שאלה

שאלה

סתם חשבתי על העניין איך קשורות העיניים שלנו לשינה ואולי אפשר לשנות את זה ולישון עם עיניים פתוחות רק יהיה מעניין לגלות איך המוח יגיב לעניין ואיך נתנהג צריך לעשות ניסוי !

Ekrembo

New member
אולי כדאי לקרוא את זה

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles.asp?id=592&art_id=107 כנקודת פתיחה? במיוחד החלק על הREM?

קראתי החכמתי אבל לא. לא על זה אני מ

מדבר. .. יש שמה חומר רקע בלבד ולא על הנושא שעליו אני מדבר אני מדבר יותר על תיאוריה מה יהיה עם נוכל לישון עם עיניים פתוחות ?

bralon1

Member
שרקרק ירוק, האם לקחת את המשפט שלך

שבה tagline מהסדרה danger mouse בדיאלוג בין dm לצפרדע? הכוונה למשפט: "תיראה אני מבין מה שאתה לא מבין אבל אני לא מבין מה שאתה לא מבין שאני מבין שאתה לא מבין שאני הבנתי שאתה תבין שאני לא מבין שאתה מבין !" אם לא, רק תדע שהמשפט הזה היה בסדרה המצויירת-מצויינת הזו.

אממ לא

לקחתי את זה מהנאום של שר ה"הגנה" האמריקאי ראמספלד בנאום שהוכתר לתואר כנאום המטומטם של השנה אתתה נזכר .?.

עיניים ושינה

באחד מחלקי השינה יש קשר לעיניים והוא הREM שאז חולמים. לגבי עיניים פקוחות אפשר לעשות ניסוי, למצוא מישהו שאיננו מתעורר בקלות ולפתוח לו את העיניים בזמן השינה (תשלח לי מסר ותאמר לי מה היתה התוצאה).

אורן51234

New member
אני לא חושב שזה אפשרי או כדאי

הסיבה שאתה עוצם את העיניים כאשר אתה מתחיל לישון היא להפחית את פעילות המוח. (שמעתי איפשהו שפעילות המוח יורדת בכ- 40% כשעוצמים את העיניים כי אין את כל המידע החזותי שצריך לעבד ולזהות). לאחר מכן העיניים סגורות במהלך השינה כי השרירים בכל הגוף נרפים במהלך השינה. כמוהם גם שרירי העפעפיים. ולבסוף, לא הייתי ממליץ על שינה בעיניים פקוחות: העיניים מורכבות מחומר שצריך להישאר לח. (לכן את ממצמץ באופן לא מודע או שורפות לך העיניים ליד אש). אם היית ישן בעיניים פקוחות העיניים יתיבשו ובבוקר, לא רק שלא תראה, ישנו גם הסיכוי שעינייך יתקשו ולא בהכרח ישארו במקומם הטבעי. מקווה שלא הפחדתי אף אחד :)

לא הבנת אותי

מן הסתם זה לא אפשרי אנחנו מתוכנתים ככה שזה בלתי אפשרי אבל לחשוב איך היה לישון עם עיניים פתוחות זתומרת היינו רואים משהו או מה היינו מרגישים שאלה יותר תיאורתית

למעלה