לאחר ששואלים רב אחד
והולכים ושואלים רב אחר עוברים באיסור. אם יש לך כבר דעת רב, אסור לך לשאול רב אחר, ועאכו"כ לא מי שאינו רב. אז אין כאן כל הבדל בין אם הנשאל הנוכחי על ידך הינו רב או לא. אבל ראיתי גדולים, רבנים, מורי הוראה וצדיקים שעברו. עברתי עימם ביחד. ואולי גם תלוי באיזה מקום מדובר. וודאי שאין דומה רחובות תל אביב לרחובות באירופה לגבי זה. אם יש בעיה של סכנה ופיקוח נפש, וודאי שאסור לחצות במצב זה. אם יש בעיה של חילול השם וודאי שאסור לחצות במצב זה. אם יש בעיה שקטנים חלילה עלולים להסיק מכך דברים לא נכונים וטעויות, וודאי יש להמנע מכך. אין שום בעיה לחצות כשאין בעיה של פיקוח נפש אוחילול השם או שחלילה חינוך לקטנים שלא יסיקו מכך טעויות. בקשר לשאלתך האם יש לי היתר הוראה אם לאו, איני רואה כעת ספציפית שום טעם בתשובה לפי שהסברתי לך. באם השאלה רלוונטית וזה יהיה נדרש, אציג כמובן היתר הוראה. אבל שוב, אין לי ענין בזה. אני משוכנע שבפורום לשאול את הרב כמו בהרבה אפשרויות של שאילת רב באינטרנט, מתן התשובה הוא פתיחת חלון לכיוון ההלכה. לא אחת המלצתי מפורשות [גם היום כאן בפורום] לפנות לרב שכונתי או מקומי המכיר ושהנכם מכירים, ישירות.