שאלה

digi16

New member
שאלה

אמרו לי שאם למישו יש פלוס יש לו מינוס במשו.... יענו הוא לא יכול להיות מושלם לגמרי.... אז שמעתי שכל מחונן הוא לקוי למידה השאלה היא אם זה בהכרח נכון על כלל המחוננים?

לא הבנת..

זה פשוט שכל המחוננים מכוערים.

FortuneFaded

New member
אני מחונן ואני לא לקוי למידה

הנה לא. :) אין לי ליקוי למידה חוץ מעצלנות כרונית, שת'אמת אני לא בטוח שלא נחשב, אבל זה רק תוצר של הרגל, נסיבות, ולא מבנה מוח. למעשה, אני חושב שאפילו ההפך הוא הנכון, כי הרי מחונן זה מישהו עם אייקיו גבוה - כלומר יכולת לנתח דברים בפחות השקעה ממישהו רגיל. ליקוי למידה זה לא בדיוק ההפך?

digi16

New member
לא בהכרח

מחונן הוא מישו שחכם יותר אבל זה לא אומר שקל לו בהרבה דברים.... אני לדוגמא מחוננת אבל יש לי הפרעת קשב וריכוז עוד דוגמא חברה שלי מחוננת ויש לה דיסלטציה ודיסגרפיה ועוד מישי שאני מכירה שיש לה הפרעת קשב וריכוז והיא מחוננת אז אני לא יודעת כי כל מי שאני מכירה שהוא מחונן הוא גם לקוי....

FortuneFaded

New member
אני מכיר עוד כמה

לצורך העניין. יש גם כיתות מחוננים בת"א, לא? אפשר לשער שהן לא כיתות של לקויי למידה (תקנו אותי אם אני טועה). אני חושב שפשוט במקרה שלך זאת חריגה סטטיסטית, כי באמת לא כל המחוננים לקויים במקום אחר (קחי לדוגמא טייסים, שחייבים פרופיל 97, מרביתם מחוננים ואצלם הכל פיקס). דווקא היה פה וויכוח מה זה חכם.. (יותר עניין של ניסיון, ידע וכד' - הסיבה שהרבה מחונן גם חכמים זה כיוון שהם מסוגלים לקלוט הרבה מידע יחסית ומתעניינים, אז הם משכילים, אבל זה ממש לא כלל) מחונן זה מי שצריך להשקיע פחות כדי לקבל יותר.

למעלה