שאלה

fa jing

New member
בפעם הבאה שאני אבקר שם...

אני אקנה גלימה כתומה בחנות הנמצאת ממש מעבר לפינה. ואגש להצטלם שם. האם גם אז אתה תאמין אם אספר לך שהתאמנתי שם והתקבלתי לסוד העניינים? והנה סיפור נוסף ממנזר שאולין: בפעם האחרונה שביקרתי במנזר שאולין(וביקרתי שם כמה פעמים) לפני כשנתיים וחצי. נכנסתי למנזר ושאלתי עם מי אני יכול לדבר בנוגע ללימודי גונג פו שאולין במנזר!!!! הדגשתי כי אני רוצה להתאמן עם ה"נזירים". ישר נלקחתי כלאחר כבוד לאחד החדרים בחצר הפנימית שם חיכה לי שמנמן בבגדי נזיר ועוד מישהו קרח ושרירי( מיותר לציין גם בחליפת נזירים) שישב ליד שולחן עם כמה חבילות גדולות של שטרות( כאלו שרואים רק במזוודה בעסקאות סמים בסרטים) ומכונה לספירת כסף. לאחר שגמר לספור כמה חבילות של שטרות הוא פנה אל השמנמן בסינית ואמר לו לשאול אותי מה אני מחפש? ואני עניתי לו בסינית לרצוני, הוא הביט בי ושוב דיבר אל השמנמן בסינית אבל אליי (ממממ....לא יאה לו לנזיר צנוע ועניו שמתעסק בזן כל חייו לענות לעלם חמודות כמוני...) בכל מקרה לא היתה לי ברירה ונכנעתי להם מתוך נימוס ודיברתי עם השמנמן. השאלה הראשונה היתה זו: כמה כסף יש לך? לכמה זמן אתה בא להתאמן? ואיך אתה משלם בדולרים או ביואנים(מטבע סיני)? מיותר לציין שלאחר רצף שאלות שכזה נותרתי המום ובפה פעור.... הבנתי מיד עם מי יש לי עסק, זה רק אישש את חשדותיי לגבי מה שקורה שם. כמו כן במקביל הם נתנו לי להתקשר לבחור איטלקי שמתאמן שם שנתיים בכדי לשמוע חוות דעת נוספת ממישהו שמתאמן שם. ולהלן השיחה כפי שאני זוכר: שאלתי אותו לגבי האימונים היכן הם נעשים? הוא אמר לי כי לרוב זה נעשה בחוץ באחד מבתי הספר באולם ההתעמלות. שאלה: לא במנזר? תשובה: לעיתים רחוקות.... שאלה: מי מלמד? נזירים? תשובה: בהתחלה חשבתי שכן מכיוון שהם היו לבושים בגלימות באימונים וגלוחי שיער אך הבנתי מהר מאוד שאלו סתם מורים לאחר שראיתי אותם שותים אלכהל באחת המסעדות כשיצאתי בערב. שאלה: ומה לומדים? תשובה: למדנו כלי נשק, סדרות לרוב, הרבה אקרובטיקה ותרגולי בסיס. שאלה: לחימה? תשובה: כן קצת לרוב עם מיגון אבל זה יותר סאן דה מאשר הדברים אותם למדנו. שאלה: נשמע לא כל כך שאולין מדוע אתה משלם כל כך הרבה כסף? תשובה: אני מקבל תעודה שלמדתי בשאולין ווזו הדרך היחידה בה יבואו אליי תלמידים כשאחזור לאיטליה, מנזר שאולין הינו בעל שם עולמי בתחום. מקווה שהבנתם את הפואנטה......

budo11

New member
למי להאמין

התתמונות שהוא פירסם במאמר הן דיי אמינות למה שהוא כותב. אני לא כל כך מכיר את המגזין מבחינת אמינותו אבל זה מה שהוא כתב. אני לא טורח לחשוב למי להאמין, פשוט ציינתי את עובדת המאמר.

brunoflexe

New member
לי אין שום ידע בנושא

אבל בתוכנית של NG שהייתה על מנזר שאולין הראו אחד המאסטרים שם עושה קאטה ואיכות התנועה שלו הייתה מאוד מרשימה. אני לא מכיר את הסגנון ולכן לא יכול לשפוט אם היה משהוא מאחורי התנועה או שזו הייתה רק תנועה, אבל כפי שאמרתי האיכות הייתה מרשימה לעיני הלא מקצועיות.

fa jing

New member
האמן לנטיות לבך....

נתתי רק דוגמא לצדדים הפחות טובים. בכדי שלא יולכו אנשים שולל, שאולין הוא רק שם, הטעות היא שאנשים חושבים שאם מישהו התאמן בשאולין זה מספיק. אפשר ללמוד בהרוורד אבל עדיין להיות חמור מושלם. והערת אגב, מגזין BLACK BELT נחשב לירוד ולמסחרי מבין אלו הקיימים קיום. חנן

nitzano

New member
one more thing about NG

למי שצופה ב נ'-גאוגרפ... חשוב לדעת ,שיכול להיות ,שהבמאי אולי לא טרח לבדוק האם הסיפור שמכרו לו במנזר כלשהו נכון . האם הסתנוור משמו של המנזר או שאולי טרח לבדוק גם עם המתנגדים לסיפור . חד צדדיות כמוה כשקר .

ethanguy

New member
למה אין מנזרים שלומדים בהם ?

אם אתה לא יודע אז אל תענה, הוא לא דיבר על אף אחד מהדברים שהזכרת, השאלה שלו הייתה לגיטימית לגמרי.

brunoflexe

New member
כפי שידוע לי

מבחינת מנזרים יש - מנזר שאולין ואומנות הלחימה היא קונג פו שאולין מנזר וודאנג - ואומנות הלחימה היא טאי צי / שינגי / פקואה בסגנון וודאנג (זה ממה שראיתי ב NG) אבל יש באותה מידה מורים לאומנויות לחימה שונות שיש להם בית ספר או מספר תלמידים והרמה שלהם לא פחותה במאומה (למרות שאולי יש להם פחות יחסי ציבור).

ethanguy

New member
שאולין וודאנג זה לא הכל

יש מלא מנזרים בכל העולם, לא כולם זוכים להוכרה בציבור.

nitzano

New member
על איזה ידע אתה מתבסס ?

שמועות ? טאי צי / שינגי / פקואה בסגנון וודאנג ? אף אחת מהאמנויות הנל אינה מקורית לוודאנג . מנזר שאולין ואומנות הלחימה היא קונג פו שאולין - לא ממש נכון .

brunoflexe

New member
בהנחה שהתכוונת אלי אז

כתכתי על מה אני מסתמך - תוכניות שראיתי ב NG. אשמח לקבל תיקונים והארות.

nitzano

New member
התכוונתי לאיתן

לפחות בכותרת . בנוגע לשאר ..... לדוגמא שינג אי : מקורותיו אינם בוודאנג .הסגנון הובא לשם בשלב מאוחר ביותר ע"י Li jian qiu . דונג היי צ'ואן רק קיבל השראה להליכה במעגלים בוודאנג .(זאב, חנן תקנו אותי אם אני טועה) טאי צ'י - ניתן רק להניח שמקורו בכפר צ'אן .

brunoflexe

New member
רק רגע. אם נדבר על מקורות אף פעם

לא נתקדם. בוודנג מתרגלים סגנונות שלהם של שינגי / טאי צי / פקואה , לא ? כנ"ל גם בשאולין. יש להם סגנון שלהם של קונג פו ?

nitzano

New member
לא מסכים

"כל מקום והאומנות שלו " מבחינתי אומר אמנות שמקורה בו. למה ללכת ללמוד אצלהם כשאפשר ללמוד במקומות נוחים יותר ? ראיתי הופעה של נזירי Wu-dang בטלביזיה .ממוסחרים ממש כמו השאולין .גם שם יש בתי ספר מחוץ למנזר שמלמדים אמנויות "מסורתיות" . נח ונעים לשייך אמנויות מפורסמות אליהם . וכן , ל Wu dang כמו ל Shaolin אמנויות משלהם .

CountDust

New member
זו שאלה כללית מדי ולכן קשה להשיב

לבקש מקומות מיוחדים במזרח בהם לומדים אומנויות לחימה , זה כמו לבקש מקומות באירופה שמוכרים בהם נעליים - הבעיה היא שיש המוווווווון. אם תבהירי לצורך מה את מחפשת או איזו אינפורמציה בדיוק את צריכה יהיה קל יותר לכוון אותך.

פופית

New member
הכוונה שלי היתה כזו:

אני מחפשת חומר לצורך עבודה, אולי "מנזר" היה מינוח לא נכון, אבל אני מחפשת מידע על מקומות במזרח שמזוהים עם אומנות לחימה זו מאו אחרת במזרח, כמו שאולין. אני מקווה שעכשיו השאלה יותר ממוקדת... מיטל

Wing Chan

New member
הלכתי, סתם חיפשתי Shaolin בגוגל

והופה: www.shaolin.com יש לך שמה מדור היסטוריה, סיגנונות, פילוסופיה וכ'ו.

MK7

New member
תשובה איך למצוא מקומות לימוד

ראשית יש לבחור דרך ולשאול מה הסיבה לבחירתך ללימוד אומנות הלחימה האם זה להגנה עצמית או הרצון להגשים חלום או האומנות שבדבר עניי על מספר שאלות והמליץ על מקום. מה הסיבה האמיתית לרצונך ללמוד אומנות לחימה האם את נימשכת לאומנות או ללחימה כמה זמן את רוצה להתמסר לנושא האם למדת או לומדת ,כתבי לי איזו שיטה וגם מורה יש מספר מאוד גדול של שיטות ודרכים יפן ,איקנאוה,סין ,פיליפינים,תאילנד, צרפת ,הולנד ,ואפילו ברזיל,גם בארץ יש מורים טובים כמו רוני קלוגר קרטה, דניס הנובר הישרדות(אחד הגאונים בגודו),עמי ניב בקרב מגע,ואיקידו מתמחה בלחימה בטרור,אדמונד בקרטה ,ניר מלחי בקונג פו(אני לא יודע אם הוא מלמד היום),גדי סקורניק , ועוד הרשימה ארוכה אני מדבר על מיסדי שיטות,צר לבשר שאחד הגדולים אלי אביגזר כבר לא עימנו. תני כיוון לדרך שאת נימשכת והשתדל למצוא לך דרך (קרטה,גיגיטסו,קונג-פו סקרימה,סבאט,)בתקווה שלא בילבלתי אותך. דרך אגב למקומות הטובים חיבים מכתב המלצה.

Sensei

New member
In Japan

over one hundred and fifty years ago the Shugendo monks were driven out of their shrines due to internal upheaval at the time. Before their dispersion martial arts were still practiced by a selected few of these monks that still practiced their ancient martial arts in these shrines.However after that the practice of martial arts did not return to the shugendo sect.Today you can see only tiny portions of the original arts in their religious dance ceremomies.There is an expert in Asian culture(Univ.Tel Aviv) who was living amongst the reconstructed shugendo sect and she wrote a paper about her experiances .She also studied the dances of the sect and told me her self that some of the dances use the Daito which was popular amongst the shugendo sect a shorter sword blade with a longer hilt.We use such a sword in Kaze arashi ryu.The shugendo sect of today is only a reconstruction of the past which was almost completely destroyed. Japan which was trying to become more modern succeded in almost totaly destroying its ancient culture.Many martial arts were lost for ever with the deaths of their masters and the dispersion of the shrines.Post world war 11 left the situation even more grave.Many martial arts of ancient japan are surviving outside of the borders of Japan and are being continued by westerners who met up with old masters back in post world war 2 japan and brought their arts to the shores of America. I dont know about China. It is a miracle that such a tragic ending did not happen to the Jewish culture.After all for over the past 2000 years we have been; dispersed, persecuted and almost totaly annihilated.However we still have our 'Houses of worship' and of 'study',and some of us even have dojos
Shimon​

למעלה