שאלה

שיריג

New member
שאלה

האם זה נכון שאסור לשבת רגל על רגל, והאם שאני בבית גם אסור לשבת רגל על רגל? האם (עפ"י ההלכה) מותר לעבור מעבר חציה ברמזור אדום, והאם ביום שבת מותר לעבור באור אדום במעבר חציה?

איתמר770

New member
תשובות

אין איסור לשבת רגל על רגל, כל עוד החצאית שלך מספיק ארוכה. לגבי החציה ברמזור אדום, כתוב "ונשמרתם מאד לנפשותיכם" ולכן כאשר יש רמזור אדום, את מסתכנת בדריסה ע"י מכונית ולכן לא חוצים ברמזור אדום. בשבת האיסור יותר חמור, כי רכב שיתקרב לצומת- יאט כדי לא לדרוס אותך ואת גרמת לו לחלל שבת (ע"י שלחץ על הברקס באוטו).

אני יודעת שאסור לשבת רגל על רגל

מפני שזה לא מכובד לשבת כך בפני מלך מלכי המלכים הקב"ה

שיריג

New member
תגובה

אם אני בבית בחדר שלי וקוראת תהילים, ונוח לי לשבת רגל על רגל, אז האם אני יכולה לשבת רגל על רגל

Zot ani 1

New member
תשובה....

מותר לשבת רגל על רגל.... ועל חציה באור אדום ענו לך כבר רק רציתי להוסיף שאם יש מעבר חציה ללא רמזור ואת רוצה לעבור בשבת אסור לך לגרום לאוטו לעצור ולתת לך לעבור כי את גורמת לו לחילול שבת...

אני יודעת שבבית כנסת אסור לשבת

רגל על רגל ... ביום יום בבית אין בעיה...במידה ואין אנשים לידך..או אים את נמצאת רק בחברת בנות. אים את קוראת תהילים בבית-זה אני לא יודעת אין מותר... אשרי יושבי ביתך-עוד יהללוך סלה

שיריג

New member
תגובה

אם אין מכוניות אפילו למרחק אין בכלל מכוניות אז האם אני יכולה לחצות את הכביש באור אדום?

בני456

New member
שאלה...

אני לא יודע מה ההלכה במקרה כזה. אני, באופן אישי- במקרה כזה חוצה את הכביש. וצריך להזהר מאד- כדי שזה לא יהפך להרגל, עד שתחצי כביש גם במקום עם מכוניות...

א77

New member
לא מומלץ לעבור באור אדום.

אמנם כשוודאי שאין כלל מכוניות, איני צריך להזדרז בחציית הכביש כשאני רואה את הכביש למרחוק, וודאי שלא אבלה זמני בציפייה עד שהירוק יואל בטובו להיראות. אגב, יש לי הזדמנות בשבת, במקום לחצות ברמזור, אני חוצה במקום שאין רמזור וכשאין מכוניות, אני חוסך לעצמי הרגשה לא נעימה בציפייה במחללי שבת בפרהסיא בנהיגתם ואני נאלץ להמתין ברמזור...

א77

New member
רגל על רגל אין בזה כל איסור

הבעיה היא רק אילו יש מישהו הנמצא איתך במקום, ויש בזה חוסר צניעות. הבה ואעתיק לך משהו מהגמרא במסכת סוטה דף כב עמוד א: אמר רבי יוחנן למדנו יראת חטא מבתולה... שרבי יוחנן שמע לאותה בתולה שנפלה על פניה ואמרה, רבונו של עולם בראת גן עדן ובראת גיהנום, בראת צדיקים ובראת רשעים, יהי רצון מלפניך שלא יכשלו בי בני אדם... עד כאן בגמרא. משמע שאותה בתולה לעצמה לא חששה שתחטוא. כל חששה היה שחלילה לא יכשלו על ידה בני אדם...

א77

New member
למה לא.

במחילה. איני יודע אם זה קשור אבל בכל מקרה המושג 'דינא דמלכותא דינא', אינו שייך כשהדין הוא באיסור דאורייתא. ועאכו"כ שמירת שבת. אני עובר, וראיתי גדולים וצדיקים עוברים, והבה לא נהיה 'אהבלים'. מה תעשי ביום כיפור אם תצטרכי לחצות, ו... הרמזור נשכח. הוא עובד כרגיל. הרי בין כך אין מכוניות.

תגובה

מצטערת על השאלה, האם אתה א77 רב, האם אפשר לסמוך על מה שאתה אומר? כי הרבנית שלי אמרה לי שאסור, ורציתי לדעת אם זה עפ"י ההלכה או לא?

א77

New member
לאחר ששואלים רב אחד

והולכים ושואלים רב אחר עוברים באיסור. אם יש לך כבר דעת רב, אסור לך לשאול רב אחר, ועאכו"כ לא מי שאינו רב. אז אין כאן כל הבדל בין אם הנשאל הנוכחי על ידך הינו רב או לא. אבל ראיתי גדולים, רבנים, מורי הוראה וצדיקים שעברו. עברתי עימם ביחד. ואולי גם תלוי באיזה מקום מדובר. וודאי שאין דומה רחובות תל אביב לרחובות באירופה לגבי זה. אם יש בעיה של סכנה ופיקוח נפש, וודאי שאסור לחצות במצב זה. אם יש בעיה של חילול השם וודאי שאסור לחצות במצב זה. אם יש בעיה שקטנים חלילה עלולים להסיק מכך דברים לא נכונים וטעויות, וודאי יש להמנע מכך. אין שום בעיה לחצות כשאין בעיה של פיקוח נפש אוחילול השם או שחלילה חינוך לקטנים שלא יסיקו מכך טעויות. בקשר לשאלתך האם יש לי היתר הוראה אם לאו, איני רואה כעת ספציפית שום טעם בתשובה לפי שהסברתי לך. באם השאלה רלוונטית וזה יהיה נדרש, אציג כמובן היתר הוראה. אבל שוב, אין לי ענין בזה. אני משוכנע שבפורום לשאול את הרב כמו בהרבה אפשרויות של שאילת רב באינטרנט, מתן התשובה הוא פתיחת חלון לכיוון ההלכה. לא אחת המלצתי מפורשות [גם היום כאן בפורום] לפנות לרב שכונתי או מקומי המכיר ושהנכם מכירים, ישירות.

asaf2000

New member
למה שיהיה אסור?

אם אין מכוניות בכלל, לדוגמא ביום כיפור אז גם צריך להמתין באור אדום? לדעתי אם אין מכוניות בגלל אפשר לעבור חופשי וכך אני עושה אבל אם יש סיכוי שתבוא מכונית ואני לא אראה אותה מתקרבת או שאני לא יודע בדיוק מאיזה מסלול המכוניות באות אני לא חוצה גם בגלל "ונשמרתם" וגם בגלל הטעם שאמרו שאתה גורם למישהו לחלל שבת בגללך וזה אפילו אם אין רמזור. ובכל מקרה אם יש אנשים במעבר חציה אני לא רוצה לגרום לחילול ה' או לתת דוגמא רעה לילדים ואז אפילו שאנשים אחרים חוצים באדום אני מחכה לירוק.

לשאלותייך....

1. ישיבה רגל על רגל אינה ישיבה של כבוד ועל כן בודאי שאין ראוי בזמן אמירת תהילים או תפילה לשבת כך, אין הבדל בין בבית הכנסת או בבית. רק שבבית הכנסת אין לשבת כך גם שלא בזמן התפילה. 2. אסור לעבור ברמזור אדום גם אם אין שום מכונית באופק. ואילו זכינו והיו חז"ל איתנו, היו קונסים על כך הרבה יותר מקנסות הממשל. גם מבחינה חינוכית יש בעיה, ילד רואה אותך עובר באדום ומתרגל לזלזל גם כאשר הוא מסתכן.

למעלה