שאלה....

JeTfIrE

New member
שאלה....

יש דבר כזה מלאך שומר? כי נראה לי שהוא הלך לישון אצלי

DarkOne17

New member
תשובה של כן או לא אתה לא תקבל...

אני לא חושב שאתה תקבל פה תשובה של כן או לא - אם זה מה שחיפשת... לפי דעתי, זה דבר אישי - אתה בוחר להאמין אז מבחינתך הוא קיים... לי למשל, יש ידידה שמוכנה להישבע שיש לה ובאופן אישי, אני לא חושב שזה קיים... הכל תלוי בנקודת מבט שלך - אם אתה מאמין אז הוא קיים... רועי

Yali 17

New member
אם אתה מאמין אז הוא קיים ?

מה זה השטויות האלה? אם אני אאמין שיש לי מלאך שומר פתאום יצוץ אחד ? לגברת ששאלה ת'שאלה, עפ"י התפיסה היהודית לכולנו יש השגחה עליונה, הכוונה היא שעל כולם, על כל אחד ואחד, בכל זמן ובכל שעה אלוהים שם את ליבו, מקשיב, ולפעמים ממלא את משאלות לבינו.... מלאך שומר כמו בסידרה " מכשפות " לא תמצאי, רק בסיפורי פיות...

ToryMaster

New member
Says Who?

את יכולה להוכיח שמה שהוא אמר זה שטויות? אז מה תאמרי לכל אלו סביבנו שטוענים שכל העיסוק במאגיה זה שטויות? מבחינתנו זה אמיתי, אנחנו יודעים שזה אמיתי, לדעתי - זה אחד מהדברים שיוצרים את זה.

Yali 17

New member
אמרתי

" על פי ההלכה היהודית ". מה הטענות שלך לקיומו של מלאך שומר ? ראית אחד כזה ?

Bartal j

New member
תביני משהו יאלי 17

לדעתי אם את מאמינה במשהו את לא חייבת בהכרח לראות אותו הוא קיים עבורך מעצם העובדה שאת מאמינה בו , זה כמו שתגידי למשל לבנאדם שהוא יהודי שהאל שלו לא קיים בגלל שהוא לא ראה אותו וזה אותו הדבר מה הוא יכול להוכיח לך את התנ"ך כהוכחה לקיומו של האל? הרי לא את ולא אותו אחד לא חייתם בתקופת משה רבנו ולא ראיתם את הים נפתח וכל זה נכון? אבל אנשים כאלה עדיין מאמינים באמונה שלמה את מבינה כי אין דבר כזה להאמין חצי אמונה או שאתה מאמיו או לא יש אנשים שלא זקוקים לאיזה הוכחה מוחששית כדי להאמין הם פשוט מרגישים בזה ועצם הדבר שהם מאמינים בזה נותן את הכח להתממש , זה ידוע מראש שדבר שאתה לא מאמין בו כבר מאבד את כוחו. ואמונה במלאך שומר לא חייבת להתבטא דווקא בדמות מוחשית של אדם לבוש לבן ושומר זה יכול להופיע בצורות שונות בסיטואציות שונות.. אני אישית יכולה לומר לך מעל לכל צל של ספק שאני בטוחה שיש עלי איזה שמירה מסויימת ועל המשפחה שלי וקרו לי מקרים שנוכחתי לדעת שאני לא טועה . בין אם זה מה שקרה לי ביום שישי כשנסענו בירידה מקצרין לכיוון טבריה איפה שאני גרה ביחד עם ידידים שלי ככה בלילה בסביבות 2 וחצי 3 בלילה ואז עצמתי את העיניים לרגע והנחתי את הראש על החלון של האוטו כי הראש שלי קצת כאב ואיכשהו לא יודעת אפילו איך עלתה לי במוח תמונה מהירה של רכב מאבד שליטה , וישר הזהרתי את ידיד שלי שלא להרביץ מהירות ושינמיך קצת את המוזיקה ויהיה ערני יותר כי עוד מעט ניכנס לסיבובים חדים בדרך מפותלת (ולא פחדתי מהם או משהו כזה עברתי אותם כבר איה אלף פעם בחיים שלי) ובאמת בסיבוב האחרון (אלו סיבובים מאוד חדים) באה מאחוריינו מכונית לבנה כזאת שהדליקה כנראה אורות גבוהים (בטח רצתה לעקוף) וסינוורה את ידיד שלי , אפילו אני מאחורה הסתנוורתי מאלומת האור , אז ידיד שלי האט ונתן לה לעקוף אבל תארי לך מה היה קורה אם היינו ממשיכים לנהוג באותה מהירות ולא מנמיכים אותה ולא תופסים את המכונית בזמן? ולא מדובר פה על נהג בעל ניסיון אלא על נהג שכולה חודשיים על הכביש אחרי מלווהנ ושבחיים שלא לא עשה את הירידות האלה אז תביני לבד מה היה קורה חס וחלילה... אני עדיין לא בטוחה לגמרי מה זה היה בידיוק אבל עובדה שיש לכך סיבה שראיתי את המכונית הלבנה מתקרבת עוד לפני שהיא הגיעה והספקתי להזהיר את ידיד שלי ועובדה שאני יושבת פה וכותבת את השורות האלו, אז אחרים יגידו שזו שמירה אחרים יגידו אינטואיציה לא יודעת מה אבל אני יודעת שזה עזר לי ללא ספק ושמר על החיים שלי ושל חברים שלי. גם קרו לי כמה מקרים שגרמו לי לחשוב שאולי באמת מישהו שומר עלי , אני חושבת שלא משנה מה תגידי אם הבנאדם מאמין זה לא יעזור כי לא צריך הוכחות כדי להאמין , גם אני הבאתי לך את המקרה הספיצפי הזה שקרה לי ביום שישי בסוף השבוע שעבר ואת גם יכולה לומר שזה לא קשור ולפרש זאת אחרת איך שבא לך ככה זה ל אחד יכול לפרש דברים איך שבא לו זה תלוי לפי אמונתו והשקפת עולמו האישית. שלך:בר

Yali 17

New member
מלאך שומר

קוראים לו אלוהים, אבא שלנו. ניסים לא חסר בעולם, מה שקרה לך מינורי לעומת הרבה מקרים מדהימים ( זו לא תחרות, כן ). מי ערב לך, שהאחראי על הניסים ( על הנס שקרה לך ) הוא מלאך, או ישות שומרת ? כמו שאמרתי לך אני מאמינה בהשגחה עליונה - זאת אומרת שעל כל אחד ואחד מאיתנו אלוהים שם את ליבו, את מי שצריך להציל, הוא מציל, ואת מי שלא אז לא. מאיפה קיבלת את התפסיה שיש מלאך שומר, עפ"י מה ?

TheBlueOne

New member
תיסתרי את קיומו של מלאך שומר.

עד שלא תעשי זאת- אני לא חושב שיש לך עילה לפקפק באמונתו של אדם באשר לכך.

למעלה