שאלה

שאלה

האם תיאוריית המפץ הגדול סותרת את היהדת או הנצרות לגבי מה שנזכר בספרי הקודש על בריאות העולם ?

למה שלא תקרא פשוט את הפרק הראשון

של ספר בראשית? האם למשל, הופעת השמש והירח והכוכבים לאחר שכדור הארץ קיים ויש עליו כבר צמחים נראית לך תואמת את תאורית המפץ הגדול?

s u p e r mind

New member
ובכן...

קרא מאמר (קצר יחסית) על המפץ הגדול, ותחליט לבד, האם זה סותר את המתואר בבראשית פרק א' או לא? יש לציין כי תיאוריית המפץ הגדול מבוססת ובעלת ראיות רבות, כך שאם תטען "לא ייתכן כי התיאוריה נכונה מכיוון שהיא סותרת את מה שכתוב בספרי הקודש!" אם כך תצטרך למצוא לי ראיות לבריאה, והפרכות (בתוספת הוכחות מוצקות) לתיאוריית המפץ הגדול.

בּאהבה

New member

preacher

New member
אני רוצה לדעת את התשובה

אבל ברצינות הפעם. איך מוסברת העובדה שיש שני סיפורים נוגדים אחד את השני בפרקים א' ו-ב'?

Governor

New member
`אלה ואלה דברי אלהים חיים`, ו`שניהם

יש להם על מה שיסמכו`, או `עולם כמנהגו נוהג`, וכנגד זה `נשתנו הטבעים` ...Anything goes

בּאהבה

New member
../images/Emo63.gif../images/Emo63.gif../images/Emo63.gifאיזה ניגודים בתורה??

אלה??? "בבראשית א' אנו קוראים: ויברא אלקים את האדם בצלמו, בצלם אלקים ברא אותו, זכר ונקבה ברא אותם. ויברך אותם אלקים ויאמר להם אלקים: פרו ורבו ומלאו את הארץ וכבשוה ורדו בדגת הים ובעוף השמים ובכל חיה הרומשת על הארץ. בבראשית ב' הנוסח שונה בהרבה מאשר הקודם: וייצר ד' אלקים את האדם עפר מן האדמה ויפח באפיו נשמת חיים ויהי האדם לנפש חיה. ויטע ד' אלקים גן בעדן מקדם... ויקח ד' אלקים את האדם ויניחהו בגן עדן לעבדה ולשמרה." (קרא למטה בכותרת: "ב. שני טיפוסי אדם: איש ההוד וההדר ואיש האמונה")

preacher

New member
לא...

הניגוד ש*אתה* הזכרת... בפרק א' כתוב שהצמחים נוצרו ביום השלישי - ובפרק ב' כתוב שביום בו ה' יצר את האדם לא היה שום צמח צומח. האם זכרונך כל כך קצר עד שאתה אפילו לא זוכר מה אתה עצמך כתבת? או שאולי אף פעם לא טרחת לקרוא את בראשית פרק א' בעיון?

preacher

New member
ורק כדי לחדד...

פרק א: וַיֹּאמֶר אֱלֹהִים, תַּדְשֵׁא הָאָרֶץ דֶּשֶׁא עֵשֶׂב מַזְרִיעַ זֶרַע, עֵץ פְּרִי עֹשֶׂה פְּרִי לְמִינוֹ, אֲשֶׁר זַרְעוֹ-בוֹ עַל-הָאָרֶץ; וַיְהִי-כֵן. יב וַתּוֹצֵא הָאָרֶץ דֶּשֶׁא עֵשֶׂב מַזְרִיעַ זֶרַע, לְמִינֵהוּ, וְעֵץ עֹשֶׂה-פְּרִי אֲשֶׁר זַרְעוֹ-בוֹ, לְמִינֵהוּ; וַיַּרְא אֱלֹהִים, כִּי-טוֹב. יג וַיְהִי-עֶרֶב וַיְהִי-בֹקֶר, יוֹם שְׁלִישִׁי. {פ} יד וַיֹּאמֶר אֱלֹהִים, יְהִי מְאֹרֹת בִּרְקִיעַ הַשָּׁמַיִם, לְהַבְדִּיל, בֵּין הַיּוֹם וּבֵין הַלָּיְלָה; וְהָיוּ לְאֹתֹת וּלְמוֹעֲדִים, וּלְיָמִים וְשָׁנִים. טו וְהָיוּ לִמְאוֹרֹת בִּרְקִיעַ הַשָּׁמַיִם, לְהָאִיר עַל-הָאָרֶץ; וַיְהִי-כֵן. טז וַיַּעַשׂ אֱלֹהִים, אֶת-שְׁנֵי הַמְּאֹרֹת הַגְּדֹלִים: אֶת-הַמָּאוֹר הַגָּדֹל, לְמֶמְשֶׁלֶת הַיּוֹם, וְאֶת-הַמָּאוֹר הַקָּטֹן לְמֶמְשֶׁלֶת הַלַּיְלָה, וְאֵת הַכּוֹכָבִים. צמחים ביום שלישי, שמש ביום רביעי. לעומת זאת המדע טוען שהשמש והכוכבים נוצרו לפני כדור הארץ עצמו, וכמובן שלפני הצמחים.

בּאהבה

New member
../images/Emo63.gif../images/Emo63.gif../images/Emo63.gifזה פשוט...

ביום 3 ה' ברא את הפוטנציאל!!! שלא יכל להתממש עד שיגיע האדם!!! ברגע שהגיע האדם והתפלל!!! רק אז הפוטנציאל התממש, וצמחו הצמחים...

preacher

New member
רק נותר לברר מה משמעות

"לברוא פוטנציאל". כי דווקא אתמול גם אני בראתי פוטנציאל אצלי בבית, ואכן הפוטנציאל עומד לו בפינה, חדש ונוצץ. אני ממש גאה בעצמי על ההישג, למרות שכל מי שביקר אצלי טוען שאין שם כלום ושאני מדמיין. אבל הם פשוט לא רואים את הפוטנציאל של העניין...

neko

New member
נמאס למאמינים מסויימים מכך

שמזכירים להם כל הזמן שהם מאמינים רק מפני שעברו שטיפת מוח על כך מגיל צעיר (ביה"ס, משפחה, תפילות, תורה, תהילים...), אז הם החליטו שגם אתאיסטים עברו שטיפת מוח בכך שמעולם לא לימדו אותם שיש אלוהים.

Dark Muse

New member
דווקא אותנו מלמדים שיש אלוהים

מכיתה א הפסקתי להאמין בו כיתה ו-ז בערך... וזה נהיה רציני מתי שהתבגרתי (כי אז השכל מתפתח בהתאם)

neko

New member
הייתי אגנוסטי עד לפני כמה שנים,

שהתחלתי לעסוק בתחום (בפורום הזה ובאחרים).

למעלה