיין בגדר אפשרי, אם רק באמת רוצים לצאת משם. האם לוותר על הצורך פירושו לקבל? – את שואלת, ואני חושבת שכן, אני חושבת שלהשלים עם מצב פירושו לקבל אותו כמות שהוא, וזה במידה שבאמת אין אפשרות לשנות אותו, או חסרה עוד טיפת כוח הרצון לשנות אותו. כאשר חסרה בי עוד טיפת רצון כזו, משמע שיש שם גם מקום שגורם לי הנאה. אני חושבת שהייתי מוצאת במצב כזה דווקא את נקודות הזכות, את נקודות האור אם תרצי, והופכת אותן למנוף, מתמקדת בהן ומתענגת על הזכות לחוות, גם את הקושי. מאמצת הבנה ששום סיטואציה אינה מיקרית, ואם בחרתי אותה, הרי שזכות לחוות אותה כל זמן שהיא קיימת בחיי. ואחרון חביב: לכל דבר בחיים, יש לפחות שתי זוויות ראיה... מה את בוחרת לראות שם? שוב,
לך

גילי - ../images/Emo39.gif ../images/Emo39.gif

גילי, הדברים שהבאת אכן מתאימים. תודה. דבריך עוזרים - עזרו לי כעת בחויה לתפוס מרחק, להרחיב את הפרספקטיבה. באותו זמן - להרחיב את החויה הפנימית - המרחב הפנימי הקרוב. זה בהבזקים -
מצא חן בעיני כשכתבת "לרגע ארוך ככל שניתן". אשוב ואקרא את הדברים. אני מתארגנת לשבת. שבת שלום,
ג.

למעלה