נתחיל בבקשה...
לגבי הוויסקי - בהתבסס על הכמויות שציינת, שני בקבוקים לא נראה לי הרבה בכלל - בשביל קהל שלא ממש מכור לזה; לקהל חובב וויסקי צריך יותר. בקבוק אחד נראה לי מינימום הכרחי - אפילו בשביל קהל שלא ממש חולה על זה. חוצמזה, אפשר לקנות בקבוק גרנטס במאה ש"ח בלבד. לגבי הפוליאקוב - אני אישית יותר אוהב אותה מאת סמירנוף, והרבה יותר מאת אבסולוט. אבל ההערה שלי התייחסה לזה שסמירנוף יותר יקר מפוליאקוב, ואבסולוט - אפילו יותר. פינלנדיה (לטעמי) היא וודקה יותר טובה מהשתיים האחרות. או סטוליצ'ניה קריסטל, שלא יצא לי לטעום, אבל אמורה להיות ברמה מאד גבוהה. שתיהן בערך במחיר של אבסולוט. אני עדיין הייתי הולך על הפולי החביבה שלי. דובדבן הוא ליקר שלא משתמשים בו הרבה בקוקטיילים. לכן אם קונים - הוא לשתייה נקי, אז צריך חומר טוב, וזה לא ממש זול. אם מקפידים על כשרות בשרי, תוותרי על ליקר הקקאו - הוא מתאים רק בקוקטיילים עם חלב. תוותרי גם על האייריש - הוא חלבי. תפוזים (טריפל-סק) משדרג את רוב הקוקטיילים הטרופיים (שכנראה ישלטו שם - כי אין שמנתיים), וחובה בחלקם. אם במקום טריפל סק זול קונים קוואנטרו (שהוא מאד יקר), אז יש ליקר מצויין לשתייה נקיה (לטעמי). אפרסק/מלון/תפוח/אבטיח - הם פחות לקוקטיילים ויותר לשוטים קפואים. מומלץ "ארטיק". וניל - אני לא מכיר ליקר כזה, אלא וודקה בטעם. זה גם מתאים בעיקר לקוקטיילים חלביים. משמש - לא שמעתי על חיה כזאת. עכשיו עלה לי בראש עוד רעיון נחמד: קמפרי - מספק אלטרנטיבה מרעננת ופחות כבדה במתיקותה לכל הפירות. מערבבים עם אשכוליות, סודה או מי-טוניק - יוצא יופי. בהצלחה.