שאלה

the z girl

New member
שאלה

יש לי שאלה... התחלתי להתעניין בגרפולוגיה, אבל אין לי ממש ממי ללמוד את זה.. בלכ אופן אני רוצה לשאול האם גרפולוגיה זה כמו אסטרולוגיה, שלא מבוסס על מדע מדויק, או בדוק.. כלומר מדעי? והאם מישהו פה יוכל לנתח את כתב היד שלי אם אני אסרוק אותו? ואולי ללמד אותי את הבסיס של הגרפולוגיה? או משהו כזה? עופר (אני בת
)

nili6

New member
תשובה

לא גרפולוגיה זה לא כמו אסטרולוגיה ממש לא לא מנבאים עתידות מסתמכים על כתב יד שלך , שמשקף אותך ולא על גרם שמיימי אומנם כמה שידוע לי זה לא הוגדר כמדע לפחות לא עדיין אבל כל השוואה היא עלבון... אגב אני כמובן מדברת על הגרפולוגיה הקונבנציונאלית. (לאחרונה מתברר שיש זרם חדש, אלטרנטיבי... אך הוא לא ממן העניין כרגע). אם תסרקי את כתב היד יש סיכוי לא רע שתקבלי כמה פידבקים, ללמוד את הבסיס של הגרפולוגיה?? זו באמת הצעה מעניינת. יש לך שם מאוד מיוחד.

גימי1

New member
לנילי

שלום לך נילי. אם זכרוני אינו מטעני, קראתי פעם שחלק מהגרפולוגיה כן מוגדר כמדע. מדובר בגרפולוגיה המשפטית, השוואת כתבי יד וזיופים. עניין האבחון תכונות וכיוונים מקצועיים לא נכנס להגדרה כ"מדע". כך על פי מיטב זכרוני. מדוע את נעלבת כשמישהו שואל האם גרפולוגיה ואסטרולוגיה דומים ? לפחות בעיני, אלו שני כלים לגיטימיים לקבלת החלטות (לא חייבים להשתמש בהם כמובן). אפילו שאול המלך הלך לקבל ייעוץ אצל המעלה באוב...מה היא היתה ? מתקשרת ? קוראת בקפה ? אולי היא היתה גרפו-מיסטיקנית ? בכל מקרה, לא חושב שקבלת החלטות בתנאי אי ודאות ועל סמך אינטואיציה, טובה ונכונה יותר מייעוץ ע"י מאן דהו....לא משנה מי יהיה.

nili6

New member
תודה ושאלת הבהרה.

תודה על ההערה הראשונה. המשפט האחרון שלך לא ככ ברור... אני מניחה שהתכוונת לומר שייעוץ על ידי גרפולוג לדעתך לא עדיף על כל סוג ייעוץ אחר? שלמשל ייעוץ על פי הקפה או על פי הכוכבים וכו' וכו' הוא שווה ערך לייעוץ שניתן על ידי גרפולוג? האם לכך כוונתך?

גימי1

New member
בסה"כ כן

ואת זה אני אומר בהכללה גסה, אבל בסה"כ ככה אני חושב.

nili6

New member
המשך

תוכל להסביר את זה קצת יותר? מאחר שעוד לא יצא לי "לשוחח" איתך על זה... כלומר איך זה ייתכן בעיניך שייעוץ על בסיס משהו גרפולוגיה, שחלק ממנו אפילו מוגדר מדעי לדבריך, הוא שווה ערך לייעוץ שניתן על סמך קריאה בקפה או על פי הכוכבים.

גימי1

New member
ייעוץ וקבלת החלטות

אני מכיר כמה אנשים (שהסכימו להודות בזה) שמקבלים החלטות בחייהם האישיים והמקצועיים לאחר שמתייעצים עם אסטרולוגים או מיסטיקנים למינהם. האלטרנטיבות לכך הן מרובות: אינטואיציה אישית, התייעצות עם האישה/חברים/קולגות/עובדים/וכו'.... הכל לגיטימי. אמנם יש חלק בגרפולוגיה שהוגדר כמדעי וזאת לצרכים משפטיים, אך יכולת הניתוח והניבוי לא הוגדרו כמדעיים. יש לגרפולוגיה יכולת ניבוי, לא בהקשר של מה יתרחש ומתי, אלא בהיבט של איך מישהו יקבל החלטה. לדוגמא: אם רואים שעובד או מנהל מסוים מקבלים החלטות אמוציונאליות וחושבים מהבטן ויחד עם זאת הם אנשים קשים שכופים החלטות ולא מוצאים פתרונות גמישים ומוסכמים, אז ניתן לנבא את ההתנהגות שלהם במצבים עתידיים. דוגמא נוספת: גבר ואישה (או גבר וגבר) שמתייעצים לגבי התאמה זוגית. ניתן לבחון כל אחד בנפרד ולייעץ להם האם הסיכוי להצלחה הזוגית גבוה או נמוך. כלומר לנסות ולראות מעבר להתלהבות הראשונית שקיימת. באותה מידה של לגיטימיות, אפשר להתייעץ עם כל אחד אחר (מיסטיקן או שכן). יש לגרפולוגיה יתרונות וחסרונות יחסיים, יחסית לתחומים אחרים. אני מניח שיצא לך יותר מפעם אחת בחייך לקבל החלטה בתנאי אי ודאות גמורים, על מה הסתמכת ? אני מהמר על האינטואיציה האישית שלך או על אינטואיציה של מישהו שאת מעריכה... אז מה ההבדל ? אגב, את יכולה לעשות ניסיון על עצמך: קחי ניתוח גרפולוגי של כתב ידך, קחי ניתוח נומרולוגי, אסטרולוגי, אם את יכולה ונגישה אז גם טארוט וקריאה בקפה ותראי שכל הניתוחים ייצאו דומים מאוד. עשיתי זאת כמה פעמים לכמה אנשים. אני יודע שייש תיאוריה בפסיכולוגיה שנקראת "דיסונאנס קוגנטיבי" שגורמת לנו להצדיק את הדרך בה בחרנו, אבל יש גם דברים אחרים, לפעמים טובים יותר. ותחשבי על זה...

nili6

New member
על אסטרולוגיה ועוד

אישית כאדם רציונאלי קשה לי לקבל את האסטרולוגיה וחבר רעותיה וקל לי הרבה יותר לקבל ש"יצירה " של מישהו, במקרה זה כתב ידו, משקפת אותו, ואני מדברת כרגע רק על החלק הניתוחי. מובן גם שעל סמך הידע הזה ניתן גם ללכת הלאה ולייעץ, וזה יהיה יותר סביר לפחות לאדם הגיוני. אתה מרבה להשתמש במילה אינטואיציה. אז שאלתי לך: הרי אסטרולוגים למשל, שאתה שולח להם תאריך לידה , עורכים לך מפה,- איפה כאן החלק של הפעלת האינטואיציה? במיוחד היום שהרבה נעשה באמצעות אינטרנט פקסים וכד' כן, יש הרבה מרכיבים, אם של סוגסטיה עצמית, (אוטוסוגסטיה), של נבואה שמגשימה את עצמה, של העובדה שהרבה דברים נכונים לגבי רוב האנשים, ועוד. לי חשוב להבין את הקשר, למשל בין גרמי השמיים אליי, או ש הקפה לגורלי, וכו'. וכמובן אם מדובר באסטרולוגיה יש המון שאלות- מה ההסבר במקרה של תאומים, שככ שונים בתכונות האופי שלהם ואם תגיד לי שהפרש השנייה שבה נולדו,- אם כך זה בעצמו מבטל את הערך של הניתוחים האסטרולוגיים שכן איש בדכ לא זוכר וגם לא יודע בדיוק את השעה המדוייקת בה נולד, על הדקה, וודאי לא על השנייה. אותה שנייה שמפרידה בין לידת התאומים. עוד משהו אם כבר מדברים על אסטרולוגיה- למשל ההורוסקופים האלה בעיתונים. תמיד מטריד אותי, עד מתי הם נכונים ? כלומר: נגיד סבא שלי, הוא מזל שור. הוא בן שמונים ( סתם דוגמא) אז לפי ההורוסקופ השבוע יש לו נסיעות לחול ורומנטיקה וכו' וכו' מובן ששום דבר מזה אינו קיים ואינו יכול להיות קיים במציאות. סבא שלי באותו זמן יכול להיות במצב ממש אנוש. אז השאלה שלי, מתי , באיזה גיל, באיזו נקודה בזמן, מפסיק ההורוסקופ להיות אקטואלי לגבי אדם מסויים? אתה מבין זה כזה בולשיט, שאיך שלא תסתכל על זה תוכל לראות כמה שזה מגוחך.

גימי1

New member
לשכנע את המשוכנעים

אני לא מנסה לשכנע אותך. אם זה כל כך מטריד אותך, לכי לאסטרולוג או לחילופין לפורום אסטרולוגיה, אם יש כזה. שם אני מאמין יענו לך עם קצת יותר ידע, שלי אין אותו. באופן כללי אני יכול להגיד שהאסטרולוגיה עובדת החל מתמונת הכוכבים ברגע הלידה, לא נכנסתי לשאלה של תאומים ....אין לי תשובה הולמת. העניין האינטואיטיבי בא לידי ביטוי בחיבור התופעות שרואים. לדוגמא: בכתבי יד רבים את מגלה סימנים רבים, מתארת אותם ו.....זהו... היכולת לחבר את כל הסימנים לידי תמונה כוללת ומלאה היא אינטואיציה. זה קיים כמעט בכל תחום, לפחות בכל תחום בו צריך לגבש תמונת מצב עם ריבוי נתונים (לעיתים אף נתונים סותרים). זה נמצא גם באסטרולוגיה וגם בגרפולוגיה ובעוד תחומים רבים.

nili6

New member
לא ממש מטריד, -

ג'ימי,- אני יודעת מה זאת אינטואיציה.... השאלה שלי הייתה אחרת: אם מומחה מסויים רואה את האדם, אפילו קורא בקפה, והאדם יושב לפניו, אפשר להבין איפה כאן עניין האינטואיציה נכנס (מזכיר לי שהייתה פעם בכלבוטק מיסטיקנית כזאת שאחכ התברר שהיה לה מידע מוקדם על האנשים) אבל כשמדובר באסטרולוג שמנתח על סמך נתון שעת הלידה , ואפילו לא רואה את האדם, לא מופעלת אינטואיציה באשר לאדם עצמו או ל"תוצרתו" קרי הכתב שלו. א

nili6

New member
משהו אחר לגמריי

ולהפעיל אינטואיציה לגבי כתב יד של האדם או על אי אלו נתונים כמו תאריך ושעת לידה, נו לא יכול להיות שאתה לא רואה את ההבדל.

nili6

New member
עדיין

עדיין אין לי מושג איך האינטואיציה שאתה מדבר עליה קשורה לאדם עצמו, נשוא הניתוח.

גימי1

New member
עוד משהו...

מגוחך זה עניין של טעם. לדעתי זה ממש לא מגוחך. לא מתאים לי אישית, אבל לא מגוחך.

the z girl

New member
תודה על התשובה ../images/Emo13.gif

אני עוד מעט אכתוב משהו ואסרוק אותו לפה.. אכן, השם שלי מיוחד..
חח

למעלה