שאלה...

FiRePOweR

New member
וטולקין המציא את הכל NOT

יש להם כבוד וזה לא מבוסס בכלל .

NJS

New member
לא בדיוק

הרומח זה פנטזיה נוסחתית ושה"ט זה הספר הראשון של פנטזיה נוסחתית

midnight dragon

New member
קוד מנצל את החופש מהצבא שלו לדברים

יותר מעניינים מהפורום... ובלין נעלם (מה עם הבחירות???) אה.. זאת הייתה שאלה רטורית.. אופס..

SaberTooth

New member
ניסינו להסתיר את זה...

אבל אתה פשוט חכם מידי בשבילנו. עלית עלינו. Nothing get's by you, hu?

La Gamba

New member
רומח הדרקון

מכיל בתוכו הרבה אלמנטים שהובאו לראשונה לעולם הרחב ע"י טולקין, אך כמו שאר הדברים שטולקין הביא, רובו מבוסס על מגוון מיתולוגיות, שהפכו לסדרת משחק הנקראת מו"ד.

E l y s s a

New member
מתבסס זאת הגדרה רחבה...

בוא נראה מה דומה: חבורת דמויות, עולם שאפשר להשתמש בו בכישוף ומלחמה כרקע לעלילה. נשארת עם כל השאר... כל אפיון הדמויות הוא שונה לגמרי, הפילוסופיה שמאחורי גם היא לא דומה בכלל, כל מהלך הסיפור, המקומות, ההיסטוריה... ולאט ולאט אתה מגלה שהחלק הדומה הוא די קטן.

midnight dragon

New member
מי את? ועוד משהו..

מה שרשמת זה בכלל לא אומר שזה דומה
חבורת דמויות? אז מה, רצית שלא יהיו דמויות? שיהיה מסופר על עצים?
עולם שאפשר להשתמש בו בכישוף- זה ספר פנטזיה.. מה ציפית? זה נפוץ בהרבה ספרים..
מלחמה כרקע לעלילה- אני מצטערת להגיד לך אבל טולקין לא המציא את המלחמות.. מלחמות מתוארות בהמון ספרים מכל הסוגים והמינים וזה בכלל לא קשור לטולקין...

SaberTooth

New member
היא בסך הכל ניסתה להראות...

שהבסיס להשוואה הוא קטן מאוד, ואף לא קיים. כמו שאמרת: חבורת דמויות, עולם שאפשר להשתמש בו בכישוף, מלחמות - מאפיינים שקיימים בכמעט כל ספר מתחום הפנטזיה, ואותם טולקין לא המציא כלל וכלל.

nikita j y

New member
אמממ...

רגע, אז את רוצה להגיד שזה לא נכון שיש את שלושת הדברים האלה? זה שיש בשניהם אמנם לא אומר שזה רק בשניהם אבל זה דומה, גם אם זה בהרבה סיפורים....

midnight dragon

New member
לא אמרתי שאין את שלושת הדברים האלה,

אמרתי שזה שיש את שלושת הדברים האלה בכלל לא אומר שהסיפורים דומים, והיא נתנה את שלושת המאפיינים האלה כהשוואה בין הסיפורים..

strahd

New member
מה דעתכם על ההשוואה שלי?

טולקין גנב את הכול מהתנ"ך 1. עולם בו יש דמויות - יש המון דמויות, נסו לזכור את כולן. 2. עולם וב יש כשפים - המון כשפים: קפיצות דרך, פרעונים, ירח בעמק איילון... 3. מלחמה - יש הרבה מלחמות רק לבחור - עמלק, חמשת המלכים, פלשתים... אפשר כל ספר להגיד שהוא חיקוי של ספר אחר - העיקרון הוא לראות האם אתה נהנה מהסיפור. הסיפור שבו הבחור הצעיר נלקח על ידי מאסטר מבוגר שמלמד אותו את רזי כוחותיו הכמוסים (בלגריאד ומלוריאון של אדינגס, שר הטבעות של טולקין, כישור הזמן של ג'ורדן ואפילו מלחמת הכוכבים של לוקאס), הוא עתיק יומין וניתן להשוות אותו לסיפור של דוד ושמואל. כל רעיון שנמצא בשר הטבעות ניתן למצוא בתנ"ך, כי זה אחר המקורות האולטמיטיביים לסיפורת המודרנית ואין להתכחש לכך. אני לא יכול להגיד שכולם הלכו בעקבות טולקין, אבל הפנטזיה הנוסחתית כן. אבל היו טובות יותר והיו טובות פחות. יש כמובן גם את ג'ורג' מרטין שמגדיר בימים אלו את הפנטזיה מחדש ומראה לכולם מאיפה זאב הבלהות משתין, אבל על כל סיפור תמיד ניתן למצוא את קודמו.

E l y s s a

New member
וכדי לחזק את הטענה...

יש מוטיבים שחודרים בכל ספר פנטזיה, ובגלל המוטיבים האלה הוא נקרא ספר פנטזיה מלכתחילה. טבכל זאת, לא כל ספרי הפנטזיה הם משפחה אחת גדולה... ואנקדוטה מעניינת על כישוף בתנ"ך: התנך אוסר על כישוף, העלאה באוב ועוד כמה סוגים, מצווה להרוג מכשפות... ובעצם מכיר בכך שכיוף קיים, רק אוסר על בני ישראל להשתמש בו. קצת מוזר, לא? (טוב שהוא לא מזכיר גם דרקונים...)

KeNd3r

New member
נסיון לחקות את האל אסור ע"פ התנ"ך

ולכן הכישוף, שנחשב למתת אלהי אסור. גם הנצרות מכירה בכישוף אז זה לא מי יודע מה מוזר.

E l y s s a

New member
../images/Emo32.gif אולי, אבל...

אמנם הכתבים מכירים בכישוף, אבל רוב בני האדם שתבוא אליהם היום ותגיד להם שכישוף באמת עובד יתייחסו אליך כאל מטורף או מאוד טיפש. ובכלל, זה לא מוזר שמשהו שכל כך הרבה אנשים מסתמכים עליו כמדריך לחיים שלהם מכיר בכישוף? אומר שאפשר להעלות רוחות מהמתים ולרפא אנשים ללא עזרים חיצוניים? שבעצם יש לאדם יכולות אלוהיות והוא אפילו יכול להשתמש בהם (אם יזנח את היהדות, אבל בכל זאת)? אני מוצאת את זה די מעניין...

KeNd3r

New member
שמעי

יכול להיות שבעבר היה כישוף ואיכשהו עם בוא הקדמה הכישוף נעלם והחליפו אותו המצאות וטכנולוגיה. זאת רק תיאוריה אבל זה יכול להיות. \:

midnight dragon

New member
או שפשוט

פעם היו הרבה תופעות שנראו לאנשים על טבעיות ואילו עכשיו מצאו הסברים מדעיים על כל התופעות (למשל ברקים, אש טורנדו... דברים כאלה)

strahd

New member
אז נא להסביר את זה....

כתבו בגמרא, במכת חולין אאל"ט, שאדם הוא טיפש מוחלט אם הוא לא נותן לחמור שהוא קנה ממצרי לשתות מים. וזה משפט די תמוה, אבל כשקוראים את הפירושים, מתברר שהסוחרים המצריים, שכל העם הזה בכלל היה ידוע בכישופים שלו, היו הופכים מקלות לחמורים ומוכרים אותם ואם החמור לא היה מסכים לשתות, אז היה אפשר לדעת שזה היה כישוף. תנסו כמה שאתם רוצים לתת לזה פירוש מדעי והגיוני, אבל המשפט הזה לא מגיע כמשהו יוצא מגדר הרגיל, הוא פשוט נתון שמגיע, כמו שאני אומר לכם היום, נסעתי באוטו לעבודה, ואנשים בעוד 2000 שנה יגידו, אני לא מאמין שהיה כזה דבר אוטו.

למעלה