שאלה

טיקטי1

New member
שאלה

שמעתי שאחד מאמצעים לגילוי נפט הוא שליחת גל לקרקע ואם הוא פוגע בנוזל הוא משנה את התדירות וכך אפשר לדעת שיש שם איזשהו נוזל (סביר להניח שאפש לדעת אים הנוזל הזה הוא נפט או לא) השאלה שלי היא האם אפשר באותה צורה לגלות חורים באדמה? תודה מראש

האם אתה חותר לגבי המינהרות ברפיח?

האם אתה חותר לגבי מכשיר שיגלה את המינהרות שהפלסטינאים חופרים מתחת לאדמה לכיוון מצרים? כי אם כן, אז כבר חשבו על זה לפניך....
משתמש בצלילים

כנראה שזה לא כזה יעיל ../images/Emo13.gif

אני יודע שניסו מיכשור מסוג כזה לגלויי המינהרות ברפיח, אבל הסתבר שזה לא יעיל ב 100%, יכול להיות שהמינהרות פשוט עמוקות מדיי והמכשיר לא מתוכנן לגלות שכבות בעומק כזה... משתמש בצלילים.

Back2U

New member
העיקרון מאחורי שיטת הגילוי

הרעיון הוא להעביר גלי קול דרך האדמה, ומודדים כמה זמן לוקח לו לחזור. הקול, אגב מוחזר משכבות סלעיות במעמקי האדמה. העיקרון הוא כזה, תשלח צליל, תמדוד כמה זמן לקח לו לחזור תציב בנוסחא ותקבל את עומק השכבה הסלעית. אבל לפעמים רואים נקודות אי התאמה: למשל עומק השכבה הסלעית הוא 1000 מטר ובאיזה שהוא מקום היא קופצת ל-1500, יש דרך לבדוק האם מדובר בבור באמצעות שיטה הדומה לתרנגולציה אבל, אם מגלים שלא ניתן להניח כי בדרך למטה הקול עבר דרך שכבת נוזל שצפיפותו קטנה ממוצק ולכן הקפיצה הזו. באמצעות חישובים ניתן גם לקבוע איזה נוזל וכמה ממנו יש. בקשר למנהרות, חשוב לזכור כי אם חופרים מתחת לשכבה הסלעית לא ניתן לגלות את המנהרה, אבל הדבר לא סביר שכן השכבה עמוקה מאוד. אם משתמשים בחומרים סופגי קול, או כאילה בעלי צפיפות מסויימת המטשטשת את העובדה כי נחפרה מנהרה הדבר מקשה על זיהוי. אם חופרים מנהרה בעזור בעלי מנהרות טבעיות רבות באדמה, וגורמים לזה להראות כמנהרה טבעית, אומנם מגלים את המנהרה אבל קשה לדעת האם מדובר במנהרה טבעית או פלסטינאית.

Back2U

New member
יש לך מספרים?

כי לפי מה שאני שמעתי, ככה מוצאים את רוב המנהרות...

טיקטי1

New member
נראה לי שאם המכשיר היה פועל ביעילות

גבוהה אז כבר לא הייתה בעיית המנהרות לא?

Back2U

New member
יש הבדל בין איתור להריסה

נדמה לי שהמנהרות חפורות בעומק של כעשרה מטרים, לכן אי אפשר להרוס אותן אחת אחת, מדי פעם עושים מבצע והורסים כמה מנהרות. מה שכן יש חשש להתמוטטות מהנרה ואז יאשימו את ישראל, כמובן, בהרוגים.

למעלה