שאלה?

python 4

New member
אז זהו, שלא.

לא אמרתי שהחוק פלצני. מה שניסיתי להגיד זה שכשרוב הדוברים בשפה מתעלמים מחוק כלשהו אז החוק הזה למעשה בטל - ואל תגיד חוק זה חוק, זה חוק של שפה לא של הכנסת, כן? זה בעצם לא 'חוק', אלא קו מנחה, כלל, שמשתנה עם הזמן. מבנה תקין של השפה זה איך שרוב הדוברים משתמשים בה, ולא איך שכמה אקדמאים או חובבי לשון ספורים עושים זאת. אולי זה לא נוח לך לשמוע את זה, בתור חובב לשון, אבל השפה צועדת תמיד קדימה, לא נשארת מאחור.

NJS

New member
חוץ מזה

כל דבר שהרבה אנשים משתמשים בו בניגוד לחוקי השפה נחשב לסלנג(וזה חוקי וחצי להשתמש בסלנג)

SaberTooth

New member
זה ממש לא סלנג...

סלנג זה משלב לשוני שמתגרה בשפה מתוך שעשוע או ביקורת על השפה. "תיפש/ה", למשל, זה סלנג. המילה שגויה, והמשתמשים בה יודעים את זה, ובכל זאת משתמשים בה, כי הם מבקשים להתגרות בשפה. כאנשים לא משתמשים בתחילית הנכונה זו לא התגרות בשפה, זה פשוט טימטום (מבחינתי).

python 4

New member
אתה צודק וטועה בו זמנית.

כאשר משתמשים בסלנג ויודעים שהמילה שגוייה, אז זה דבר אחד, אם כי יש מילות סלנג שנשארות והופכות לחלק בלתי נפרד מהשפה. כאשר אנשים אומרים 'אני יעשה את זה', או 'אני ישלם לך עשר שקל', והם לא יודעים שזה שגוי, הרי שזה גם לגיטימי, כי אם הם היו יודעים שזה שגוי הם אולי היו מנסים לתקן את הטעות. עצם זה שאנשים מדברים ככה ולא חושבים שזו טעות מראה שאכן זה לא טעות אלא שינוי לגיטימי בשפה. אף אחד לא אומר 'אני ילך לטייל' בשביל להתגרות בשפה, הם אומרים את זה כי זו השפה. וזה לא טמטום, זה פשוט התפתחות טבעית של השפה. ושוב אני מחזיר אותך לדוגמא של 'אתן תלכו, אתן תלכנה'.

SaberTooth

New member
אתה טועה...

כשאדם משתמש בטעויות לשוניות מתוך ידיעה שהן טעויות, אז זה סלנג. כשאדם משתמש באותן הטעויות, אבל הוא לא מודע לעובדה שזו טעות, אז זה לא סלנג. כמו שאמרת, אנשים עושים את הטעויות האלה כי הם לא יודעים שהם טועים. אם הם היו יודעים, הם היו מתקנים את עצמם.

python 4

New member
זה לא מה שאמרתי...

כשכל כך הרבה אנשים עושים טעות לשונית, בלי לדעת שהיא טעות לשונית, הרי שהיא לא טעות לשונית, ואז אין להם צורך לתקן את עצמם.. בסדר? אבל זו לא הנקודה. בגלל שרוב האנשים משתמשים ב- י' בגוף ראשון עתיד אז זה לא אומר שזה לא נכון לעשות את זה, בין אם הם יודעים שהם עוברים על איזה שהוא כלל עלום שהם למדו בשיעורי לשון בכיתה י' ובין אם לא. הרי אנחנו לומדים להטות פעלים בגיל 3-4 ולא בכיתה י' - זה מה שמבדיל בין דוברים נטיבים של השפה לאנשים שלומדים אותה בגיל מבוגר - ומה שאנחנו לומדים בגיל הזה, השפה המדוברת, היא השפה העברית הנכונה שאף שיעורי לשון אח"כ לא יכולים לתקן. בקיצור אנחנו לומדים את השפה המדוברת מגיל קטן, וזה שאנחנו (כלומר רוב הדוברים) יודעים למשל להגיד: "שלוש בנות, שלושה בנים, עשר שקל, אני יעשה כך וכך" כל אלה אומרים לך איזה מה'כללים' הפורמלים של השפה הם נכונים ואיזה הם פשוט שגויים.

SaberTooth

New member
הדיון הזה די מתחיל לחזור על עצמו...

אז בוא נסכם שאני רואה את זה כטעות לשונית, ואתה לא, אוקיי

python 4

New member
בקיצור אני צודק, ועכשיו מיצינו.

ונילס שלי, וזה דרדסבא.

midnight dragon

New member
האמת שגם אני כבר הרבה זמן רוצה

לתת לו שוקו.. חחח הנה, קח עוד שוקו..
ועוד שוקו
ועוד ועוד ועוד ועוד
עד שתחנק.. חחח
סתם.. אל תחנק.. תשמור קצת שוקו למחר!!

python 4

New member
חוץ מזה, שאני בנאדם קונפורמיסט

ולכן אני ימשיך לדבר כמו שנכון לדבר, don't mind if I do.

למעלה