שאלה

demoloc

New member
שאלה

ישנם מטוסים שעקפו את מאך 3? ותזכורת קטנה, מה מהירות הקול? תודה.

מממ

מהירות הקול היא נראה לי 328 מטר בשניה באוויר אני יכול להגיד דיי בודאות שמטוסי קרב עוברים מהירויות גדולות ממאך 3. אפילו בהרבה.. נראה לי אפשר עד מאך 7.. אבל לא בטוח

UrbanDK

New member
כרגיל...טעות.

המטוס הכי מהיר בעולם (בייצור סידרתי) - SR71: מטוס ביון וסיור, הגיע למהירויות של עד 3.5 מאך (ברום עצום). מטוסי קרב מודרניים עוברים בד"כ את ה2 מאך, אבל לא הרבה מעל. הF22 החדש מסוגל לבצע "סופר-קרוז" - כלומר שיוט במהירויות הגדולות ממאך 1 ללא שימוש במבערים (מה שחוסך המון דלק). לאחרונה הצליח מטוס ניסוי של נאס"א לעבור את ה7 מאך לכמה שניות. בהתחשב בזה שאח"כ הוא התרסק, שהוא לא היה מאוייש ושהוא לא יכול להמריא לבדו - לא הייתי "סופר" אותו עדיין. מצורפים קישורים.

טל ר

New member
זה לא מצחיק

אין שום דבר מצחיק בשחרור לא מבוקר של תשובות שגויות מהמותן לשאלותיהם של מבקרים תמימים.

elfsong

New member
ממה שאני יודע

המטוס היחיד השמיש שמגיע למהירות של מאך 3 הוא ה"ציפור השחורה" מטוס ביון אמריקאי שקבע שיא של אם אני זוכר נכון בערך 3.12 מאך שזה יוצא כ1070 בערך מטר/שנייה מהירות הקול לפי מה שאני יודע היא 340 מטר לשנייה. מהירות של 7 מאך אפשרית רק למנועי סקרים-גאט(screem-jet)פיתוח חדיש למנועים שמאפשרים בעירה במהירותיות שגא-קוליות או במילים אחרות מהיריות גבוהות ביותר באטמוספירה הכלי טייס המאויש היחיד שמסוגל להגיע ולעבור את מאך 7 בימינו היא מעבורת חלל ותסתכל מה היא צריכה בשביל זה

1100F

New member
רק לתזכורת

בשנות ה- 60, נאסה עשו מטוס שנקרא x-15. הוא היה מגיע למהירות של פי 6.7 ממהירות הקול. המטוס לא היה מטוס סדרתי אלא מטוס ניסוי. הוא היה ממריא מכך שהיה נישא על כנף של המפציץ b-52 ובגובה המתאים הוא היה משתחרר ממנו. היה לו מנוע רקטי. והערה קטנה, רוב הטייסים שלו (או לפחות חלק גדול מהם) השתתפו בתכניות החלל. למה לא עושים באופן סדרתי מטוסים שטסים במהירויות כאלה? במהירויות כאלה פשוט החיכוך עם האויר כ"כ חזק שההתחממות היא עצומה, דבר שאינו קורא במהירויות של נניח מאך 2. מאז שנות השישים היתה התפתחות בנושא של חומרים מרוכבים ולכן אני מעריך שזאת הסיבה ששוב פעם מתחילים לדבר על מהירויות כאלה.

טל ר

New member
עוד כמה הערות

בשנות ה-60 NASA התלבטו לגבי אופן השיגור לחלל בין הטילים לבין מטוסים רקטיים. ה-X-15 היה חלק מהניסויים מהסוג השני. ניל ארמסטרונג, למשל, טס שבע טיסות ב-X-15. סיבה נוספת שמטוסי נוסעים אינם טסים במהירות כזו היא הנצילות הנמוכה יותר של המנועים במהירויות הנ"ל. מתחילים שוב לדבר על המהירויות הללו מחד אכן עקב ההתפתחות הטכנולוגית, ומאידך עקב הרצון של NASA לפתח אמצעי שיגור זול יותר לחלל, וכמובן מנוע סילון עדיף בהרבה על מנוע רקטי, מאחר ומטוס סילוני אינו צריך לשאת את המחמצן שלו איתו. רוב מסת מעבורת החלל בהמראה הינה חמצן. טל.

mandela22

New member
מהירות הקול

תלויה בטמפ' של האויר ולכן אין תשובה מוחלטת. המספרים שצויינו הם סדר הגודל בטמפ' החדר. ועוד הערה: התרגום של מאך לקמ"ש גם הוא לא מוחלט, כי מאך מוגדר כיחס בין מהירות המטוס (או כל דבר אחר..) למהירות הקול המקומית, כלומר מהירות הקול בסביבת המטוס. זה מאפשר לבטל גורמים כמו רוח.

למעלה