על אסטרולוגיה ועוד
אישית כאדם רציונאלי קשה לי לקבל את האסטרולוגיה וחבר רעותיה וקל לי הרבה יותר לקבל ש"יצירה " של מישהו, במקרה זה כתב ידו, משקפת אותו, ואני מדברת כרגע רק על החלק הניתוחי. מובן גם שעל סמך הידע הזה ניתן גם ללכת הלאה ולייעץ, וזה יהיה יותר סביר לפחות לאדם הגיוני. אתה מרבה להשתמש במילה אינטואיציה. אז שאלתי לך: הרי אסטרולוגים למשל, שאתה שולח להם תאריך לידה , עורכים לך מפה,- איפה כאן החלק של הפעלת האינטואיציה? במיוחד היום שהרבה נעשה באמצעות אינטרנט פקסים וכד' כן, יש הרבה מרכיבים, אם של סוגסטיה עצמית, (אוטוסוגסטיה), של נבואה שמגשימה את עצמה, של העובדה שהרבה דברים נכונים לגבי רוב האנשים, ועוד. לי חשוב להבין את הקשר, למשל בין גרמי השמיים אליי, או ש הקפה לגורלי, וכו'. וכמובן אם מדובר באסטרולוגיה יש המון שאלות- מה ההסבר במקרה של תאומים, שככ שונים בתכונות האופי שלהם ואם תגיד לי שהפרש השנייה שבה נולדו,- אם כך זה בעצמו מבטל את הערך של הניתוחים האסטרולוגיים שכן איש בדכ לא זוכר וגם לא יודע בדיוק את השעה המדוייקת בה נולד, על הדקה, וודאי לא על השנייה. אותה שנייה שמפרידה בין לידת התאומים. עוד משהו אם כבר מדברים על אסטרולוגיה- למשל ההורוסקופים האלה בעיתונים. תמיד מטריד אותי, עד מתי הם נכונים ? כלומר: נגיד סבא שלי, הוא מזל שור. הוא בן שמונים ( סתם דוגמא) אז לפי ההורוסקופ השבוע יש לו נסיעות לחול ורומנטיקה וכו' וכו' מובן ששום דבר מזה אינו קיים ואינו יכול להיות קיים במציאות. סבא שלי באותו זמן יכול להיות במצב ממש אנוש. אז השאלה שלי, מתי , באיזה גיל, באיזו נקודה בזמן, מפסיק ההורוסקופ להיות אקטואלי לגבי אדם מסויים? אתה מבין זה כזה בולשיט, שאיך שלא תסתכל על זה תוכל לראות כמה שזה מגוחך.