שאלה!!!

snake77

New member
שאלה!!!

משהו שעובר את מהירות האור, זמנו הופך לשלילי, זה מה שאיינשטיין קבע. מישהו מוכן להסביר לי את זה? אני מניח שאין מחקרים על זה כי האנושות לא הצליחה להניע שום דבר במהירות שאפילו קרובה למהירות האור אבל מה התיאוריות בנושא?

doronimous

New member
מילא שהזמן שלילי

המשקל נהיה אינסופי ! בקיצור - לא חבל על הזמן (כי הוא שלילי) אבל גם לא בריא לדיאטה !

ailag

New member
מרוכב../images/Emo3.gif

M = m(0) / sqrt(1-v²/c²)
M = המסה כמו שאתה מודד אותה (אתה = צופה על כדור הארץ למשל) m(0) = המסה כמו שמי שזז מהר מודד אותה v = המהירות היחסית ביניכם (כפי שאחד מכם מודד אותה) c = מהירות האור. אם תציב, למשל, v=1.5c , כלומר שמישהו נע פי 1.5 ממהירות האור, תקבל במכנה שורש של מינוס 1.25 . אז איך מתמודדים עם מסה דמיונית? (יכול להיות שפשוט המשוואות מעבר למהירות האור שונות, אבל אין לנו דרך לברר)

prefect

New member
די! די! חלאס! ../images/Emo6.gif

הזמן לא הופך לשלילי כי _אי אפשר_ לעבור את מהירות האור! זה מה שאינשטיין קבע. כל יומיים יש פה שאלה על זה בזמן האחרון!

thmich

New member
מהירות האור..... השאלה הנצחית...

חברה צעירים, תקראו טוב-טוב: המשפט הנכון (זה לא שלי) הוא שאי אפשר להאיץ משהו ראלי ממהירות נמוכה מהאור בריק, למהירות גבוע ממהירות האור בריק. כן, לא במיקרה משתמשים במושג "מהירות האור בריק" ולא בחומר. וכן, זה לא שולל שאולי יש חלקיקים שנעים יותר מהר ממהירות האור בריק, אבל החלקיקים הללו בכול מקרה לא יעזרו לנו בצורה ראלית, אולי רק בפילוסופיה. כן, אולי יש חברים מלומדים יותר שיתווכחו על זה.

אלכס א

New member
תתעדכנו חברה

אינשטיין קבע שמהירות האור קבוע בריק וטעה (אין צורך לצלוב אותי, תודה). המהירות של האור משתנה, ואני מכיר אנשים שלמדו זאת כבר בשנה שעברה... ואל תשאלו אותי למה היא משתנה, כי אני לא אחד מהם
... בקיצור, מהירות האור לא קבוע, ולכן אפשר לעכוף אותה. ראיתי סרט, אל צוות מדענים עשו ניסוי במעבדה, ולמרבה התדהמה הצליחו להאיץ את מהירות האור בריק לפי שניים ויותר, וזה מוכח מדעית. אני אביא לכם למחר פרטים נוספים.

thmich

New member
בשימחה תביא, אבל אל "תפתיע" אותי עם

-מהירות האור משתנה עם הגיל של היקום -אפשר "לעצור" כמעט האור בתוך החומר -וכוי

ailag

New member
-=-=-

אשמח לראות הפנייה להוכחה/מחקר על מה שאמרת. אותי לימדו באוניברסיטה שהיא קבועה..

beatman

Member
מה הכוונה לזמן שלילי ???

רואה את העבר ? או את העתיד ?

DustMan

New member
אמא שלי כבר שנים אומרת

שהיא בת 25, ובקרוב תגיע ל-24

ailag

New member
-=-=-

זה מה ש"אומרים", למרות שלטעמי (ואין לי כוח עכשיו לבדוק משוואות) קודם צריך לעבור פאזה בה כל המספרים שלנו מרוכבים. לפי ההערכה שלי (אחרי למידה של קצת יחסות וגם היכרות עם מד"ב
) בכלל עדיף לא להסתכל על היקום בתור משהו עם ציר זמן אבסולוטי, שלכולם משתנה הזמן לפיו, אלא לראות אותו כמורכב מצירי זמן "אישיים". כלומר, אני לא יכולה להפוך את ציר הזמן שלי, אלא רק להפוך אותו יחסית לשלך. וזה כשמישהו יסביר כבר איך אפשר בכלל לעבור את מהירות האור ומה עושים כשהמשוואות שם נותנות מספרים מרוכבים

למעלה