שאלה

crane

New member
למה להתאמן לשם יופי זה לא שווה?

אני מכיר מישהו שמתאמן רק בגלל היופי של התנועות והוא הגיע לרמה מאוד טובה. לאומנויות לחימה יש גם פן אסטתי (אפילו אצלכם, אורי), ואני מניח שהוא אחד מן הגורמים שמשכו לא מעט אנשים לתחום.

orii

New member
לי זה לא שווה

אני בטח לא פוסל ממשהו ללמוד משהו רק בגלל היופי. אצלנו אין פן אסטתי - כגישה מוצהרת. כמובן שיכול להיות משהו שכן עושה את הדברים גם כי הם יפים אבל אני לא מכיר אותו (ואני מכיר אצלנו את כולם די טוב). סביר להניח שגם לא יהיה אצלנו אחד/ת כזה כי התבנית שלנו ממש לא יפה. האיאיאל הוא תנועות שהן כמעט לא מוגשות ובהשוואה לתבנית בבתי ספר אחרים היא באמת הרבה פחות מרשימה. הגיוני שמי שמחפש יופי ילך למקום אחר. אנשים מתחילים ללמוד אומנות לחימה מכל מיני סיבות הרבה יותר מעניין אותי מדוע הם ממשיכים.

אורי, נפלת!

עבודה על מפרקים - מגמישה אותם!

orii

New member
נפלתי על מפרק

כן, לא הייתי מספיק ברור. יש סוג מאוד מסוים של גמישות שאנו כן מפתחים. המושג גמישות לא מתאים לו כלכך, יותר מתאים לקרוא לזה שחרור של המפרקים - כך שחופש התנועה שלהם גדל. המפרק העיקרי שאנו מניעים הוא מפרק האגן. מה שרציתי להדגיש בהודעה המקורית שלי זה שאין אצלנו עבודה מקובלת על גמישות - ובמיוחד גמישות של גידים ושרירים ע"י מתיחות.

amir_aikido

New member
אייקידו

האימון באייקידו לא דורש גמישות, התנועות ניתנות לביצוע בטווח התנועה של אדם נורמלי. אמיר

Pyongwon

New member
ככל שתהיה יותר גמיש, כך הכל ישתפר.

גם בעיטות, גם אגרופים, גם המוח, גם הכל. אין כזה חיה "העדר גמישות" - יש כזה חיה "עבודה על גמישות". כמו כל דבר אחר - גמישות מקבלים אם עובדים על זה. הרי איך למדת ללכת? וכעת אתה מסוגל לרוץ? ולקפוץ? אין הבדל. עובדים על גמישות, מקבלים גמישות. עובדים על פומסה / קאטות, מקבלים פומסה / קאטות. הכל עניין של רצון וכמה מוכנים להשקיע על זה. כמובן, יש מקרים... : )

למעלה