שאלה

עודד 175

New member
שאלה

אם אני רוצה לעשות שמן זית בבית, אני נתקל בבעיה. לאחר שאני מועך את הזיתים כדי להוציא מהם ת'מיץ יוצא מן נוזל סגול כזה שמכיל בתוכו גם שמן וגם מים. כמובן שאני רוצה את השמן אבל במקרה הזה הוא לא צף אוטומטית אלא לאחר כמה שעות טובות וגם אז זה לא ממש נפרד מהמים. בבתי בד אמיתיים יש להם צנטריפוגה כזאת שאיכשהו מפרידה, אז אולי אני יכול למצוא איזה תחליף ביתי לענין? תודה.

Mr dawrf

New member
לתוך מבחנה ולסובב

זה נראה לי הדבר שהכי מדמה צנטריפוגה,או היחיד שעולה לי כרגע בראש...

2_be

New member
אולי

אפשר איכשהו לרתום מעבד מזון שגם מסתובב לצורך העיניין וכך באופן כלשהו יוכל לשמש בתור צנטריפוגה...היצירתיות רחוקה ממני כרגע
אגב, מכיוון שאני ממש לא מומחית בעיניני שמן זית, פעם קראתי (או שזה שאריות מאחד המוזיאונים) שבעבר הרי לא השתמשו בצנטריפוגה לצורך הכנת שמן זית אלא נעזרו עד כמה שזכור לי במחיצת הזיתים ע"י אבן ולאחר מכן בהנחת משקולות על גבי שקי בד בהם היו הזיתים וכך נוצר לו השמן שסונן מתוך הקליפות והגלעינים...למה לא להשתמש באותה הדרך? וכמובן, ברוך הבא לפורום

redox

New member
אין לי מושג אם הדרך שציינת...

...להפקת השמן היא הנכונה אבל הסיבה לכך שהשמן והמים לא נפרדים היא שיש שם כל מיני חומרים שמערבבים אותם. יש לי מספר פתרונות לתופעה אבל אני לא יכול להבטיח שהטעם לא ייפגם: 1) הוסף מים רווים במלח. זה גורם להוצאת שמן מפאזות מימיות. 2) הוסף מיץ לימון. החומציות תהרוס חלבונים, אם ישנם כאלה, שגורמים לערבוב. 3) הוסף את שניהם. בתאוריה הטעמים החדשים אמורים להישאר במים. אם הלימון מעביר טעם אולי חומץ סינטטי יעזור.

לייזי1

New member
מפריד שמנת

עודד - אפשר לנסות מכשיר להפרדת שמנת מחלב שזה סוג של צנטריפוגה. ראה קישור מצורף. לייזי

למעלה