שאלה

ronlin2

New member
הקשר

סליחה שכחתי לכתוב מהו ההקשר וזה כנראה חשוב כן כי בחלק מהמקורות שמצאתי קוראים לזה קיר-מסך, בחלק קיר-וילון ובחלק חומה בכלל.. זהו ההקשר the seagram building was the seminal curtain wall skyscraper, the floors supported internally, allowing a skin of smoky glass and whisky-bronze metal (Seagram are distillers), now weathered to a dull black

ronlin2

New member
ובאותה הזדמנות...

יש לכם רעיון איך לתרגם את the floors supported internally, allowing a skin of smoky glass and whisky-bronze metal ?

unordained

New member
טיוטה ראשונה

בניין סיגראם היה מראשוני גורדי השחקים שאותם הקיף קיר עוטף; הקומות נתמכו מבפנים, כשהן משאירות מרווח למעטפת עשויה זכוכית עֲשֵׁנָה ולמתכת בצבע וויסקי-ארד (מדובר במזקקות אחרי הכול). בינתיים נחשפה המתכת לאוויר וצבעה הפך שחור עמום/כהה. [המתכת נחשפה לאוויר (wheathered) והתחמצנה ולכן הפכה לשחורה בינתיים. לכן את יכולה גם לתרגם wheathered כ"התחמצנה".]

unordained

New member
המחשה 1

מצורף קובץ JPG של curtain wall (ובמקרה או לא זה גם חלק מהבניין של סיגראם). כמו שאת רואה, הקיר לא ממש נוגע בבניין (ולכן יש לתמוך בקומות מבפנים). בחרתי "קיר עוטף" כי זה הדימוי שעלה לי בראש, אין מושג אם יש ביטוי כזה בשימוש.

S E M 151

New member
קיר מעטפת

המונח בבניין הוא קיר מעטפת. שאלה אליך, אני נכנסתי רק לאחרונה לנושא התרגום מאנגלית לעברית בעקבות עבודה שעשיתי יחד עם ביתי, מעוניינת מאוד להרחיב את הידע שלי בנושא וגם לבדוק אפשרויות עבודה בתחום, אם יש לך רעיונות או המלצות אשמח לקבל. תודה סם.

unordained

New member
קיר מעטפת נשמע טוב יותר, תודה.

אני לא בטוח שאני יכול לתרום לך הרבה בעניין תחום התרגום, אם תסתכלי בשרשורים מהשבועות האחרונים תראי שהמצב בתחום עגום, כחלק מהמצב רוח הכללי של The Matzav- בנוסף, למתרגמים יש סיכונים מקצועיים שלא נוהגים לדבר עליהם, כמו טחורים, ראייה משובשת ובעיות בפרקי כף היד. לא ברור לי לגמרי מה המוטיבציה שלך: פרנסה נוספת? שינוי קריירה? העשרה או עניין? אם תפרטי, אשמח לענות לך כמיטב יכולתי.

S E M 151

New member
תודה לתשובה

אני מעוניינת בתחום כשינוי בתחום המקצועי. הייתי עצמאית בתחום השיווק וגם שם המצב גרוע. נהניתי מאוד לתרגם עם הבת שלי ולעלות את התרגום לכתב, דבר שדורש התייחסות מעמיקה יותר למה שהכותב המקורי כתב. ומנסה להיכנס לתחום באופן מקצועי, ומקווה משתלם יותר כלכלית.

ronlin2

New member
עוד משהו...

אני לא בטוחה במלה modernist בהקשר הזה... every interior detail down to the fixtures and lettering on the mailboxes was specially designed. It was the supreme example of Modernist reason, deceptively simple and cleverly detailed, and its opening caused a wave of approval. אחר כך נאמר גם the building that set the Modernist ball rolling on Park Avenue in 1952 מישהו יודע מה זה modernist?

unordained

New member
מודרניסטי

Modernist architecture emphasizes function. It attempts to provide for specific needs rather than imitate nature. The roots of Modernism may be found in the work of Berthold Luberkin (1901-1990), a Russian architect who settled in London and founded a group called Tecton. The Tecton architects believed in applying scientific, analytical methods to design

ronlin2

New member
סלחו לי אבל אני כנראה עייפה היום

The result was the windswept anti-people places now found all over town איך הייתם אומרים anti-people? מקומות שאינם פתוחים לציבור? מקומות שאין להכנס בהם?

ronlin2

New member
שאלה..

האם ה "גראנד סנטרל" נמצאת בסביבות מספר 40 בשדרת לקסינגטון? כי זה ההסבר היחידי שאני יכולה למצוא למשפט הזה Lexington Avenue is always active, especially around the mid-40s, where commuters swarm around Grand Central and a well-placed post office on the corner of 50th Street

ronlin2

New member
אין במילון

מה זה atrium? הקשר - The atrium of stores known as The Market is also one of the city's best

טרודי

New member
למה אין במילון?

גוגל יודע שני מובנים: - אחד מהחדרים העליונים של הלב - מבואה בהקשר שלך, מדובר כנראה על מעין מרכז קניות חצי פתוח וחצי מקורה.

זה לא זה. הכוונה היא 45th Street

44th Street ו-46th Street. ה-40s מתחילים לרח' 40 ומסתיימים ברח' 49.

למעלה