שאלה

yossi iv

New member
קלישאה הא?

זהו אחד הפרדוקסים שהעסיקו את רוב הפילוסופים והמדענים בעולם, פתרונו , יביא תשובות לאלפי שאלות בנושא "חידת האדם" מיהו האדם, מהו האדם וכו..

well...

זה לא מונע מהתהייה הזאת, להיות קלישאה... עד כמה שהתשובה אליה אולי חשובה...

חלמית

New member
המממ.. שאלת מיליון הדולר..

אומרים שכשנדע את התשובה לשאלה כזאת נדע את התשובה להרבה שאלות... לדעתי קודם היתה הביצה (תחושת בטן.. וחוץ מזה 50% שאני צודקת...)

Moralida

New member
תשובה ברורה

זה ברור שהביצה באה לפני התרנגולת.. הביצה הייתה מיליוני שנים לפני שהתרנגולת באה לעולם בכלל..

מזכיר לי...

מצב אחר של 50%: אדם נותר לבדו בחדר עם פצצה. כל היציאות חסומות. הברירה היחידה שלו היא לפרק את הפצצה ע"י חתיכת חוט. ישנם שני חוטים: אדום, ירוק. חתיכה של החוט הנכון יוביל לפירוק הפצצה. חתיכת החוט הלא נכון תוביל לפיצוץ הפצצה. הסיכוי הוא 50%/50% אך התוצאה של בחירה לא נכונה עלולה להיות הרסנית ובלתי הפיכה. אם נקבע שקודם הגיעה לה הביצה, רק בגלל תחושב בטן....

זו בהחלט שאלה טובה...

לפורום אבולוציה! סתם, גם כאן היא טובה, אבל אני חוששת שחסר לנו הידע המספיק כדי לקבוע לכאן או לשם. זו לא שאלה פילוסופית יותר משזה שאלה מדעית.

תשובה ששמעתי מפילוסוף:

הרי לפניכם תשובה פשוטה ששמעתי מפילוסוף באוניברסיטת ת"א בעת ביקורי שם (הוא דיבר על זה בין היתר). הוא אמר: יש אנשים שישבו את התהליך לתהליך מחזור המיים: קודם ההתאדות הוא קודם יורד גשם? ויש כאלה, שיעשו את העסק הרבה יותר פשוט ויגידו: מה קודם? המכונית או מהפעל?". מה דעתכם על דבריו?

תיקון:

מה קודם: המפעל (
) או המכונית? (המעפל הכוונה למפעלי ייצור)

ChilD SouL

New member
אבל....

אני יכולה לייצר לך גם רכב מחלקים של רכב שאפשר למצוא במגרש מכוניות.
קיצר, אי-אפשר להתווכח על מה בא קודם

חח זו הייתה תגובה נחמדה

מגרש מכוניות זה מגרש של מכוניות שלא נוסעות מכל סיבה שהיא. קודם הן היו מכוניות והן נסעו - הן יוצרו במפעל לייצור מכוניות.

חלמית

New member
לא הבנתם...

התכוונתי שנגיד שברור שמכונית מייצרים במפעל.. מה זה נותן לנו? זה לא עוזר לנו לדעת מה בא קודם.. הביצה או התרנגולת?? כי.. גם הביצה וגם התרנגולת יכולות להיחשב כמפעל.

למעלה