שאלה

זה ממש מקרה יוצא דופן...

לא סתם התקשר, התקשר בפאקינג 7 בבוקר (אפילו קצת לפני) כשרוב הבית חורפ במיטה... מה זו החוצפה הזאת?! אין בושה? והוא דיבר עם אבא שלי, לא איתי. אבא שלי בכלל לא ידע מה קרה, לא יצא לי לדבר איתו על זה, אז לצערי הוא לא העמיד את הבן אדם הזה במקום עם כמה נזיפות טובות. מה שהוא אמר לאבא שלי זה שאני חוצפן, או משהו כזה.

רגע רגע רגע...חשוב - תיכנס...../images/Emo26.gif

אמרת: "ולבקש פרטים ללא כל סיבה". זה היה באמת "ללא סיבה"? מה אותו מורה לנהיגה טען בדיוק? (כי אם הוא טען שביצעת עבירה, יש סיכוי די טוב שבאמת היית חייב לתת לו את הפרטים שלך...)

רגע, רגע... אז אין תשובה סופית?

אף אחד לא יודע בביטחון של 100%? ואני חושב שאם הוא רוצה להגיש תלונה נגדי בגין עבירה שעשיתי, הוא צריך ללכת למשטרה עם מספר הרכב ולא לעצור אותי על כוחות עצמו ולקחת פרטים כאילו הוא שוטר. שאדם שאינו שוטר יגיד לי לעצור ואני אהיה חייב לציית לו? שאדם שאינו שוטר יגיד לי שאני צריך להביא לו ת"ז ורישיון ואני אהיה חייב להביא לו? זה לא הגיוני! לא חושב שעשיתי עבירה. לאבד שליטה על הרכב לשניה זה לא נקרא עבירת תנועה. לא ניסיתי לעשות עבירה, פשוט לא עשיתי סיבוב טוב, אבל לא גרמתי נזק. מה שעשיתי זה בכניסה לככר, אני הייתי ממש לא מרוכז... עשיתי סיבוב לא טוב ועליתי קצת על הקצה של אי התנועה ככה שאיבדתי שליטה על הרכב לשניה עד שהצלחתי להתייצב. פעם ראשונה שקרה לי דבר כזה באלפי הפעמים שעברתי בככר הזאת... אבל לא נגרם שום נזק. זאת עבירה?

שמע שמע שמע שמע...../images/Emo4.gif../images/Emo26.gif

תהיה תשובה סופית ברגע שתסגר על עצמך מה בדיוק עשית...
בהתחלה שאלת אם סתם אדם יכול לבוא אליך ברחוב ולבקש ממך להזדהות (אמרת: "ולבקש פרטים ללא כל סיבה") - סתם כי בא לו. התשובה היא: "לא". אחר-כך אמרת: "אפילו לא עשיתי שום עבירת תנועה". ואז הסתבר פתאום שאיבדת שליטה על הרכב ועלית על אי-תנועה... במקרה שבא אלייך מישהו וטוען שעברת עבירה - עד כמה שאני יודע אתה כן צריך להזדהות בפניו (כמו שאמרתי - אני לא חושב שאתה צריך להציג בפניו תעודות - אבל להזדהות אתה חייב). אני אנסה למצוא את התקנה שמדברת על העניין, אבל בינתיים אתה יכול להסתכל כאן בסעיף 12.

אין כאן שום סתירה

אתה פשוט מגזים. לאבד שליטה על הרכב לשניה זה לא עבירת תנועה. ולא עליתי על אי התנועה, רק נגעתי בו קצת מהצד, זה הכל. כמו שמישהו יעשה פניה לא טובה ויגע בקצה של המדרכה עם האוטו, זאת עבירת תנועה? שוטר יעצור אותך על זה? שטויות.

אה, ועוד משהו

זה שעצר אותי לא טען שעשיתי עבירת תעבורה. הוא רק אמר לי להראות את הפרטים שלי וזהו, ואז אמר לי שאני חייב לפי החוק לעשות את זה. תודה על הלינק.

Ibiza1800

New member
איך אומר ז'וז'ו

מזה החרטה הזה??? לשום בנאדם פרטי דהיינו אזרח אין סמכות לקחת ממך פרטים!!!! ולשפשף מדרכה ככל הידוע לי זה ממש לא עבירת תנועה!!! לפי דעתי פעם הבאה שזה קורה ישר סנוקרת לפנים!!

קצת מסובך...

כשהבן אדם הזה מבוגר ממני באיזה 20 שנה
ואגב, אוריארד - אולי כשאני אומר "לאבד שליטה לשניה" אז הכוונה לא כל כך ברורה. הכוונה היא שפתאם הרגשתי שאני נוגע בקצה המדרכה של האי תנועה, אז עשיתי תנועה חדה מדי עם ההגה לצד השני לפני שהצלחתי להתייצב סופית. לא מדובר פה על אוטו שעושה 20 סיבובים בלי שאני מצליח לעצור אותו... וגם לא מדובר על לטפס על האי תנועה. אתה ממש פירשת לא נכון את מה שאמרתי. בכל מקרה, הבן אדם הזה לא טען בפני שעשיתי עבירה. זה שאני צריך להזדהות בפניו זה כבר מפתיע אותי. ועדיין אני לא מבין אם באמת יש לו סמכות לקחת ממני פרטים. 50 תגובות ואני עדיין לא בטוח

שוב... לא להטעות...../images/Emo26.gif

יש מקרים בהם אתה כן מחוייב למסור את הפרטים שלך ל"סתם אזרח". יש אפילו עבירות של"סתם אזרח" יש סמכות לדרוש ממך לחכות איתו עד שתגיע משטרה - ואם אתה מסרב ומנסה לעזוב את המקום, יש לו סמכות להפעיל נגדך כוח! הכל תלוי בנסיבות ובעבירה שלכאורה עברת.

ChilD SouL

New member
../images/Emo26.gif

לאזרח יש סמכות להפעיל עליי כוח אם אני עשיתי עבירה
נגיד, כזאת שעליה הוא דיבר - עליה על אי תנועה או משהו. אם יעצור אותי אזרח שנסע אחריי ויבקש פרטים עליי אני מחוייבת לתת לו
אם אני לא אתן הוא מוסמך להפעיל עליי כוח
למה מי הוא שיפעיל עליי כוח
למה מי הוא שידרוש ממני פרטים
תראה לי תעודת שוטר - נדבר, אין לך כזאת תעודה תעוף לכל הרוחות. אם כזה "אזרח" יגיש אליי וינסה להפעיל עליי כוח, הוא יגמור בבית חולים

בתנאים מסויימים - כן../images/Emo26.gif

בתנאים מסויימים - כן. באופן כללי יש לאדם סמכות לעכב אדם אחר עד שמגיע שוטר - אם הוא ראה את אותו אדם עובר עבירת אלימות, פשע, גניבה או עבירה שגרמה נזק של ממש לרכוש. עכשיו, אם זה שעבר את העבירה מסרב לבקשה של האזרח לחכות עד שתגיע המשטרה - האדם המעכב רשאי להפעיל כוח סביר (בתנאי שהוא לא גורם חבלה לחשוד). אז כמו שאת מבינה - בד"כ לא מדובר בעבירות תנועה... (אם כי... אם הנהג איבד שליטה על הרכב, עלה על המדרכה, ובדרך הוריד גם תחנת-אוטובוס
אז כאן כבר יש "נזק של ממש לרכוש"...)

ChilD SouL

New member
אוף, שלחתי הודעה והיא לא הגיעה../images/Emo70.gif

בכל אופן, לא דיברתי על זה שאם בנאדם הולך ברחוב ורואה שמישהו שודד חנות\בנק, אונס בחור\ה או בעל המכה את אישתו - פה זה ברור שאפשר ורצוי להפעיל כוח על האדם הפוגע עד שהמשטרה תגיע.
דיברתי על זה שאם אני מבצעת עבירת תנועה ש"הלא יוצלח" אמר - עליה על אי תנועה ומישהו שנסע אחרי בא ודופק לי על עדן החלון ומבקש ממני פרטים ואף מנסה להפעיל עליי כוח כשאני מנסה לנסוע, יש לו זכות
אין מצב
וההודעה הזו לא ברורה
מחשב מפגר, ההודעה הקודמת הייתה ברורה יותר

Ibiza1800

New member
אם יש לו זכות להפעיל עליי כוח

אז לי יש זכות להפעיל עליו אגרופים בעיטות ושאר ירקות!
וגם אם זה נכון, הבנאדם לא ביצע שום עבירת תנועה הוא כולה שפשף מדרכה הוא לא הרג לא שדד לא הכה אף אחד! אין לאף בנאדם זכות לבוא אליו ולבקש ממנו פרטים!!

לא לא - את צודקת....../images/Emo26.gif

זה בסדר... ההודעה ברורה...
גם אם את חייבת למסור לו פרטים אם הוא טוען שעברת עבירת-תנועה - ברור שאין לו זכות להפעיל נגדך כוח... אבל אם הוא יקח את מספר הרכב ויתלונן, העובדה שלא מסרת לו פרטים יכול לבוא נגדך... במקרה שתארת, אם אותו אדם יפעיל נגדך כוח - זו תהיה תקיפה מן-הסתם. אגב - כמו שאמרתי קודם - אם מקרה כזה קורה - הכי טוב לקחת פלאפון ולחייג 100, לספר מה קרה ולשאול!!...

למעלה