שאלה

פופית

New member
שאלה

היי אני מנסה למצוא חומר על מקומות שונים במזרח הרחוק, בהם לומדים אומנויות לחימה (כל מקום והאומנות שלו), אני מתכוונת למנזרים או מקומות מיוחדים אחרים באותו סגנון... תודה מיטל

nitzano

New member
החיים קצת שונים מהסרטים

אין : -מאסטר חכם וזקן שמודט במערה אי שם בהרים ,שמעביר לך את כל הגונג פו שצבר בחייו ע"י הזרמת צ'י ישירות אל גופך . -ספר נדיר שמצאת במקרה ומכיל טכניקות סודיות . -צ'י צבעוני שמוקרן מן הידיים ומתעופף ככדורי הרעם . -נזיר בן 109 שנראה כמו בן 19 כי התאמן בצ'י גונג . -אנשים שמרחפים כמו בנמר דרקון . -צ'י גונג חסין כדורים . -סוסים שמדברים עיברית (יש קופים , אבל זה כבר לא חוכמה). יש מורים טובים שחיים כמו כולנו בבית עם מדרגות ומעלית ואוכלים אותו אוכל (רק עם יותר אורז)

פופית

New member
מה, אין?

כי הייתי בטוחה! nitzano, אתה חייב לתת לאנשים קצת יותר קרדיט מזה... לא לקחתי באופן אישי...

nitzano

New member
אין צורך לקחת באופן אישי

שאלתך יצרה עלי רושם כאילו ברצונך להגיע למזרח ללמוד במנזר . תשובתי נועדה לפזר את החלום הרומנטי שעדיין קיים אצל לא מעט אנשים . בעבר אכן היו מספר מקומות :
Shaolin (north , south) Wodang E mei pai (e mei shan) Chen jia gou​

פופית

New member
אתה רואה....

זה לא היה קשה! סתם, אני מבינה מאיפה באה הטעות... תודה רבה מיטל

fa jing

New member
שלום לך פופית,

אני לא חושב כי כוונת ניצן היתה לפגוע בך או לעלוב בך וזה שלא לקחת זאת באופן אישי משמח אותי מכיוון שאת הבנת זאת. אני חושב שניצן ניסה בדרך עקיפה לבקר את כל העניין של "מנזרים"... כיום כאשר כאשר אנו חיים בעידן מודרני זה. אנו רוצים את הכל הרבה יותר קל, הרבה יותר מהר, הרבה יותר נגיש ובכמויות הרבה יותר משאנו יכולים לשאת. כל עניין שימוש במושגים כגון: "נזירים", "מנזרים", "סגנון סודי", סגנון "התרנגולת המדממת מקפצת על זנב הדרקון..." וכו' נשמעים לנו מאוד רומנטיים ומושכים ואנו אנשי המערב הולכים שולל אחרי שלל השמות, הכינויים, המטאפורות והכסות היא שקוסמת לנו יותר מאשר המהות. מה שניצן ניסה לרמוז הוא שהרבה דברים "מסתוריים" בעלי איכות וברמות גבוהות. ניתן למצוא יותר מחוץ לאותם מנזרים מאשר בתוך אותם מנזרים עליהם את רמזת ודיברת. כיום מנזרים אלו הם בעיקר מרכזים ללימודי דת-במקרה הטוב או אטרקציה לתיירים במקרה הפחות טוב. אתן לך את הדוגמא שנתתי בכתבה שכתבתי בזמנו במגזין "אדרנלין"- על לימודים ואימונים בסין. מנזר שאולין ששמו הולך לפניו במערב ובכל סין כיום אינו אלא מבנה בו משוכנים כמה סינים לבושים בגלימות נזירים ומגולחי ראש שעושים את כספם מגביית דמי כניסה למנזר ומהופעות "גונג-פו" שעיקרן יותר אקרובטיקה מרשימה מאשר אותו גונג פו שעליו הם התפרסמו. לא רק זאת אלא שסביב המנזר עם ראיית הפוטנציאל הכספי והעסקי קמה לה עיירה קטנה עם לא פחות מ-30 אוניברסיטאות ל"גונג-פו שאולין" שכל אחת בתורה מעידה על עצמה כי מוריה הם יוצאי ובוגרי המנזר. המנזר עצמו נסגר בעת המהפכה התרבותית ולא ידוע מה עלה בגורל אותם נזירים שאכן שהו שם עד לתקופה זאת, בסוף שנות השמונים ועם פתיחת סין למערב ולתיירות ראה הממשל את הפוטנציאל הכלכלי שבמנזר ואסף לשם "נזירים" אמני לחימה- שעסקו בעיקר בוו-שו מודרני ואקסטרווגנזי לצורך הופעה ואסטיקה יותר מאשר ללחימה וצ'י גונג. ופתחו שוב את המנזר במגמה למשוך אליו תיירים ובעיקר כספים. כיום יש שם בעיקר הופעות וסמינרים וקורסים לאנשים מבחוץ, עיקר האימונים שם מתרכזים בסדרות בעיקר ופחות בפיתוח הקשר שבין הגוף והנפש. דבר מדהים ביותר אותו אני רואה לחיוב זה את אלפי הילדים הנוהרים לשם בכדי ללמוד באותם בתי ספר את אמנויות התנועה והוו-שו, זה מראה מלבב לראות עיר שלמה רק של ילדים, כאילו אתה נמצא במחבואו של החלילן מהמלין. ולאחר ההקדמה המייגעת הזו אני אסכם ואומר, כי הרבה דברים עמוקים אמיתיים נמצאים כיום מחוץ לאותם מרכזים (שמשכו אליהם אנשים רבים מבחוץ והפכו למכונת כספים משומנת היטב), אצל אותם מורים מבוגרים ששרדו את מהפכת התרבות והתאמנו בסתר כמעט עשור רק בכדי לשמר את אותם הדברים שהממשל היה שולח אותך לחינוך מחדש אם היית נתפס. היה לי העונג ללמוד אצל שניים כאלו ולפגוש עוד כמה מונומנטים חיים שכאלו בגילאי 60-85 ולהם סיפורים רבים המעידים על אהבה רבה התמדה ונחישות למרות כל התנאים והחיים הקשים. כך שכל מה שכתוב כאן הינו ממקום ראשון ולא ממשמע אוזניים. וכמו תמיד יהיו מאמרים ותרגום הראיונות עמם בעתיד....לא שכחתי. מקווה שזה עזר. חנן

angeleyes

New member
כמעט עשור?

אני מבולבל. מתי היתה מהפכת התרבות, ומה היה המאורע ש"שיחרר" אותם מהצורך להתאמן בהחבא?

fa jing

New member
מהפכת התרבות 1967-1976

ממממ... לגבי שאלתך על המאורע "ששחירר" אותם להתאמן בהחבא קשה לי לחשוב על משהו כרגע. תן לי לעיין בספרות לגבי המהפך הזה. זה בהחלט מהפך מעשור של אימונים בהחבא למצב של אימון בצורה חופשית בחוץ. אני מניח כי זהו דבר שנעשה בהדרגתיות.....מעין שחרור הרסן והמעצורים והפחד בשלבים. חנן

בודוקאן

New member
אמי ז"ל תמיד אמרה לי...

שלא יפה לדבר שפה זרה בחברה... אבל אולי האמהות הסיניות מלמדות שבחברה - תמיד לדבר סינית!

crane

New member
רק כדי למנוע מהפורום להפוך לפורום

א"ל באנגלית- למיטב ידיעתי שפת אימו של ניצן היא עברית, והוא כותב באנגלית מכיוון שאין לו פונט עברי במחשב.

budo11

New member
אתה בטוח?

במגזין BLACK BELT ממרץ 2004 Antonio Gracdf-fo כותב על אימוניו במנזר שאולין. הוא כותב במאמר שאכן רוב הזרים מסיימים בבתי הספר המסחריים שהזכרת. למזלו הוא דובר סינית לכן הצליח להתקבל למזר. לכתבה שלו הוא צרף תמונות.

למעלה