שאלה...

  • פותח הנושא 1D B1
  • פורסם בתאריך

1D B1

New member
שאלה...

כמה זמן יכול להחזיק אייריש קרים של בייליס אחרי הפתיחה?? כי יש לנו אייריש קרים ועל התוית מאחורה כתוב 2004\3 זאת אומרת מרץ 2004 ואמרתי להורים שלי שזה מקולקל (זה לא במקרר) והם לא מקשיבים לי.
 

amircn1

New member
תראה...

קודם כל רצוי להחזיק אייריש קרים במקרר דבר שני על הבקבוק מצוין תאריך התפוגה של המוצר, שהוא שנתיים לאחר תאריך הייצור, ובנוסף לאחר הפתיחה הוא עדיין טוב למשך כשנה אם הוא נשמר במקרר בקיצור, הבקבוק כנראה מקולקל, אבל... עד שלא תבדוק - לא תוכל לדעת !
 

Rinushkaa

New member
נצל"ש - המלצה למשקאות לאירוע

שלום חברה, הסיפור הוא כזה.. אנחנו עורכים בר מצווה לאחי הקטן בעוד כשבועיים ועומדים בפני התלבטות מסויימת לגבי האלכוהול. יהיו כ250 איש, מתוך כ40 ילדים, כלומר כ200 מבוגרים. הגילאים נעים פחות או יותר בין 30-60 (אבל כמובן שיהיו גם בני 18 (אני!!!
) ו20..). עד כאן הרקע. רציתי לשאול לגבי המלצות על משקאות שיתאימו לדעתכם לקבהל היעד הנ"ל כמו גם לכיס שלנו
חשבנו על 10 אבסולוט, 3 סמירנוף, 3 מרטיני, 3 טקילה קאורבו, 50 רדבול, ג'ין, 2 אייריש קרים (בייליס או קארולנס), 10 טוניק, רום וליקר (2דובדבן, 1 מלון, 1 וניל, 1 אפרסק). (היינות והבירות כבר כלולים במחיר). הצעות לשיפור? המלצות לשמות מסויימים? מלבד "אבסולוט" ו"קאוורבו" אנחנו לא בדיוק מבינים גדולים... ומה לגבי רד-בול? מה רמת הצריכה בקרב הגילאים שציינתי? באמת צריך כמות כזאת? אולי יותר? אולי פחות? יהיה ברמן שיידע לערבב משקאות, כך ששמתם לב למשהו שעלול לחסר לו? זהו.. תודה מראש
רינה
 

LaDjA

New member
קצת רעיונות...

דבר ראשון, לפחות שני בקבוקי וויסקי (אני הייתי הולך על ארבעה). רצוי גראנטס/ג'יימסון (כיוון שהם נותנים תמורה מצויינת בשביל וויסקי די זול) דבר שני - בתחום הוודקה, תרשי לי להצליץ לך על וודקה פוליאקוב - וודקה ממש טובה במחיר של 35 ש"ח לבקבוק. הרבה יותר שווה מסמירנוף ובטח שמאבסולוט. יצא לי לראות אותה אך ורק ב"טיב-טעם". רום - לכי על קפטן מורגן. הוא יחסית לא יקר וממש לא רע. ליקרים - דבר ראשון, למה שני דובדבן? זה ממש הרבה. צריך ליקר תפוזים, שניים לפחות. אם מדובר על ליקרים לקוקטיילים, אפשר להשתמש בבנימינה/קורה. רצוי גם ליקר קקאו (של קורה ממש לא רע). לקוקטיילים כדאי גם מיצים, סודה, לימון (טרי), מי סוכר (עושים לבד - ממיסים על הגז סוכר בכמות שווה של מים), חלב/שמנת/שניהם. נראה לי שזהו... אהה... ועוד משהו אחד - מה הקשר בין זה לבין השרשור שנצל"שת? אני חושב שמוצדק היה לפתוח שרשור חדש!
 

Rinushkaa

New member
נתחיל בתודה../images/Emo13.gif

לגבי הוויסקי - ההורים שלי, ואני מצטרפת אליהם בעניין הזה, לא חושבים שיש בו צורך.. 150 ש"ח בשביל בקבוק של משקה שמעט מאוד שותים נראה לי מיותר. וודקה - בשביל הקוקטיילים באמת אולי אפשר להסתדר עם פוליאקוב.. רק לא הבנתי למה "הרבה יותר שווה מסמירנוף ובטח שמאבסולוט"? כמו שהוספתי קודם מדובר בהרבה רוסים שיירצו לראות וודקה טובה..
ליקר - 2 דובדבן כי אבא אוהב ו"מקסימום יישאר בשבילו.." תפוזים/קקאו למה? מה לגבי אפרסק/מלון/וניל/משמש? בחירה טובה של טעמים? מיצים, סודה וכו' - מסופק ע"י הקייטרינג.. שמנת, חלב - לא מסתדר עם הכשרות וכו'... ולגבי הנצל"וש - אני אורחת בפורום ולא מכירה את המנהגים שלכם, אז חשבתי שהכי בטוח יהיה לנצל שרשור קיים..תודה בכל אופן
 

LaDjA

New member
נתחיל בבקשה...

לגבי הוויסקי - בהתבסס על הכמויות שציינת, שני בקבוקים לא נראה לי הרבה בכלל - בשביל קהל שלא ממש מכור לזה; לקהל חובב וויסקי צריך יותר. בקבוק אחד נראה לי מינימום הכרחי - אפילו בשביל קהל שלא ממש חולה על זה. חוצמזה, אפשר לקנות בקבוק גרנטס במאה ש"ח בלבד. לגבי הפוליאקוב - אני אישית יותר אוהב אותה מאת סמירנוף, והרבה יותר מאת אבסולוט. אבל ההערה שלי התייחסה לזה שסמירנוף יותר יקר מפוליאקוב, ואבסולוט - אפילו יותר. פינלנדיה (לטעמי) היא וודקה יותר טובה מהשתיים האחרות. או סטוליצ'ניה קריסטל, שלא יצא לי לטעום, אבל אמורה להיות ברמה מאד גבוהה. שתיהן בערך במחיר של אבסולוט. אני עדיין הייתי הולך על הפולי החביבה שלי. דובדבן הוא ליקר שלא משתמשים בו הרבה בקוקטיילים. לכן אם קונים - הוא לשתייה נקי, אז צריך חומר טוב, וזה לא ממש זול. אם מקפידים על כשרות בשרי, תוותרי על ליקר הקקאו - הוא מתאים רק בקוקטיילים עם חלב. תוותרי גם על האייריש - הוא חלבי. תפוזים (טריפל-סק) משדרג את רוב הקוקטיילים הטרופיים (שכנראה ישלטו שם - כי אין שמנתיים), וחובה בחלקם. אם במקום טריפל סק זול קונים קוואנטרו (שהוא מאד יקר), אז יש ליקר מצויין לשתייה נקיה (לטעמי). אפרסק/מלון/תפוח/אבטיח - הם פחות לקוקטיילים ויותר לשוטים קפואים. מומלץ "ארטיק". וניל - אני לא מכיר ליקר כזה, אלא וודקה בטעם. זה גם מתאים בעיקר לקוקטיילים חלביים. משמש - לא שמעתי על חיה כזאת. עכשיו עלה לי בראש עוד רעיון נחמד: קמפרי - מספק אלטרנטיבה מרעננת ופחות כבדה במתיקותה לכל הפירות. מערבבים עם אשכוליות, סודה או מי-טוניק - יוצא יופי. בהצלחה.
 

amaretto

New member
קנו וודקה בבקבוק של 3 ליטרף זה גם

משתלם יותר, וגם מרשים. :) אני הייתי מתעקש על לפחות בקבוק וויסקי אחד. תנסו ב"דרך היין", יש להם גראנטס שיושן בחביות שרי או ALE בכ-100 ש"ח לבקבוק (והגראנטס הרגיל עולה עוד פחות). וודקה רד-בול זה נחמד, במיוחד לצעירים (בגילם ובנפשם), לרוב הוא הולך בכמויות בארועים מסוג זה. לגבי טקילה, יש תזקיק אגבה לא רע בכלל בשם tahona אותו ניתן להשיג בטיב טעם ו"וינו סיגר" בעלות של כ-50 ש"ח לבקבוק. זה אמנם לא קווארבו, אבל זה לא רע בכלל.
 

amircn1

New member
רינושקה../images/Emo24.gif

קודם כל המון מזל טוב לאחיך הקטן וכמו שהחבר'ה פה כבר אמרו לך... זה נראה טוב אבל אפשר להוסיף וויסקי פשוט(אחד או שניים לפחות), בקבוק גראנטס עולה בסה"כ 70-75 ש"ח והוא בהחלט מתאים ! לגביי וודקות, אני אישית מבחינת טעם מעדיף סמירנוף (והיא גם יותר זולה מהאבסולוט, כ-45 ש"ח לעומת 65 ש"ח לבקבוק) רצוי להוסיף טריפל-סק (ליקר תפוזים בסיסי שמתאים לקוקטיילים שונים, עולה כ- 20 ש"ח) רד-בולים - לדעתי זה סתם רעל, אבל הרבה חבר'ה צעירים אוהבים את זה (ובמיוחד עם וודקה), ובד"כ ארגז אחד מכיל 24 יחידות (2 ארגזים זה מספיק) טקילה ? קוארבו זה מותג יחסית יקר (אבל שווה!
), לדעתי אפשר להסתפק בדורנגו שעולה הרבה פחות... ורצוי גם הרבה בקבוקי מיצים שונים ! בהצלחה אמיר
 
למעלה