שאלה

Tough Midget

New member
שאלה

אני קורא עכשיו את צפון דה-וינצ'י, עדיין לא סיימתי אז נא לא להרוס ולא לתת פרטים על הספר. בכל אופן נאמר שם משהו שהטריד אותי ואני די בטוח שהוא לא נכון. נאמר שההיא שישו התחתן איתה (שכחתי את שמה), הייתה משבט בנימין והם הסיקו מזה שהיא הייתה מבית המלוכה של ממלכת ישראל. עכשיו ברור לי שבית המלוכה ששלט על ממלכת יהודה היה משבט יהודה. אבל חשבתי שהשבט שממנו יצאו מלכי ישראל היה שבט אפריים - לא בנימין כפי שמצויין בספר. האם זוהי שגיאה שלי, של הסופר, אי-הבנה שלי, או שבמהלך השנים התחלפו בתי המלוכה, או משהו אחר? אודה לכם מאוד אם תוכלו לענות לי... תודה...

anubis1

New member
שושלת המלכות של ישראל היא

משבט יהודה (נחלת שבט בנימין הייתה תחת שלטון יהודה) משבט בנימין יצא שאול המלך

hastings

New member
השאלה היא על

שושלת המלוכה של *ממלכת ישראל*, לאחר הפילוג (לפחות כך אני הבנתי). עם כל חילופי המלכים שהיו שם, אני לא בטוח אם אפשר לדבר על שושלת אחת משבט אחד. בהחלט יכול להיות שהיו מלכים משבטים שונים. אבל אין לי כוח לבדוק עכשיו.

Tough Midget

New member
נראה לי שאתה מבלבל כמה דברים

שושלת המלכות של יהודה היא משבט יהודה פשוט השני מלכים הראשונים מהשושלת הזו (דויד ושלמה) היו מלכים של כל ישראל, שאחרי שלטון שלמה התפלגה לממלכת יהודה וממלכת ישראל. ועכשיו תגובות נוספות: א. רציתי להגיד שאני לא בטוח ששאול משבט בנימין אבל אז החלטתי לבדוק והוא אכן משבט זה. ב. אני לא בטוח ששבט בנימין היה השבט השני שנכלל בממלכת יהודה. אני חושב שזה היה שבט אחר אבל אני לא בטוח. אם עוד מישהו יוכל להגיד את הדיעה שלו אני אשמח...

anubis1

New member
עד כמה שאני מבין בברית החדשה

(וזה לא הרבה) ישו הוא המשיח ובכמה מקורות משייכים אותו לשושלת דוד (ע"פ המסורת היהודית המשיח הוא מצאצאי דוד המלך) לכן לא התייחסתי לממלכת ישראל בקשר לנחלת בנימין אתה יכול לראות בכל מפה תנכית ששבט בנימין נשאר לאחר הפילוג בשטח יהודה שבט אחר שהיה בשטח יהודה הוא לרוב שבט לוי שלהם אין נחלה והם היו מפוזרים בכל ישראל אבל רובם היו בנחלת יהודה כי תפקידם היה לשרת בבית המקדש

טשאפק

New member
השבט הנוסף בממלכת יהודה

הוא שבט שמעון, שהיה השבט הדרומי ביותר ונחלתו היא באזור צפון הנגב. נחלת בנימין היתה באזור השומרון, גבלה ביהודה מצפון ונכללה בממלכת ישראל.

השבט הנוסף בממלכת יהודה

בממלכת יהודה היו רשמית שני שבטים יהודה ובניימין, אך בנוסף גם חלק מבני שבט לוי וחלק מבני שבט שמעון היו בו. לפי המסורת בעת החלוקה היה שבט יהודה לבדו אך צרף מיידית לשורותיו את שבט בנימין והגבול התקבע על הגבול בין בניימין לאפרים. שבט שמעון נספג בשבט יהודה הרבה לפני כן, למעשה מעמדו היה כשל שבט לוי מבחינת האדמה אך לא מבחינת התפקיד, ניתנו לו ערים בדרום תחום שבט יהודה לשבת בהם, אך לא הייתה זאת נחלה עצמאית. *למנשה לעומת זאת היו שתי נחלות.

Tough Midget

New member
אתם מבלבלים אתי!!!

אוקי אז הנה הפרטים הברורים: ששאול היה מבנימין דויד היה מיהודה והראש לשושלת המלוכה של יהודה ממלכת יהודה כללה את שבט יהודה, חלק משבט לוי, ועוד שבט אחד שהוא לא ברור לי, האם שבט זה הוא מנשה, בנימין או שמעון??? או אחר??? כל אחד פה טוען משהו אחר, מישהו יכול אולי גם לתת ציטוט? אני לא בטוח איפה לחפש (אני חושב שמלכים א באמצע הספר איפהשהו - י"א י"ד ככה,... לא יודע)

פישוט הדברים

*ההערה על מנשה הייתה בדרך אגב, שים לב שלשמעון ולוי אין נחלה ואילו לבני יוסף יש שלוש: אפריים, מנשה, ועוד נחלה למנשה בעבר הירדן. את השאר בוא ננסח קצת אחרת ובקצרה. שטח ממלכת יהודה = נחלת שבט יהודה+נחלת שבט בנימין אוכלוסיית יהודה=שבט יהודה+שבט בנימין+חלק משבט לוי+חלק משבט שמעון אתה לבטח מכיר את הסיפור על דינה ועל הנקמה של שמעון ולוי עליה נענשו בחוסר נחלות. שבט לוי, ממנו יצאו משה ואהרון קיבל תפקיד מיוחד. שבט שמעון, ממנו לא יצאה אף דמות משמעותית, אף מלך אף נביא ואף שופט כמעט ונספג בשבט יהודה ובזמן ההתנחלות הורשה לשבת בערים משלו(כמו הלוויים) בחבלים הדרומיים של נחלת שבט יהודה ללא מעמד עצמאי.

Tough Midget

New member
אתה בטוח שלשמעון לא הייתה נחלה?

פשוט יש לי תנ"ך מלא עם מפות בסוף ויש מפה של חלוקת הנחלות על ארץ כנען ושם יש לשמעון נחלה...

almog4

New member
האם שמעת על ...

האם שמעת על המועצה המקומית "בני שמעון" ? אז זה פחות או יותר שם.
דני

nitsansh

New member
ראה יהושע יט א-ט

"ויצא הגורל השני לשמעון... ויהי נחלתם בתוך נחלת בני יהודה... "

anubis1

New member
יהושע יג' פסוק יד'

"רק לשבט הלוי לא נתן נחלה, אישי ה' אלוהי ישראל הוא נחלתו כאשר דיבר לו" נחלתו של שמעון הייתה חלק משטח יהודה אומנם, אבל לשבט שמעון היו ערים משלהם וכל המפות שאני ראיתי עד עכשיו מסמנות את נחלתו של שמעון מחוץ ליהודה

Tough Midget

New member
נראה לי

שפשוט נחלת שמעון הייתה מן אי בתוך נחלת יהודה. כאילו נחלה בפני עצמה אבל מוקפת בשטח של נחלת יהודה - וכך אפשר להסביר את הפסוק שאומר "בתוך נחלת יהודה". גם במפות שראיתי זה היה ככה..

לא מדויק. שבט שמעון לא היה חסר אדמה

הוא ישב בנגב. יש להניח שהוא היה שבט עברי-בדואי שכזה, אבל בהחלט היתה לו נחלה.

almog4

New member
דוד המלך - האם ראש כנופיה קטן?

לא טומי לפיד לא ביקר פה, והכותרת למעלה היא לא של מפלגת שינוי. הדיון (שכבר אינו חדש, למען האמת,) בעולם האקדמי - אלא שהפעם זאת לא "עוד ביקורת מקרא", אלא הופעה של טיעונים חדשים וחזקים - באנגליה, בגרמניה, ובת"א - בקישור המצורף. פרופ' פינקלשטיין (אונ' תל אביב) מקעקע את אחד המיתוסים החזקים והוותיקים ביותר בתולדות העם היהודי: האם הממלכות המקראיות שהקימו דוד ושלמה היו באמת אימפריות? לפי פרופ' פינקלשטיין, "אין שום סימן ארכיאולוגי לכך שלממלכה הזאת היה שלטון מרכזי שהגיע עד העמקים הצפוניים ועמק יזרעאל. רוב התיאורים הקשורים לכך אינם אלא פרי דמיונם של מחברי המקרא, שחיו לפחות 250 שנה אחרי האירועים עצמם, ובעיקר משאלות לב לימים טובים יותר" ועוד : "...דוד ושלמה אינם מוזכרים בשום מסמך מצרי או מסופוטמי. ואילו היו מלכים אזוריים משמעותיים, כנראה שהיו "שומעים" עליהם גם אצל השכנים. (בניגוד לתיעוד שיש למלכים אזוריים גדולים אחרים. דני) בנוסף, אין בירושלים שום ראיות ארכיאולוגיות למפעלי הבנייה הגדולים המיוחסים לשלמה. למעשה, לטענת מומחים, אם משחזרים במדויק את מבנה המקדש שבנה, מגיעים למסקנה שלא היה היכל פאר אלא מבנה קטן שגובהו לא יותר מעשרה מטרים, זה היה דומה יותר לבית כנסת פשוט מאשר להיכלים אדירי מימדים מהסוג שהיה אז במדינות השכנות..."
המאמר, שקשה להישאר אדיש אליו, בקישור המצורף.
דני

hastings

New member
קל להישאר אדיש

הוא מביא בצורה פופליסיטת וחד צדדית למדי טענות ישנות. שלא לדבר על זה שמי שטוען שממלכת טריוה וממלכת דוד ושלמה התקיימו "בתקופה מקבילה פחות או יותר" לא יודע מה הוא מדבר, או מסלף את האמת בכוונה. חורבן טרויה מיוחס לשנת 1200 לפנה"ס, עליית דוד לשלטון לסביבות 1000 לפנה"ס. זה כמו לומר שנפוליאון וג'ורג' בוש שלטו "בתקופה מקבילה פחות או יותר".

למעלה