שאלה

ToryMaster

New member
שאלה

כבר סיכמנו בצ'אט שהחוק על איסור חלוקת הכשפים לא תקף במקרה ואדם רוצה לתת כישוף כלשהו למטרת הדגמה. השאלה היא: האם החוק צריך להיות תקף במידה ואדם כלשהו מבקש עזרה בהסרת עין רעה וכדומה? לדעתי כן, אם יש את החוק אי אפשר לוותר פתאום ולהתחיל לעשות סלקציות. מה דעתכם אתם?

P o M i K i

New member
אבל עין הרע זה לא אותו דבר

וחוץ מזה גם אם היינו רוצים אין לנו פתרונות להביא לזה אז זה לא ממש משנה. אין איזה פורום קבלה או משהו שאפשר לשלוח את האנשים האו אליו?

P o M i K i

New member
../images/Emo4.gif

הקבלה המציע את זה... שהפורום שלהם יתמודד אם המטרידים האלו

עין הרע היא לא כישוף

היא מעין "מיני-קללה".משהו שעושה נזק,אבל בקלות ניתן להסיר אותה. אני מודע למצב בפורום קבלה,ולשלוח לשם אנשים זה גרוע יותר מלתת להם לחש ליצירת נגיף קטלני. אם אני לא טועה יש מאמר בנושא בפורום,ואם לא נגיד להם שפשוט יטבלו את עצמם במקווה מים טבעי(בערום) וזהו..זו השיטה הפשוטה ביותר...הם יכולים לקרוא פסוקים בתהילים,או לבצע טקס מורכב,מה שנוח להם. ב70 אחוז מהמקרים אנשים רק מאמינים שיש עליהם עין..כל דבר שיגרום להם להאמין שהם הסירו אותה,יתאים. חביב הקסם

BlaT©

New member
../images/Emo45.gif

אפשר לכתוב מאמר קצר עם ההסברים האלה, ולשים קישור בטאגליינס.

.m

New member
לא מדויק

כתבת: " עין רעה היא לא כישוף היא מעין "מיני-קללה".משהו שעושה נזק,אבל בקלות ניתן להסיר אותה." סתם לידע כללי, לא כל כך בקלות מסירים עין רעה. ישנם כל מיני טקסים וכל מיני שיטות, וזה בהחלט תלוי בסוג העין, בכח הכוונה שמאחוריה ובעוד כל מיני פרמטרים. רוב האנשים שחושבים שיש עליהם עין - ולו מעצם אותה מחשבה בלבד - מאפשר לעינים כאלה לחדור, כך שהתשובה הפשטנית "כל דבר שיגרום להם להאמין שהם הסירו אותה,יתאים" לא ממש מתאימה. וסתם כדי להבין את הסמנטיקה: מה, לדעתך, ההבדל בין קללה לכישוף?
mai

תגובה

על מנת להסיר עין הרע לא צריכים להתאמץ כל כך...אם צריכים באמת להשקיע כל כך הרבה אנרגיות,זה הרבה יותר מ"סתם" עין הרע. אמרתי: "ב70 אחוז מהמקרים אנשים רק מאמינים שיש עליהם עין..כל דבר שיגרום להם להאמין שהם הסירו אותה,יתאים." התכוונתי שרק לאותם 70 אחוז שמאמינים שיש עליהם עין"כל דבר שיגרום להם להאמין שהם הסירו אותה,יתאים." לא התכוונתי ל 30 אחוז האחרים. כישוף-עולם ומלואו.אני לא נכנס להגדרה שלי ל"כישוף",גם מפני שזה מסובך,וגם מפני שלא גיבשתי לעצמי הגדרה שמתאימה לי ב 100 אחוז. קללה-לגרום לאדם סבל ע"י טקס,לחש או פעולה מאגית אחרה. קללה אכן נכללת בתוך הכישוף,אך עין הרע היא דבר כל כך "פשוט"(ביחס לקללה) שהיא מעין "מיני-קללה".עין הרע היא סוג של כישוף,אבל לא משהו רציני. (כן,זה קצת סותר חלק ממה שכתבתי בהודעה הקודמת,אך לזה התכוונתי). חביב הקסם

.m

New member
../images/Emo51.gif ו...

רק כדי לוודא שאנחנו באותו עמוד (סמנטית) - כישוף, קללה ועין רעה הם בעצם, לפי דבריך, דרגות שונות של גרימת נזק?
mai |לוקחת את הזמן לחשוב על הדברים|

כמעט! ...

קללה ועין הרע אכן גורמים נזק,ברמות שונות. אך הכישוף לאו דווקא גורם נזק. "עין הרע" ו"קללה" הם חלק מן הכישוף. כישוף לא מזיק,אלא אם...(חוק הקארמה/שילוש, שימוש בכוחות סיטרא אחרא,"מכשפה לא תחיון" וכ'ו רק תבחרי!
) חביב הקסם

.m

New member
בדיוק!

אז עכשיו אנחנו מדברים באותה שפה. נעים מאוד, mai
mai

למעלה