שאלה?

goten1

New member
שאלה?

למה אופוס תירגמו קודם כל את מלחמת הנשמות אבל לפי הסדר של ההיסטוריה הסיפורים הראשונים על דרקוני העל
אמורים להיות מתורגמים קודם

PdLrAaTgIoNnUM

New member
אם אתה מדבר על הסידרה של ג'ין רייב

a dawning of a new a age והלאה, אז חשוב להבין שספרים אלו לא נכתבו על ידי הסופרים המקוריים ונחשבים לקו עלילה משני. כמו כן, אלו ספרים נוראיים ולא שווים קריאה, ורוב מה שמסופר שם גם ככה עומד בסתירה משהו למלחמת הנשמות.לכן מומלץ באופן כללי להתעלם מספרים אלו.

SaberTooth

New member
כי מלחמת הנשמות...

משתייכת לקו העלילה הראשי, ואילו הספרים האחרים משתייכים לקו עלילה משני.

strahd

New member
שלא אפתח את הפה בנוגע לסדרה הזאת

מלחמת הנשמות עולה על הסדרה הזאת. אם אופוס היו מתרגמים את סדרת הדרקונים, אז כל מי שאי פעם את הסדרה היה זונח אותה לאנחות. היא כתובה בצורה זוועתית ואין מה לחפש שם. האמינו לי.

python 4

New member
זה שהיא זוועתית זו לא סיבה..

הרי יכלו לתת אותה למתרגם הזוועתי של דשל"ק, ואז אולי התרגום הזוועתי שלו היה מבטל את הכתיבה הזוועתית של רייב, משהו כמו חומר ואנטי חומר שמבטלים אחד את השני, ואז היתה יוצאת יצירת מופת!

strahd

New member
אתה יודע מה....

תקרא את הספרים של ג'יין רייב ותגיד לי אם יש משהו לעשות בנוגע אליה

python 4

New member
אני מן הסתם יקרא..

הרי לא סתם יש לי את הטרילוגיה שלה בשני עותקים.

Knotted String

New member
אקרא..*../images/Emo42.gif../images/Emo129.gif

אני סייבר! אני סייבר!
*מתלהבת* *נופלת* *מתה*

SaberTooth

New member
../images/Emo6.gif

אני בדרך כלל לא מתקן אנשים יותר מפעם אחת (וכבר תיקנתי את פייתון פעמיים לפחות...
), מצאתי שאנשים לא אוהבים את זה.

python 4

New member
והם עוד יותר לא אוהבים את זה...../images/Emo46.gif

כשלא מדובר בטעות, ושאין מה לתקן.

NJS

New member
זה חוק דבילי

שאני ופייטון לא משתמשים בו מרצוננו

python 4

New member
ולראשונה, אני מסכים עם נאג'ס

חוץ מזה שזה לא חוק, זה חוק אקדמי ויש הבדל.

SaberTooth

New member
זה בכלל לא דבילי...

זה חוק כמו כל חוק. זה כמו ששורש שבהווה אומרים נופל (שורש נפ"ל ביניין קל הווה), ולא התנפל (שורש נפ"ל בניין התפעל עבר). זהו פשוט דרך נטיה של השורש, כי ככה קבעו חכמי השפה בתקופת המקרא, וככה בנויה השפה. בלי להעליב, אבל העובדה שאתם לא מתשמשים בו מראה שהשפה שלכם קלוקלת מיסודה.

python 4

New member
אוֹי...../images/Emo3.gif

שוב נעורר ויכוח ישן? שוב אני יזכיר לך את מקרה 'אתן תיפלו - אתן תיפולנה'? OK. ראשית, שום חכמי שפה בתקופת המקרא לא קבעו את חוקי השפה ואת דרכי נטייתה. שנית, מי שקובע איך בנויה השפה הוא העם הדובר אותה ברחוב. חוק בשפה לא יכול להיקבע ע"י שום גוף שהוא, כי השפה זה דבר שמתפתח ע"י הדוברים אותו. ותפקיד האקדמיה ללשון העברית הוא לא לחוקק חוקים לשוניים, כמו שרבים חושבים, אלא לתעד את חוקי השפה המדוברת (קוראים לזה בלשנות תיאורית). כך למשל נקבע גם 'חוק' האסימילציה, שקובע שזה לגיטימי להגיד ספתא אפילו כשרשום סבתא, ואף אחד לא מתקן מישהו שאומר ספתא. כך למשל יש לנו גם את כל החריגים בשפה - כמו פעלים שמוטים באופן חריג (חסרי פ"נ למשל, כמו בדוגמא שנתת) שקיימים לא בגלל שהאקדמיה חוקקה חוק כזה אלא בגלל שלדוברי השפה פשוט לא היה נוח להגיד 'הוא ינפול' והם התחילו לומר 'הוא יפול'. לכן נוצר הכלל הזה של חסרי פ"נ, כדי להתאים את מערכת החוקים הפורמליים של השפה לאלו של השפה המדוברת, וככה למעשה נבנית מערכת הטיית הפעלים בכל שפה - תמיד כדי להתאים לשפה המדוברת. הרי רק בשפה אחת בעולם אין חריגים - והיא אספרנטו, השפה היחידה שקודם נכתבו כל הכללים הפורמלים שלה ורק אח"כ התחילו לדבר בה. בכל שאר השפות תמיד החוקים הפורמליים משתנים בהתאם לדוברים, וזה נמשך ונעשה גם היום, כאשר לפני כמה שנים נעשה שינוי במערכת ההטייה של פעלים לגוף שני, נוכחות עתיד, כך שניתן לומר גם 'אתן תשמורנה', כפי שהיה מקובל בעבר, וגם 'אתן תשמרו' כפי שמקובל בשפה המדוברת ועכשיו גם בצורה לגיטימית. כך גם לגבי א' אית"ן בעתיד. זה שהאקדמיה עדיין (בדגש על העדיין) לא קיבלה את השינוי הזה, שניתן לומר 'אני ישמור' בנוסף על 'אני אשמור' לא אומר שאי אפשר להשתמש בשני הצורות. ושוב, לפי הגישה הנורמטיבית - אנחנו תמיד מדברים נכון, מערכת החוקים הפורמלית של השפה מפגרת כמה שנים אחרינו, זה הכל. ולסיום, זה שלא משתמשים ב- 'חוק' המפוקפק הזה, לדבריך, לא אומר שהשימוש שלנו בשפה הוא קלוקל מיסודו, זה פשוט אומר שאנחנו פחות פלצנים. ההגנה סיימה את טיעוניה.

PYRE

New member
אבל שאלה אחת

מה קשור השימוש שלך ב-י' או ב-א' לנודים שאתה תוקע?

SaberTooth

New member
אני לא מבין את הקשר..

אתה צודק בכך שהאקדמיה כגוף הוקמה למטרת תיעוד חוקי השפה, אבל יש לה גם סמכות לפסוק בעינייני שפה. מכל ההודעה הארוכה הזו הבנתי שאתה בסך הכל חושב שהחוק פלצני, ואני אומר - מה הקשר? זה מבנה תקין של שפה, וככה מדברים בה. שפה אכן נבנתה כדי לשרת את הדוברים אותה, אבל זה לא אומר שהדוברים שלה יכולים להפר את החוקים שלה (וכן, חוקים הם חוקים).

למעלה