שאלה

arnolddlonra

New member
שאלה

אז ככה אני לא מבין מאיפה "הכל" הגיע זתומרת למה משהו בכלל נוצר מאיפה הגיע היקום? אז הטענה המקובלת היא שהוא נוצר במפץ הגדול אבל מאיפה הגיע החלקיק חומר הדחוס עד אינסוף להיות בנמצא ולהתפוצץ בסופו של דבר? אומרים שהיקום מתפשט ובסופו של דבר מתכווץ ויוצר מפץ גדול נוסף-אבל מאיפה הגיע המפץ הגדול הראשוני? למה שהוא יהיה בכלל, ולמה שיהיה משהו שהוא בכלל "קיים"? גורם לי לפעמים להאמין בכוח על טבעי אבל אז אני שואל את עצמי עוד שאלה כמו מאיפה הכח העל טבעי הגיע לעזעזל? האם בכלל מתישהו נדע את התשובות לשאלות האלו? תשובות והתייחסויות יתקבלו בברכה

UrbanDK

New member
הנה סוף סוף שאלה שיש לה בדיוק תשובה

אחת: אף אחד לא יודע.

arnolddlonra

New member
אוף למה למה..!!

אני חיייייב לדעת! :> משהו ממש מוזר מתרחש ביקום שלנו...... עוד תיהיה לנו הפתעה ענקית בעתיד לדעתי.

EyalNik77

New member
שאלה שלא אחת יוצא לכולנו לחשוב עליה

כמו השאלה של אם המרחב סופי אז מה יש אחרי ? וכו'.. לדעתי הבעיה היא בתפיסה שלנו, היקום והקיום בחינתינו מתממשים במרחב אותם שלושה מימדים להם רגיל כל אדם, רק מה מסתבר (וזה כמעט ודאי) שהיקום הזה הוא הרבה מעבר למימדים הללו ומאותה סיבה בדיוק שקשה מאוד להבין תיאוריות שונות ככל שהן כוללות דברים מופשטים כמו על מימדים ולרוב יקרא אדם מאמר ויגיד שזה "פשוט לא הגיוני" (והצדק עמו. ההגיון זה באג שלנו, או יותר נכון מה מה שהכי סביר באילוצים כמו העובדה שאנחנו מבחינים אך ורק ב3 מימדים) גם שכמנסים לדמיין "מפץ גדול" או נקודה סינגלורית מנסים אוטמיטית לראות את הנל כדברים במרחב תוך התעלמות מהעובדה שהן מהוות את יצירתן או העדרותו. בתכלס מה שאני אומר, בטוח יהיו התפתחיות ונבין יותר אבל לעולם לא נוכל לדמיין או לדעת באופן מוחלט מה הסיבה לכל זה או המקור (שים לב גם שאלות כאלו נובאות מהיותך אדם, הפיזיקה עצמה מעולם לא התיימרה לענות על למה אלה על מה, כלומר כן לבדוק למה אנחנו מסתובבים סביב השמש אבל לא לחפש סיבה ללמה מסות נמשכות זו לזו \, ואינני מדבר על גרויטונים למינהם..) בגלל מגבלות המוח שלנו... אלה אם יתאפשר להעביר תודעה למכונה שאפשר לשכלל אבל סיינספיקשן.. אדיוס אמיגוס..!!

Master Boo

New member
אממ פשוט מאד

כי אם לא היה את החומר הזה בהתחלה, אנחנו לא היינו כאן עכשיו.

F o o B a r

New member
משהו נחמד

מ"מדריך הטרמפיסט לגלקסיה": There is a theory which states that if ever anybody discovers exactly what the Universe is for and why it is here, it will instantly disappear and be replaced by something even more bizarre and inexplicable... There is another theory which states that this has already happened

lir O

New member
אני מצטער לאכזב אותך

אבל הגעת לפורום הלא נכון לשאול שאלה כזאת... המדע היום עוסק בהבנת המפץ הגדול ובלה בלה בלה... למה הוא היתרחש, ומאיפה הגיע כל החומר אילו שאלות לפורום פילוסופיה / דת ... הן לא שאלות מדעיות ואני לא חושב שיש מדען שפוי בדעתו היום שינסה לענות לך עליהן... סורי...

ASHY

New member
שתי סברות

אף שהמדע לא מתעסק בשאלה הזו, נאמץ את מוחנו לפתור אותה (בדרך מחשבתית וקצרה): אחת: הכל היה מאז ומתמיד. ומאחר שהזמן קשור בדרך כזו או אחרת לחומר, החומר היה מתחילת הזמן. מה היה לפני זה? תגדירו לפני "זה" כאשר מדובר על זמן ואז נדבר. שנייה: בעולם קיימים שתי משפחות חלקיקים - אלקטרון ואנטי-אלקטרון, פרוטון ואנטי-פרוטון.... כאשר אלקטרון פוגש באנטי אלקטרון שלו הם מתעיידים ומשתחררת אנרגיה (או שדרושה או שאין בכלל העלה הורדה באנרגיה, לא זוכר). יכול להיות (שוב, זה מופרח לחלוטין, אבל תמיד יש את ה"אולי") שהאקטרון והאנטי-אלקטרון פשוט הופיעו להם פתאום מלא כלום כשני צדדים מנוגדים וכך גם שאר חלקקי החומר. מופרח, נכון, כנגד שימור המסה והאנרגיה, נכון, אבל אולי... לך תתעסק ביחודייות של הופעת החומר.

masorti

New member
ההשערה השנייה לא בהכרח מופרכת...

חפש חומר על מושגים כגון "חלקיקים וירטואליים" או "פלוקטואציות קוונטיות".

ailag

New member
אני מצטערת לאכזב אותך

אבל השאלות למה ומאיפה הן בהחלט מדעיות. הן בדיוק הבנת המפץ הגדול. נניח שמחר אתה , כמדען, רוצה לייצר יקום - אתה תרצה לדעת איך להשליך את ה"למה" ו"מאיפה" של היקום שלנו על היקום-תינוק שתיצור. בכלל, הפילוסופיה היא תחום מאוד נחמד שמעשיר את החשיבה, אבל המדע יכול היה להסתדר טוב בלעדיה - זה מצחיק להפיל את כל מה שאנחנו לא יודעים ולא צריכים להשתמש בו בשניה הקרובה על הפילוסופיה.

ailag

New member
האם יש משמעות לשאלה?

האם בכלל קיים זמן "לפני" המפץ הגדול? אנחנו מניחים שזמן סתם מתקדם לו, אבל למשל היחסות הפרטית מראה על התקדמות הזמן בקצב שונה עבור צופים שונים. בהיעדר צופים ואירועים, אולי פשוט לא היה קיים זמן לפני המפץ הגדול. (מצורפת תמונה ששמתי פה מזמן.. של צורה מסויימת בה ציר הזמן יכול להתקיים רק מהמפץ הגדול. בדוגמה הזאת הזמן גם נע בכיוון הפוך, זה לא חייב לקרות)

למעלה