שאלה...

gloria23

New member
שאלה...

האם הייתם מפתחים קשר חברתי ואף רומנטי עם מישהו שגרם לכם לסבול כל כך בגללו?

enjoi butterfly

New member
המממ תליו בבן אדם...

בבן אדם שרוצה לפתח את הקשר...עם את מוכנה אז בבקשה.. אישית אני אהיתי מוכן אבל לא מדברים אליי... הרוב יגד לך לא אבל אני אומר תנסי מה יכול להיות אולי יהיה טוב???

As היחידה

New member
לא חושבת!!!

ממש לא!!! עם הוא עשה לך משהו אז מי אמר שזה לא יחזור על עצמו?

נינושש

New member
תלוי..

תלוי בבנאדם ותלוי מה הוא עשה לך....! אבל רוב הסיכויים שלא כי מי אמר שהוא לא יפגע בך שוב... וחוץ מזה אולי לא מגיע לו שתסלחי לו בכלל!

spirit noa

New member
תלוי..

תלוי אם הוא באמת גרם לך לסבול במידה מסויימת שהיא ממש עברה את הגבול.. ואם אתה מצליח איכשהו לסלוח על הסבל שהוא גרם לך, ולשמור בו אמון.. אז.. כן.
מקווה שעזרתי..

sh53

New member
תלוי

אם מדובר באהבה, אנו פגענו בו והוא פגע בנו יותר - אז הייתי נותנת הזדמנות, כי לפעמים כשנפגעים פוגעים בגלל שהלב פגוע ולא מתוך רוע. אם מדובר ברצון לנקום, לעשות ממש רע לצד השני, נהנים כשרואים את הצד השני סובל ולרגע אחד אין שמץ של אנושיות, חום ואהבה כלפי הצד הסובל - כלומר לרחם ולהתחרט אפילו טיפה על הסבל שגורמים לצד השני - אז לא.

non sence

New member
מיאו! אני עונה!

ה"כל כך" שלך .. מדאיג קצת הוא אומר לי שנפגעת קשות (כמו חצ'קון ישר באמצע המצח כשאת בדיוק צכה להצטלם לספר מחזור..
) אני חושבת שזה תלוי רק בך ובמה שאת חושבת על הבן אדם * כן- אם את חושבת שאת מסוגלת לסלוח לו בלי לנטור טינה וחושבת שהקשר שביניכם שווה לשמור עליו למרות הבעיות הקשות שבגללן סבלת אז כן לכי על זה (למרות שאישית אני לא ממליצה בן אדם שגורם לך סבל תמיד משאיר מקום בלב עם אותה מועקה מפעם, גם אחרי 30 שנה) * לא- אני חושבת שאת מספיק צעירה בשביל למצוא לך מישהו אחר, חדש, ליצור איתו קשר שכזה , יש מספיק דגים בים למה שתתפשרי לחזור לקשר שסבלת בו?? אני חושבת שמגיע לך יותר!! -את שווה את זה! באמת! * פעם רשע תמיד רשע? הרי לכל בן אדם ראוי שתהיה לו הזדמנות שניה השאלה היא מה הוא עושה איתה? מנסה לפתור אותה או חוזר לסורו.. רשע נשאר רשע זה לא תמיד נכון.. אך 1.(זה לא נכון כש) : זה יכול להיות נכון אם הבעיה שגרמה לו לעשות לך סבל לא תפתר את מסכימה איתי ששום בעיה לא נעלמת מעצמה נכון? (חוק שימור המסה! חיחי..) 2.(זה נכון כש:) שכן אם הוא לא פתר את הבעיה אז הוא ישאר אותו 'רשע' שפגע בך ואנחנו הרי לא רוצים שתיפגעי .. מקווה שעיניתי לך על השאלה! ובהצלחה!

tomalaga

New member
בדיוק כמו שנינוש אמרה

תלו בבן אדם ותלוי מה הוא עשה לך! ויכול להיות שהוא יפגע בך שוב אם הוא כבר פגע בך מאוד, אני הייתי אולי סולח לו אבל שומר קצת מרחק...

gloria23

New member
אוקי חברה קראתי את התגובות שלכם

ובאמת תודה, אני חושבת שאני אשמור קצת מרחק ממנו, אבל הקטע הוא שאני תמיד חושבת אם הוא התכוון או לא...כי יש פעמים שאני חושבת שזה בכוונה..לפעמים הוא בא כאילו לא קרה כלום. בשורה התחתונה אני חושבת שזהו, הספיק לי ממנו, לא שווה לאכול כל כך את הלב בגללו, לא הייתם רוצים להיות עם מישהו שלא ירצה לגרום ולא גרם לכם להרגיש שאתם סובלים בגללו...?

As היחידה

New member
עם מישהו שלא גרם לי לסבול?!

נראה לי התשובה ברורה בהחלט.. יש מישהו.. והוא לא גורם לי לסבול..
הוא אף פעם לא גרם.. ויש כאלה שגרמו.. לא סלחתי להם עד עכשיו ואני לא מתכוונת..

sh53

New member
../images/Emo50.gif בכל דרך שתבחרי בה

חשוב לדבר על מה שמרגישים, ולא לחשוב לבד ולהניח הנחות. זה חלק חשוב בקשר לדבר אחד עם השני על הכל - לא רק על הדברים הטובים בקשר, אלא גם על הדברים הרעים, כי הם אלה שמפריעים לקשר להיות לקשר טוב. לא להבהל אם יש משהו שמפריע ורוצים לדבר עליו, אנשים לפעמים לא מודעים שזה פוגע ולפעמים גם אנשים יאמרו לנו "לא", אבל לפחות נבין למה הם אומרים "לא" או למה הם עושים את מה שהם עושים (ולא בגלל שהם עושים לנו דווקא).

thebaby

New member
כל מקרה לגופו...../images/Emo101.gif

מתוך נסיוני האישי אני פגעתי פעם בידידה הכי טובה שלי נורא שלא בכוונה לאחר שהתאהבתי בה. בכל מקרה זה סיפור מסובך. מה שרציתי להעביר זה שבסוף היינו חברים. ככה שהיא החליטה שכן לעשות את מה שאת\ה מדבר עליו. בהצלחה בכל אשר תחליט\י

gloria23

New member
../images/Emo51.gif

אבל אני כבר החלטתי..בוא נגיד שאני יודעת איכשהו מהי הסיבה..אבל לו, לא אכפת בכלל, ואני ניסיתי כל כך לתקן את זה ולא הלך..אז לי הספיקו האכילות לב ורגשות האשמה..באמת שהספיק לי...

למעלה