שאלה..

Break Dance BoY

New member
שאלה..

אני משחק עם שלוש קבוצות של ילדים שאחד מהם אני הDM היחיד ובשתיים אחרים אני גם זה וגם שחקן.. באז יש קבוצה אחת שאני די נאנה לשחק איתה [אני גם DM וגם שחקן] כשאני שחקן אצלהם אני משחק כמו שצריך אני שומר על הדמות ולא מזלזל.. וכשהם משחקים אצלי במשימה יש להם יחס של זילזול כלפי המשימה אני אביא דוגמאות: - לא מקשיבים במהלך ההסבר - מדברים על דברים אחרים במהלך המשחק - עושים דברים במאלך המשחק שלא קשורים למשחק אצמו ואני חושב אני אפסיק את המשיק אבל אני גם די נענה אתם האם יש משהו שאני יכול לעשות כדי שיפסיקו לזלזל ? כי אני ממש לא רוצה להפסיק את המשיק.. אבל כשאני הולך לשם לשחק אני חוזר עם הרגשה של "לא בא לי לשחק איתם יותר"

Break Dance BoY

New member
אני נהנה איתם רק כי...

אני מכיר אותם כבר הרבה זמן זה לא בעניין שאני המשימה....

Break Dance BoY

New member
תיקון!

אני נהנה רק כי אני מכיר אותם כבר הרבה זמן, ולא בעניין של המשימה.. כאילו בטור DM אני לא נהנה!.. אם די אוריסים לי את החשק לשחק איתם!

BluePrint

New member
.that's laf

יש רק את העצה הרגילה: נסה להטות אותם לכיוון הרצוי. אם לא יזרמו איתך, נסה לזרום איתם. או שתזרום לקבוצה אחרת. אבל הנה משהוא יותר מעשי שחשבתי בזמן מחיקת תוספת אחרת חסרת משמעות: לפי שיטת המשחק בה אתה מנחה, צור אמת מידה ל: אבחנה, תשומת לב לפרטים, וזכרון של הדמויות. הנחה לשחקנים מפוזרי הדעת הרפתקאה בלשית\פוליטית\אחר\שילוב של כולם, שבה חוסר תשומת הלב שלהם יהיה מכריע. ...וזהו, זה הפתיון. אם יבלעו, הפורום לבטח יאחל לכם דרך צליחה. אם יריחו ולא יגעו, לך לדוג במקום אחר. אם יטעמו וירקו החוצה, עדיין לא מאוחר מדי ליישר קו עימם.

l o r e

New member
מהכרותי האישית אתכם

הכל שאלה של איומים :) ציין שאם לא יהיה קשב, וקצת רצינות אתה מפסיק להריץ את המשחק. כשהמצב הזה יגיע, תפסיק להריץ את המשחק. מס' ירידות שפלות במיוחד על שחקנים עוזרות גם :)

Break Dance BoY

New member
אני יודע על מה אתה מדבר ...

אני מרגיש את זה על בשרי כל יום חמישי.. אם אתה מבין למה אני מתכבן?

DIDGIN

New member
יש לי את אותה הבעיה לפעמים

למרות שאצלי ואולי גם בעוד מקומות, לא תמיד השה"מ ומה שקורה לא מעניין אותם, אפילו להפך. פשוט להרבה מהם יש מה שנקרא short attention span.

DDN

New member
לזלזל זה לא יפה.

אני הייתי מפסיק לשחק איתם. אם ממש חשוב להם לשחק, שיתנהגו בהתאם. מצד שני, אתה כמנחה צריך לדעת איך "לתפוס" את השחקנים שלך. גימיקים שונים יכולים לעזור, כאלה שישאירו אותם כל הזמן במשחק או יגרמו להם לחשוב "מה יקרה הלאה?" דרגורן ידע לעשות את זה מצויין בכך שבנה עלילות סביכות וסיפורים מעניינים. גיל הוא מלך בדברים האלה, בכך שידע לתאר את המקרה, הרקע, ובמקרה הצורך פשוט להלחיץ את השחקנים כדי ליצור אווירה. ואורי יודע לקומם את השחקנים נגד הרעים בצורה שתגרום לשחקנים להישאר במשחק, ולו רק כדי שהנבלים יקבלו את שלהם בסוף.

BluePrint

New member
shoot../images/Emo32.gif

גם אם קבלת הודעת שגיאה, שמור את תוכן ההודעה לזכרון הזמני ורענן את הפורום להיות בטוח. (a ban would do that to a man)

DDN

New member
יש.

אצל גיל: חבורת הצנונית טיילה במבוך, שרטטנו לנו מפה נחמדה של האזור. היינו צריכים לקטוף איזה צמח. הגענו בסופו של דבר אל הצמח, וקטפנו אותו. ופה נגמרה הפגישה. בפגישה הבאה, שמענו בשנייה שקטפנו (אריתיה אם אינני טועה) את הצמח צרחה איומה. משהו שחור החל לרדוף אחרינו. גיל דאג להקפיץ אותנו, "הוא יוצא לכיוונכם מדרך הקיר" "הוא מאחוריכם" ועוד. אה כן, בתחילת הפגישה הוא דאג כמובן שלא תהיה לנו את המפה ששרטטנו (כשצל שחור רודף אחריך, אין לך זמן להביט במפות) אז הלכנו לחוצים לאיבוד במערה. עד שיצאנו. דרגורן ידע להשניא את ה"רעים" שלו עלינו בכך שהם ממש היו מתעללים בנו.

Thessalian

New member
מעללי שה"מים בשטח ההפקר

אריתיה, אגב, לא זוכרת אם היא זו ששמעה את הצמח, אבל היא בהחלט זוכרת, 4 שנים קדימה באופן אנטי-רטרואקטיבי, שזה לא היה ממש צמח ושהיא די שנאה את הצפרדע שהיתה מעורבת בעסק. לגבי מעללי שה"מים - כשיוצאים מאין-פליי באופן ברור ובוטה, למשל באמצע שאמורים לנהל סשן שמירה מתוח והדמויות מנהלות ביניהן שיחה, או בזמן מארב שהחבורה מארגנת, ואולי כשצריך להעיר את שאר החבורה בשקט ובמהירות, יציאה לאוף-פליי עשויה להרוס את כל המתח. לפיכך, חלק מהמנחים שיצא לי לעבוד איתם פשוט עירבו את החלקים הפחות טובים של האוף-פליי באין-פליי, כרצף. סיטרה, למשל, היתה אמורה להעיר את החבורה במהירות עקב העובדה ששני טרולים (מהפחות-נחמדים שביניהם) התקרבו על-מנת להתקיף אותנו. בחוסר תשומת לב, ואולי ביציאה קלה ולא-מתוכננת לאוף-פליי, אמרתי "יאללה חבר"ה, קומו", או משהו בסגנון. למרות הידיעה שסיטרה לא ממש היתה פועלת כך, המנחה שלי החליט להחזיר לי על היציאה הלא-מתוכננת והודיע שההשכמה אכן התבצעה, בדיוק בווליום בו אמרתי אותה (למחאתי הרמה, כמובן). ומה לעשות, כך קרה. אחרי זה סיטרה היתה שקטה יותר. אולי זה יעבוד גם אצלכם. אם לא, תמיד אפשר להמשיך במעללי גיל והצנונית - אם אין שלט OOC (Out Of Character) שמונף מעלה-מעלה בעת הדיבור של השחקנים, הכל נחשב אין-פליי. אכזרי, אבל לפעמים זה עובד.

Break Dance BoY

New member
אני רואה..

שיש לך מקלדת נצאית [סתם ביטוי קטן שאנחנו בנס ציונה אומר על חפצית תכנולוגים שלא עובדים כמו שצריך.. P:

Break Dance BoY

New member
אני רואה

שיש לך מקלדת נצאית [סתם ביטוי קטן שאנחנו בנס ציונה אומר על חפצית תכנולוגים שלא עובדים כמו שצריך.. P:

למעלה