שאלה

black_magic

New member
שאלה

האם יכול להיות מצב שילד שאובחן כמחונן לא ינצל זאת במהלך שנות ההתבגרות שלו, לא ילמד כמו שצריך, לא יעשה בגרויות, פשוט יצפצף על בית הספר ובגיל בוגר יותר האיקיו שלו יורד?

נ גה

New member
בוודאי.

אני לא בטוחה לגבי האיי קיו בעצם. אני מניחה שיש הצטמצמות פער כלשהי מהממוצע, כי בריות אחרות שיעשו את המבחנים בהמשך, יאחזו בכלים חשיבתיים מסויימים וכנראה שגם בידע כללי נרחב יותר. אבל כן, ברור שדברים כאלו קורים. "מחונן" זה לאו דווקא חנון. גם אלה שעושים בגרויות, לא מבטיחים הצלחה מסחררת. העובדה שיצור כלשהו מוכשר במשהו, לא מבטיחה שהוא בהכרח ינצל את הכישרון שלו.

pantery1

New member
טמטום.

iq הוא יכולות ופוטנציאל, המבחנים משקפים הפונקצינליות של המוח, ללא מותנות לידע או להשכלה(מלבד כמה תחומים כגון ידע כללי). רמת האי קיו עלולה לרדת לצמיתות אקב שימוש אינטנסיבי באלכוהול, סמים, או הפרעה מנטלית, או להורידו לזמן מה אקב בעיות מנטליות זמניות (משבר אישיות למשל), היכולות שעלולות ליפול קורבן להפרעות מעיין אלו הן יכולות כגון הפשטה(מילולית), אלכוהול וסמים קלים כמעט ואינם יכולים לגרום למוח נזק תמידי, המוח ככל איבריו של האדם בעל סגולת שיקום עצמי, אך המינון נכון הם יכולים להביא ארדם למצב תרדמת, ולהפכו לצמח מושלם. רמת האי קיו של הילד בחלקה תלויה בהשכלה של הוריו ובובמאמציהם לשפר את ביצועיו(פרט לגנים שהם מספקים), ישנם מחקרים רבים המוכיחים שניתן להגביל את תץבונתו של התינוק פי שתיים. מחונניים הם הקורבן האולטמטיבי למחלות הנפש, בעודם חכמים הם עלולים להיות גם להגיב יתר על הצורך ולהביא בשוגג למשגעון עצמי, בעולם ישנם גורמים רבים המזיקים לאישיותו של המחונן וכדי להמעיט את הנזק שגורמים אלו יוכלו לגרום מומלץ לבקר פסיכולוג(קהילתי, במחיר פעוט, כ110 ש"ח לחודש), ולנצור את לבך ומוחך כמקור אין סופי לאופטימיזם. בברכה, אולג.

snow white 7

New member
מחוננים ותגובות יתר

האם אתה אומר בעצם שאיי קיו גבוה בעצם יכול להוות עקב אכילס ? מדבריך משתמע שכיוון שהמחוננים רואים מה שאחרים לא רואים הם בעלי רגישות גבוהה יותר ולכן עלולים לפתח משברים נפשיים יותר מאחרים.

black_magic

New member
זה צודק...

אנשים מחוננים חושבים בצורה יותר עמוקה ולכן שמים לב לכל מה שרע וקשה בחיים, אני מאמינה שאנשים בעלי אינטלגנציה רגשית גבוהה יותר נוטים לסבול מבעיות נפשיות ואני הדוגמא לכך.. לפעמים אני חושבת לעצמי שלו הייתי קצת יותר טיפשה, לא הייתי חושבת בצורה כזאת על החיים שלי ובעולם בכללי אז הייתי יותר מאושרת ושקועה ב"בועה הוורודה" שלי.

snow white 7

New member
../images/Emo45.gif

גם אני חושבת ככה לפעמים, שמי צריך את כל החוכמה והאינטליגנציה הריגשית הזאת, הרי זה גורם לי לראות יותר דברים קשים בעולמנו, דברים שאחרים לא רואים בכלל... הרי טיפשים הם לא מספיק חכמים כדי לדעת שהם טיפשים, אבל אולי טוב להם יותר בבועה שלהם...

meitush123

New member
בודאי

אם אתה לא עושה כלום עם המחוננות שלך היא תעלם לבסוף

דעתי:

האיי.קיו לכשלעצמו והידע הכללי אולי יירדו, ואולי אפילו יכולת החשיבה ברמה שאותה מסגלים במסגרת הרגילה של ביה"ס תרד, אבל הפוטנציאל תמיד ישאר, ואפילו יתפתח עם הגיל למרות שהילד לא "ילמד" בלימודים הרגילים בביה"ס. הבעיה של ילד כמו זה שתיארת היא לא זאת, בכלל לא, אלא האם כשיגדל הוא ישתנה מבחינת רצון ללמוד, לעשות את הבגרויות ולהשלים את החסר. זאת כבר בעיה פסיכולוגית, ולא שאני מאמין בפסיכולוגים, אבל יש כאלה שכן ולכן אולי תהיה דרך לעזור לו. קיים גם מצב סביר בהחלט שהזמן ירפא את הבעיה, והוא ישתנה מעצמו בלי עזרה של גורם חיצוני. לסיכום, אין צורך לדאוג לאינטלגנציה, רק לבדוק אם יש מה לעשות מבחינה פסיכולוגית, או שאולי הוא חכם מדי בשביל שטיפול מסוג כזה או אחר ישפיע עליו.

meitush123

New member
הוכח שמחוננות נעלמת כשלא עושים

אתה כלום. אם עושים רק מה שבית ספר דורש אפילו לרמה הגבוהה, לא מנצלים את המחוננות והיא נעלמת!!!

snow white 7

New member
האם זה נכון...

לגבי כל כישרון או פוטנציאל ? למשל, כשרון ציור או מוזיקלי.

meitush123

New member
לדעתי כן

אם לילד יש המון מוזיקליות אבל הוא לא יעשה עם זה כלום ויזכר בזה בגיל 40, הרבה מהפוטניאל שלו ירד

לי Li

New member
גם אני חושבת שכן

ניקח את הדוגמה הפשוטה ביותר. נניח וישנם שני ילדים (בערך בני 5) עם כישרון מוזיקלי זהה. אחד מהם פיתח את אותו כישרון, למד לנגן, עבד על השמיעה המוזיקלית שלו וכ'ו ואילו האחר לא ממש השקיע בכישרון שלו. בגיל מאוחר יותר (נגיד 30 או 40) תבחן את ההישגים של שניהם בתחום המוזיקה ורוב הסיכויים שתגלה שזה שפיתח את כשרונו יצליח יותר. הוא יהיה בעל שמיעה מוזיקלית טובה יותר, יהיה לו יותר קל לנגן יצירות מתוסבכות וכ'ו. משמע שאמנם בהתחלה הם היו בעל כשרון זהה אולם אחד פיתח את הכשרון שלו והאחר הזניח אותו, לכן היכולת של הראשון לנצל את הכשרון שלו תיהיה גבוהה יותר למרות שבהתחלה היה לשניהם אותו פוטנציאל. סביר להניח שאם השני יחל גם לפתח את הכשרון שלו הוא יצליח להתקדם גן כו, אולם הסיכויים שהוא יגיע לרמתו של הראשון שהשקיע בעצמו מאז ומתמיד קלושים ביותר. אלו רק הנחות יסוד, יכול להיות שאני טועה כאן איפשהו כיוון שהתבססתי על הגיון ולא על מחקר שקראתי עליו ומתייחס ספציפית למוזיקה...ככה שאם טעיתי אתם מוזמנים לתקן אותי.

לי Li

New member
כן

אם אני לא טועה ישנם שני סוגי IQ. יש IQ פוטנציאלי וIQ ממשי. הIQ הפוטנציאלי הוא זה שאני נולדים אותו, זאת אומרת, מספר הIQ שאנחנו יכולים (!) להגיע אליו. אולם, הIQ הפוטנציאלי לא אומר דבר על הIQ שלך בתקופה מסויימת בחייך שכן הIQ הפוטנציאלי הוא רק המדד לפוטנציאל שטמון בך, אבל אם תמשש פוטנציאל זה או לא זה כבר תלוי בך. הIQ הנוכחי שיש לך הוא הIQ הממשי. יש אפשרות שאדם לא ינצל את מלוא הפוטנציאל שטמון בו ולכן הIQ הממשי יהיה נמוך מהIQ הפוטנציאלי. במהלך השנים אם אדם לא יגרה את חשיבתו היכולת שלו להגיע לIQ הפוטנציאלי תרד יותר ויותר. מקווה שזה ענה על שאלתך וד"א אן טעיתי במשהו אתם מוזמנים לתקן אותי כי אני דיי מנומנמת כרגע

למעלה