שאלה...

Lone Dog

New member
שאלה...

יש שני גלילים, אחד ממתכת ואחד מעץ. לשניהם אותם המימדים, רק שגליל המתכת חלול וגליל העץ מלא. לא ניתן להבחין ביניהם מבחינה חיצונית. כיצד ניתן להבחין ביניהם מבלי לנפץ אותם? א.לגלגל אותם במדרון ב.לשים אותם במים ג.לקרב אליהם מגנט ד.אין דרך להבחין ביניהם מבלי לנפץ אותם

LordR

New member
לגלגל אותם במדרון כמובן

אם אני לא טועה אז לגליל המלא יש מומנט אינרציה שונה כלומר, ה"התנגדות" שלו לסיבוב היא גדולה יותר.

amirle

New member
בעזרת מגנט

אם אני זוכר, אם מקרבים מגנט (ואם הגליל לא מברזל..), אז הוא יכול ליצור שדה חשמלי, שיצור שדה מגנטי וימשוך אותו..

amirle

New member
*זרם חשמלי

בבגרות במעבדה יש ניסוי שלוקחים מגנט, ומפילים אותו בתוך גליל מתכת, וכתוצאה מכך הוא מגיע למהירות קבועה. הראו לנו עוד פניסוי, שבו לקוחים יסת מתכת, ומדנדים מעליה מגנט, ורואים שהוא לאט לאט מאט עד שהוא נעצר. אני מניח שאפשר להשתמש באותו עיקרון גם כאן (גם אם לא מדובר בברזל, ואז זה פשוט מתמגנט)

LordR

New member
טוב לא קראתי ת'שאלה נכון..

התשובה של לשים במים לא נכונה בהכרח בגלל שהמשקל הסגולי של העץ אומנם יותר נמוך, אבל אין לשכוח שהגליל מתכת חלול, ולכן הוא יכול גם לצוף. בקשר למגנט, ממ.. שאלה שבאמת מעניינת אותי גם, זה לא.. שכל חומר עם אלקטרונים חופשיים בעצם מושפע ממגנט? כלומר כל מתכת.. רק שבברזל זה יותר חזק.. זה שאלה לכימאים יותר.. אולי איך בנויה המתכת, מה הספין הכולל של כל מולקולה. אם מישהו יודע אז שירחיב בזה באמת.. אני עדיין חושב שהתשובה שלי נכונה, כי אם אומרים "אי אפשר להבדיל בינהם חיצונית , אז הכוונה פה היא שגם המסות שלהם "שוות". אז גליל המתכת החלול פשוט יתגלגל מהר מגליל העץ המלא! אם לא יודעים פה את היחס בין המסות אז התשובה הזאת לא נכונה.

Ekrembo

New member
יתגלגל מהר יותר?...

אתה בטוח שאתה יודע מה גורם לו להתגלגל? ואיך המהירות שלו מואצת? אם המסות שוות וגם הנפחים שווים-אז הצפיפות הכללית שווה, ואז שוללים את הטבילה במים.

LordR

New member
זה בטח בתנאים הרגילים

כלומר שהוא מתגלגל ללא החלקה במדרון אידאלי עם כח משיכה.

Ekrembo

New member
התכוונתי לכח

שהמסה היא הדבר היחיד שישפיע על מהירות הגלגול והתאוצה, לא החומר. ומכיוון שהמסות שוות אז...

LordR

New member
אבל החומר כן משפיע

כלומר התפלגות החומר.. אם המסה מרוכזת על המעטפת זה שונה מהמצב שבו המסה מפולגת באופן אחיד על כל הגליל.

PooKiPsiT

New member
אם המסות שוות

גוף חלול יתגלגל לאט יותר מאשר גוף מלא.

Lone Dog

New member
לא נתון שהמסות שוות...

כדי שיהיה קצת יותר ברור נניח שכתוב שגבהי הגלילים שווים וכן שטח בסיסיהם, רק שגליל המתכת חלול וגליל העץ מלא.

Lone Dog

New member
הכוונה...

שאי אפשר להבחין ביניהם מבחינה חיצונית היא שבדרך כלל אתה יודע איך עץ נראה לעומת מתכת, אז במקרה הזה נניח שאין הבדל במרקם/צבע של שניהם.

amirle

New member
אתה בטוח שצריך ת'מסה?

הממ.. מסתבר שחודש מספיק כדי לשכוח את קלאסית 1, אבל אם אני זוכר נכון, אם אתה נניח עושים משוואת אנרגיה, אז האנרגיה בהתחלה (mgh) שווה לאנרגיה בסוף, שזה האנרגיה של המהירות הקווית(0.5mvv) ועוד האנרגיה של הסיבוב (0.5mIw*w), ואז אפשר לצמצם את המסה (שמופיעה גם בI).

לידול

New member
לקרב

אליהם מגנט יכול לעזור לך. אם המגנט נמשך לגליל- זה היה גליל מתכת. אם לא- זה היה עץ.

Lone Dog

New member
ייתכן במקרה

והיה נתון שהגליל עשוי מברזל, אך נתון רק שהוא עשוי ממתכת.

Ekrembo

New member
לטבול במים(מזוקקים)...

העץ אמור לצוף(המשקל הסגולי שלו קטן מזה של המים) וגליל המתכת ישקע.

למעלה