שאלה

לולא

New member
שאלה

איזו אומנות לחימה לא דורשת גמישות כלל??? (בסיסית כן אבל לא יותר מזה)

ethanguy

New member
אני מנחש שאתה מדבר על גמישות

בגוף התחתון ?. תמיד צריך לעבוד על גמישות אפילו אם אתה לא בועט שני מטר באוויר. אבל בכל זאת סגנונות שלא שמים דגש ענק על גמישות בגוף התחתון איגרוף , וווינג צ'ון יש לי ניסיון בשניהם ולכן אני יכול להגיד לך שגמישות משוגעת לא צריך...אבל אסור להזניח

Uzumaki Naruto

New member
אבל...

אז כל החינניות והיופי של התנועות יורד לטימיון. שווה לעבוד על הגמישות בשביל זה!

לא אמרתי...../images/Emo26.gif

שגמישות לא יכולה לעזור. לעשות שפגט, לרוץ 20 ק"מ כל בוקר, להיות מסוגל לעשות 400 בטן ושכיבות שמיכה רצוף (או בקיצור להיות חגורה צהובה באקב"ן) - כל אלה יעזרו לך בכל אמנות-לחימה ובכל קרב. מה שאמרתי זה - שהם לא הכרחיים. אפשר להתחיל ללמוד נינג'יטסו גם בלי להיות גמיש. (אפילו אם אתה נראה פחות חינני Uzumaki...
)

Uzumaki Naruto

New member
חחח דבר ראשון

השם זה נארוטו, אוזומקי זה המשפחה. חחחח דבר שני, אני התחלתי נינג'וטסו ממש לא גמיש, ואחרי כמה חודשים הסנסיי מחמיא לי כל פעם מחדש שהשתפרתי פלאים בגמישות. דבר שלישי, החינניות היא לא במתאמן (חח דוגמן שמתאמן חינני) אלא בתנועות. הדברים הקטנים, אני מתכוון.

אני דווקא לא מסכימה לגבי הנינג'יטצו

יש אצלנו די הרבה בעיטות, חלקן גם גבוהות. מה גם שעובדים על זה די הרבה בחימום. בכל אופן, גמישות זה דבר שניתן לשפר. חבל שתוותר על אומנות לחימה רק בגלל שאתה לא גמיש, ורוב המורים של אומנויות הלחימה מקפידים לעבוד על גמישות בכל אימון.

אבל זה לא הכרח...../images/Emo26.gif

הנינג'יטסו לא סובב סביב בעיטות גבוהות ואקרובטיקה מפליגה. נכון - נורא נחמד לצאת מגושה-דורי בסלטה אחורה או מאורה-גיאקו בקפיץ-ידיים קדימה (על יד אחת כמובן
) - אבל אם אין לך את הגמישות הזו, זה לא אומר שצריך לעבור לאמנות-לחימה אחרת.

orii

New member
בלי גמישות

אין אצלנו מתיחות משום סוג. אנו עובדים הרבה על תנועה של מפרקים (שכמובן מחוברים לגידים ולכן באופן עקיף יש שינוי מסוים בגמישות). בגדול, עקרונות התנועה שאנו מנסים ליישם לא כוללים גמישות מעבר לטווח מאוד בסיסי.

ethanguy

New member
במיוחד רק בשביל היופי

לא שווה להתאמן...אם כבר לבעוט לאנשים בראש זה משהו אחד אבל רק בשביל יופי...

orii

New member
ethanguy, אני חושב

שלא שירשרת את ההודעה שלך נכון. בכל אופן אני מסכים איתך שהלתאמן לשם יופי זה לא שווה. בהקשר זה האידיאל שלנו הוא להימנע מתנועות גדולות וירטואוזיות ומרשימות - תנועה נכונה היא כמעט בלתי מורגשת.

למעלה