שאלה...

שאלה...

ראיתי בחדשות (ערוץ 2 אם אני לא טועה) אל מכונה שיכולה לגרום לך לחלום על משהו מסוים.. אתה מניח את התמונה על מין מתקן כזה בוחר מוזיקה רקע והולך לישון.. האם נראה לכם שזה הגיוני? ואם כן,איך תמונה עוזרת? מישהו שמע על זה? שלכם,רותם
 

2_be

New member
ברוכה הבאה רותם../images/Emo140.gif

היתה על זה גם לא מזמן כתבה בYנט. כנראה שמה שעומד מאחורי זה הוא העובדה שחלום הוא פעילות מנטלית המתרחשת בזמן שינה ושייתכן וייצוגים מנטליים פעילים בזמן החלימה וניתן להשפיע עליהם (על אף שהחלימה מתרחקת ללא מודעות). <למאמר המלא שלנו על שינה- לחצי פה> מה שכן, מדענים כבר הצליחו לפני כמה שנים להקליט תמונות שרואה חתול דרך עיניו.
 

Palass

New member
חשבתי שלגבי חתול..

נראה לי ששמעתי פעם שחתול לא חולם בתמונות... אלא בריחות וקולות.. לא?
 

NoamShemesh0

New member
יש לי תשובה קצת מתחכמת...

אממ.. לפני 1000 שנה (וגם קצת אחרי והרבה לפני) אני בטוח שלא חשבו שנוכל לראות/לדבר עם אנשים בצד השני של העולם וזה מאוד לא היה נראה להם הגיוני... הטכנולוגיה מתקדמת והכל יכול להיות הגיוני
בקשר לשאלה שלך.. תמונה עוזרת נדמה לי בכך שתמונה אחת שווה אלף מילים והיא תועדף על כל סיפור.. מה את אומרת? ולא לא שמעתי על זה..
 
אבל..

זה הגיוני?.. זאת אומרת-לפי מיסטיקנים החלומות הם רמזים שנשלחים אל הבנאדם... וחוץ מזה-הרעין של התמונה שגוי (שרואים העיינים עצומות)
 

NoamShemesh0

New member
קראתי פעם שהוכיחו

שהחלק של העיניים במוח בזמן שינה עדיין עובד.. זאת אומרת העין עצמה לא.. אבל לאן שהיא מעבירה את המידע כן.. אז אם זה נכון זה יכול להיות הגיוני.....
 

elfsong

New member
בערך

הסיפור הוא שהחלק שאחראי בראייה עובד משתי סיבות 1) בשנת RAM כפי שהיא מכונה שפרושה rapeed eye movment שבמהלכה העיניים זזות מתחת לאישונים וזו שנת החלומות 2)הסיבה השנייה שאם אני לא טועה החלק שעובד בזמן השינה הוא החלק של עיבוד מידע חזותי והריי בזמן חלום לפעמיים אנו מסוגלים לראות תמונות שארעו שהמוח משלבן למעיו סיפור שמובן רק לא מקווה שאני לשאלתך
 

רענן2

New member
לא בדיוק

אבל לא נורא, ככה אתה עוזר לי ללמוד למבחן... קצת סדר בבלגן: מהרשתית (החלק העצבי בעין) המידע עובר לאיזור במוח שנקרא תלמוס. זהו מעין ממסר בין החושים (למעט הריח) לבין קליפת המוח - בה מתבצעים העיבודים הגבוהים יותר. מהתלמוס המידע עובר לאיזור V1 (איזור ראיה ראשוני, V זה visual). איזור זה נמצא בחלק האחורי ביותר של המוח, ומתבצע בו עיבוד ראשוני - ברמה של זיהוי קווים או צורות פשוטות באוריינטציה מסוימת למשל, לא זיהוי אובייקטים מורכבים. V1 מקרין לאיזורים קרובים כפי שניתן לנסות לראות בדף שסרקתי. איזורים אלו מבצעים עיבודים שונים ברמות הולכות וגדלות, ובהמשך אף קישורים לאיזורים המביאים מידע מחושים אחרים. בזמן חלום יש אמנם תנועות עיניים אך אין פלט עצבי המסמן ראייה מהרשתית. כמו כן איזור V1 אינו פעיל. מה שאכן פעיל הם אזורי ראייה מתקדמים יותר. כלומר - אנחנו מקבלים את אותה התחושה כמו בראייה יומית (אפשר להגיד שאנחנו רואים, מבחינת התחושה שלנו זה אותו דבר), ללא כל קלט מהעין או מאיזורים אליהם היא מקרינה.
 

freedom rider

New member
באמת תשובה מתחכמת

עם לוגיקה עקומה, תסלח לי. להגיד "הכל יכול להיות ולכן זה הגיוני" זה ממש ממש לא הגיוני. חובת ההוכחה הא על מי שטוען טענה. אי אפשר לבוא ולומר משהו, ואח"כ לומר "תראו שזה לא נכון". אני לא שולל את האפשרות כי ניתן לבנות מכונה כזו. אבל מי שבא וטוען כי זה אפשרי, שיוכיח את טענתו, בבקשה.
 

NoamShemesh0

New member
את האמת אני לא יודע למה התייחסת

אל התשובה הזו בכלל... היא סתם הייתה בצחוק..
 
למעלה