שאלה

• פותח הנושא dot27
  • פורסם בתאריך

dot27

New member
שאלה

םייניע:ץעונ לנימירק:חצור היווג:טנוח ןינב:לעופ םש:הלועפ

?הלאכ תועשב יתיא קסעתמ התא המל

נועץ היא פעולה שמישהו מבצע באמצעות עיניים כמו שחונט יבצע באמצעות גוויה. (לא סגורה על זה. אבל זה הכי קרוב מכל האפשרויות...) אנלוגיה מעצבנת.

נע ונד

Member
חונט לא מבצע פעולה

באמצעות הגוויה, הוא מבצע פעולה על הגוויה. נראה לי שהכי קרוב זה 'שם:פעולה'

yoka333

New member
לדעתי NEITHER OF THEM

שימי לב שביחס זה פעולה-שם,וזה מסיח(אם הי "שם-פעולה" היה נכון,היות וA הולך עם B ,משלים אותו באופן טבעי משהו).על כן הייתי מסמן כלפו(פועל הבנין הידוע)

אני עדיין לא מבינה מה קשור

שם: פעולה. מישהו רוצה להסביר? dot, יש לך את התשובה הנכונה?

bralon1

Member
תגובה

נועץ עיניים. חונט גוויה. אי אפשר להגיד פועל בניין כי אי אפשר להגיד: לפעול בניין קרימינל ורוצח גם כן לא ניתן להכניס בתבנית זו. ושם פעולה אינו ייחודי לנתון מכיוון שנעיצה היא לא פעולה מיוחדת רק לעיניים.

dot27

New member
שאלה נוספת

1.דמעה-בכי עשן אש צחוק חיוך גשם מבול ברד גשם 2.נדבה-מס ליטוף מכה התאבדות רצח שירה קינה תרומה מתנה 3.אסלה-בית שימוש גיטרה במה קתדרה אוניברסיטה מאפיה בית לחם בית ספר זהו בינתיים. תודה.

yakirml

New member
תשובות

1. דמעה היא סימן מזהה לבכי עשן הוא סימן מזהה לאש. 2. נדבה ניתנת מרצון ומס נלקח בכוח. התאבדות מבוצעת מתוך רצון ורצח מבוצע בכוח. 3. אסלה היא מרכיב מבית שימוש. קתדרה היא מרכיב באוניברסיטה. אלה לדעתי התשובות. אנלוגיות מעורפלות למדי מאיזה ספר הן לקוחות ?

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo79.gif באמת ../images/Emo15.gif../images/Emo18.gif

אנלוגיות דפוקות קצת אממ בראשון אולי זה- הרבה דמעות=בכי, הרבה גשם=מבול

yakirml

New member
חשבתי על זה אך

גשם חזק= מבול ולא הרבה גשם= מבול (לא נראה לי שאפשר לכמת גשם ולהשתמש בתיאור "הרבה"). אבל מי יודע
אנלוגיות זה לא מדע מדוייק למרבה הצער
. מה שכן אים היו מופיעות לי שאלות כאלה בבחינה הייתי מתפרע.

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo79.gif אממ ../images/Emo15.gif../images/Emo18.gif

פשוט באתי לכתוב לו תשובה, ובגלל לא חשבתי שזה עשן:אש. ואז עשיתי רפרש, וראיתי שענית, ודווקא המשפט שלך הרבה יותר טוב. זה לקוח מאתר די חובבני, ככה שאני לא אתפלא- שמבחינתם מבול זה הרבה גשם ואת העשן-אש, הם רשמו שם סתם... שיהיה נו.

dot27

New member
בקשר לראשון

דמעה נוצרת זמן הבכי. עשן נוצר זמן השריפה. (אש). לא כל כך חד משמעי.

dot27

New member
??????

בונגע ל2. נדבה מס מה היחס בין ליטוף מכה? 1. בתשובות היה כתוב גשם מבול. (יתכן שיש טעות??) 2+3 צדקת. השאלות לקוחות מהקישור האחרון בפורום.

למעלה