שאלה...

שאלה...

איך אני מגיעה למצב שבו אני מדברת עם מישהו ומצליחה לחלוטין להתרכז בדבירו כי רוב הפעמים אני נודדת למחשבות שלי...

תשובה למכע הקסם 1../images/Emo42.gif

היי לך ראשית כל הקשיבי היטב לדברייך, בני את עצמך לישות שלמה, בני את בטחונך העצמי ואז, עשתגיעי לשלב "קו האפס" ותהיי מאוזנת, יקל עלייך להקשיב לאחרים. המטען שאת נושאת עימך מונע ממך את ההקשבה לאחרים כי את פשוט מקשיבה לעצמך. שבת של אור ושקט נפשי דרור

yaelyael

New member
למגע הקסם

דברים שעלו אצלי בעקבות הודעתך, שני כיוונים - כיוון אחד -שאלה - האם האנשים שאת רוצה ללמוד להקשיב להם, אכן מעניינים אותך ואת רוצה איתם קשר או שאלו קשרים שאת יוצרת קצת 'בכוח'? ובעיקר - ההתרשמות שלי דומה לזו של דרור צבי. לי נראה שמשאלתך עולה הצורך להקשיב לעצמך. דברים בתוכך שהם מעבר לרעש הפנימי היומיומי, שרוצים מקום וביטוי החוצה. למתן את הרעש הפנימי המיידי הממסך, וליצור בתוכך את השקט שבו תוכלי להקשיב לעצמך. אפשר למשל באמצעות מדיטציה. וגם, יכול לעזור, - אני אומרת מאינטואיציה - טיפולי גוף שמשלבים עבודה רגשית - יעזור לך לבטא את הדברים שיש בך וצריכים מרחב והקשבה.

תתרכזי בנשימה

בשעה שתתרכזי בנשימה דרך האף ונשיפה דרך הפה תהיי עסוקה בדבר שלא נותן למחשבות לנדוד כך שהקליטה שלך תהיה יותר ממוקדת. בהצלחה שבת שלום אסתיה

Tal_Ya_Tal

New member
היי מגע הקסם../images/Emo24.gif../images/Emo42.gif../images/Emo24.gif

מה שקורה אצלך זה שאת מתכננת את התשובה שלך עוד לפני שהאדם סיים את דבריו וזה אומר שני דברים. א. את דעתנית ואינך קשובה עד הסוף, כי חשוב לך יותר להביע את דעתך. ב. יתכן שאינך סומכת על הזכרון שלך, או על התגובה בזמן אמת, כך שאת מרגישה צורך לבנות אותה מראש ולהחזיק בה, על מנת שלא תשוכנעי אחרת, או לא תוסתי מקו החשיבה. אסתיה נתנה לך פתרון יעיל מאד. בקרה של הנשימה, היא בקרה על החשיבה. אך נסי נא שני דברים: א. לסמוך על תגובתך שתגיע בעתה ותענה בדיוק על מה שצריך ב. להתמקד בזולת ולכבד את דעותיו, כל עוד הוא מדבר. כשאת עושה זאת, את מעניקה לו מרחב ואנרגיה לבטא את רעיונותיו בשלמות ובאופן ברור על צד המיטבי ביותר שביכלתו. אם לעומת זאת את עסוקה במחשבותייך ותכנונן תגובותייך, את לוקחת ממנו את האנרגיה המיועדת לדבריו ומשתמשת בה בעצמך.... (זוכרת שדברנו כאן על עימותים אנרגטיים?!-זה נעשה גם בלי משים) L&L TALYA

nehud

New member
תתרכזי בשורה שכתבת בבקשה

"איך אני מדברת
עם מישהו ומצליחה להתרכז בדברו.." - יש צורך להקשיב ולא לדבר! כלומר כבר בגישה שלך לפיתרון קיימת בעייה כאשר תחליפי את השאלה לדוגמה : כיצד עלי להתרכז בדברי חברי בזמן שיחה (לא דיבור = פעולה חד צדדית) יש סיכוי שתמצאי את התשובה בתוכך. ב
אהוד

למעלה