שאלה...

midnight dragon

New member
אז מה אם כתבו שהם הפכו את המקלות

לחמורים.. ופעם אמרו שהיהודים שמים במצות שלהם דם של נוצרים.. זה אומר שזה נכון? יכול להיות שהיה שם איזה איש עם דמיון מאוד מפותח, שהפיץ שמועות וגרם לכולם להאמין שהמצרים עושים מה שהם עושים.. זה שזה רשום שם לא אומר כלום........ ובכלל, עם הבנתי את ההודעה שלך נכון, במקור רשום רק שאתה טיפש אם אתה לא משקה את החמור שאתה קונה במים, הפרושים הסיקו בעצמם שזה בגלל מעשה כשפים. אולי בכלל התכוונו שצריך להשקות את החמור במים כדי שהוא לא יתייבש? אולי נגיד המצרים היו קמצנים ולא השקו את החמורים שלהם, אז היה צריך להשקות את החמורים כשקונים אותם?

strahd

New member
כמו שאומרים, אי אפשר להסביר לאדם

שאינו רוצה לקבל הסבר

midnight dragon

New member
רק נתתי לך נימוקים שסותרים את מה

שאמרת.. חוץ מזה שלי אישית אין הרבה אמון בספרי התנ"ך וכל מה שסובב אותם ואני חושבת שהרבה משם זה המצאה. עוד משהו שרציתי להגיד זה שפעם היו המון אמונות תפלות (אנשים אפילו פחדו לצאת מהבית מפחד שערפדים ינשכו אותם..) והכישופים היו חלק מהאמונות התפלות האלה. זה כמו שיש הרבה אנשים שבכל הכנות מאמינים שאם תשבור מראה יהיה לך מזל רע ל7 שנים, או שאם עובר לפניך חתול שחור גם יהיה לך מזל רע או משהו כזה.. הם לא מאמינים בזה בגלל שזה נכון, או בגלל הוכחות מדעיות שיש להם, הם מאמינים בזה כי ככה הם חונכו, וכנראה שהם שמעו הרבה סיפורים שאנשים אחרים סיפרו להם, על המזל הרע שהם יקבלו. אני מקווה שאתה מסכים איתי שאלא הן רק אמונות תפלות ולא באמת יהיה לך מזל רע אם תשבור מראה, יעבור לפניך חתול שחור או אפילו הנעליים שלך יהיו הפוכות...

midnight dragon

New member
המשך קצר

אם לא הבנת מה הקשר של האמונות התפלות כאן, אז רק רציתי להגיד שאולי הם חיפשו הסבר לחלק מהאמונות התפלות שלהם, אז הם האשימו את הכישוף.

NJS

New member
האמת...

ששתי המאפיינים הראשונים זה מאפיינים שיש רק בפנטזיה נוסחתית ובפנטזיה לא נוסחתית (לדוגמא ששא"וק) בד"כ אין אותם

פלאפאל

New member
לא ממש...

רוב ספרי הפנטזיה מתבססים על מתולוגיות וסיפורי עם ידועים וישנים (לא, לא כמו כיפה אדומה
) ככה שאין הרבה מה לחדש. טולקין לא המציא הכל, ואת הררב לא, ככה שאין מה להתבסס עליו, אלא על המתולוגיות ועל המחקר שהוא עשה. הדמיון של בני האדם מוגבל מאוד. ניסיתם פעם לדמיין חייזר
נכון שהיו לו עיניים וידיים ורגליים
אי אפשר לדמיין משהו אחר. ואם כן, זה מאוד קשה, ותמיד יש לזה קשר עם משהו מכדור הארץ. אי אפשר ליצור גזע חדש שלא קשור בכלל למציאות- בני האדם לא יכולים לעשות דבר כזה. אז במובן מסויים- כן, כל ספרי הפנטזיה הם העתקה.

למעלה